Mariusz_CH Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 A to "nasza" Dori?: http://www.youtube.com/watch?v=4Eve2uvu7pE&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Tradycyjny angielski browar, chyba ostatni który używa fermentacji Burton Union - w beczkach dębowych z blowoffem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Jak czytałem kiedyś o Burton Union to zastanawiałem się jak to w ogóle może doprowadzic do niezakażonej gęstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) Strasznie się męczy bidulka z tym sprzętem Co to za przyrząd od 4:20? Toz to Voltcraft pH-100 ATC, z np. Conrad.pl. Edytowane 28 Listopada 2012 przez mirogster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manitu Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 A co powiecie na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 A czego oczekujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manitu Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Tutaj mają fajną warzelnię. I dobrze widać próbę jodową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manitu Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Niczego nie oczekuję, ale jak zabraknie kiedyś prądu to te będzie mona warzyć piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manitu Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) Ciekawostka. Najnowsza automatyka, a i regulator PID że ho ho.. [media] [/media]Higieny to raczej nieprzestrzegają. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez manitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manitu Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Musicie to zobaczyć. Na pewno niejeden z nas chciałby mieć taki browarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati87 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) nie lubię Cię . Zastanawia mnie to urządzenie do rozlewu do butelek Edytowane 11 Stycznia 2013 przez mati87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Butelkowanie nadaje się do działu "lol" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Musicie to zobaczyć. Na pewno niejeden z nas chciałby mieć taki browarek. Dobre wideo, dzięki Manitu! Mnie się zawsze podoba jak w niemieckich browarach domowych są zawsze kafelki, każda część browaru do złudzenia przypomina duży browar komercyjny, browarmistrz ma długie spodnie, długie rękawki i okulary ochronne, itp. W amerykańskich browarach: na ganku albo w garażu, kocioł warzelny to 30L kocioł do smarzenia indyków albo 60L keg z wyciętym otworem, gaz to propan z butli. Kadź zacierna zrobiona z coolera (plasticowej "lodowki turystycznej"). Browarmistrz jest w klapkach i okularach słonecznych. lol Edytowane 11 Stycznia 2013 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitman Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Ciekawostka. Najnowsza automatyka, a i regulator PID że ho ho.. [media] [/media]Higieny to raczej nieprzestrzegają. co oni pod koniec wlewali do fermentatora ? Mycie butelek karcherem - bezcenne jak oni zrobili ze to piwo im sie nie zepsuło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 co oni pod koniec wlewali do fermentatora ? Mycie butelek karcherem - bezcenne jak oni zrobili ze to piwo im sie nie zepsuło ? Może jakiś syrop do refermentacji? W fermentorze brakuje tylko petów Przy wybiciu ok.1000l widocznie nie trzeba przykladać się do sterylności. Drożdże na tyle dominują w środowisku, że nie straszne im nawet wkładanie brudnych paluchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitman Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 haha dokladnie, chodz możliwe ze to wycieli jak wlatują ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) co oni pod koniec wlewali do fermentatora ? Mycie butelek karcherem - bezcenne jak oni zrobili ze to piwo im sie nie zepsuło ? Może jakiś syrop do refermentacji? W fermentorze brakuje tylko petów Przy wybiciu ok.1000l widocznie nie trzeba przykladać się do sterylności. Drożdże na tyle dominują w środowisku, że nie straszne im nawet wkładanie brudnych paluchów. Przecież oni po gotowaniu odlali trochę brzeczki jako rezerwę do refermentacji i potem jej dolewali do fermentatora. Ja wiem, że wy byście wszystko najchętniej wyparzali i moczyli w chlorze potem wyparzyli jeszcze raz, potem oxy i jeszcze piro dla pewności. Ten film bardzo dobrze pokazuje, że jak ktoś się za bardzo stara z dezynfekcją tym większe prawdopodobieństwo, że przy tych operacjach zakazi piwo. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez Ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Przy wybiciu ok.1000l widocznie nie trzeba przykladać się do sterylności. Drożdże na tyle dominują w środowisku, że nie straszne im nawet wkładanie brudnych paluchów. A to nie wystarczy dać X razy więcej drożdży, to nawet warka 20l nie zainfekuje? Idąc tym tropem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Przecież oni po gotowaniu odlali trochę brzeczki jako rezerwę do refermentacji i potem jej dolewali do fermentatora. Ja wiem, że wy byście wszystko najchętniej wyparzali i moczyli w chlorze potem wyparzyli jeszcze raz, potem oxy i jeszcze piro dla pewności. Ten film bardzo dobrze pokazuje, że jak ktoś się za bardzo stara z dezynfekcją tym większe prawdopodobieństwo, że przy tych operacjach zakazi piwo. A Wy, obywatelu, tylko Ludwik i wrzątek używacie? Jak to się mówi "ostrożności nigdy za wiele". Drugie stwierdzenie nielogiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 A to nie wystarczy dać X razy więcej drożdży, to nawet warka 20l nie zainfekuje? Idąc tym tropem... Chodzi o to, że ten sam rozmiar infekcji w warce 20l może uczynić ją niezdatną do wypicia, a w warce 1000l będzie niewyczuwalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manitu Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Film był nagrany z jajem. Najbardziej podobało mi się jak warzyli piwo na ognisku. W opisie tego filmu autor podkreślił że piwo można warzyć z podstawowym wyposażeniem i do tego na ognisku w ogrodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Pierwsze 2 odcinki serii o lokalnych browarach w Stanach, dobrze się ogląda Odcinek 1 Odcinek2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopusy Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 a już myślałem, że nic nie obejrzę dzisiaj, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się