golden_boy Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 W TB właśnie pojawia się pełna oferta Imperial Yeast Grzegorz Żukowski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaingorn Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) Fajne podejście TB. Zamówiłem standardowo składniki do kolejnego piwa, ale nie przysłali mi drożdży, które były oczywiście w zamówieniu. Napisałem o problemie, bez jąknięcia wysłali drożdże kurierem. To się szanuje Edytowane 15 Marca 2019 przez kaingorn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 To chyba oczywiste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mexo Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zamawial ktos z tego sklepu chmiel Nelson Suvain 2018 i moze sie podzielic opinia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zamawial ktos z tego sklepu chmiel Nelson Suvain 2018 i moze sie podzielic opinia?Ja kupiłem i wyrzuciłem do kosza 100g,pachniał skarpetą.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Fenris i Mexo 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 i wywaliłeś chmiel dlatego ,że był skarpeciany, większość tych nowofalowych ma mało interesujące zapaszki, pot, cebula i giry, co niekoniecznie w gotowym piwie wyłazi, no czasem faktycznie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Jak jest skarpeciany, to znaczy że jest stary lub źle przechowywany i też bym nie używał. Żaden świeży chmiel tak nie pachnie. Cebula to inna bajka, bo cebulowe faktycznie ostatnio jest prawie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Miał ktoś ostatnio problemy z Wyeastami z Twój browar? Wygląda na to, że drugi raz pod rząd trafiłem paczkę z samymi trupami. A data produkcji sprzed miesiąca. Za pierwszym razem zwaliłem to na transport kurierem latem, ale teraz to już jest coś ewidentnie nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Miałem tak ale zimą. Wy1272, same trupy. Latem zamówiłem u nich z nowej dostawy i już wszystko było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 20 godzin temu, Oskaliber napisał: Miał ktoś ostatnio problemy z Wyeastami z Twój browar? Wygląda na to, że drugi raz pod rząd trafiłem paczkę z samymi trupami. A data produkcji sprzed miesiąca. Za pierwszym razem zwaliłem to na transport kurierem latem, ale teraz to już jest coś ewidentnie nie tak. Jaki szczep? Mi nie aktywowała się paczka Lambic Blend, była w terminie. Po kilku dniach coś tam rusza w balonie i pojawia się błonka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 W dniu 22.09.2019 o 09:31, buk0 napisał: Jaki szczep? Mi nie aktywowała się paczka Lambic Blend, była w terminie. Po kilku dniach coś tam rusza w balonie i pojawia się błonka. Za pierwszym razem 1028 London Ale, a teraz 1335 British Ale II. Blendy dzikusów akurat lubią wolno się rozkręcać, także w Twoim przypadku bym się nie przejmował. U mnie były ewidentne trupy. Ani nic nie puchnęły, ani nie odpaliły na mieszadle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 To, że długo mogą startowac wiem. Czekałem 5 dni, ale musiałem już zadać bo wyjeżdżałem. Strach trochę zamawiać, a szkoda bo największy wybór płynnych drożdży, a ostatnio wjechała nowa dostawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 3 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 (edytowane) Właśnie na stronie pojawia się "chyba" pełna oferta Omega Yeast Nie pełną ale jest ich troche Edytowane 3 Października 2019 przez golden_boy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 19 godzin temu, golden_boy napisał: Właśnie na stronie pojawia się "chyba" pełna oferta Omega Yeast Nie pełną ale jest ich troche przejrzałem chyba wszystkie omegi i nic nie jest dostepne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Jak na mój gust to poprostu jeszcze dodają asortyment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Ja właśnie zakupiłem OYL-044 Kolsch II. Oferta ciekawa tym bardziej że posucha na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 W dniu 22.09.2019 o 09:31, buk0 napisał: Jaki szczep? Mi nie aktywowała się paczka Lambic Blend, była w terminie. Po kilku dniach coś tam rusza w balonie i pojawia się błonka. Ja mam to samo. Dodam ze druga paczka od konkurencji ruszyła ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Wie ktoś może jak wygląda u nich teraz sytuacja z chmielem ale nie tylko tym z USA ale również europejskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 W dniu 21.09.2019 o 12:40, Oskaliber napisał: Miał ktoś ostatnio problemy z Wyeastami z Twój browar? Kupiłem ostatnio ejlowe i po 12 godzinach paczka jak balon . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 W dniu 5.10.2019 o 15:29, golden_boy napisał: Wie ktoś może jak wygląda u nich teraz sytuacja z chmielem ale nie tylko tym z USA ale również europejskim. Mają w ofercie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Wiem że mają w ofercie chodzilo mi raczej czy ktoś u nich kupował w ostatnim czasie chmiel i mógłby napisać jak z jego jakością. Pozdrawiam Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) 13 godzin temu, golden_boy napisał: Wiem że mają w ofercie chodzilo mi raczej czy ktoś u nich kupował w ostatnim czasie chmiel i mógłby napisać jak z jego jakością. Pozdrawiam Dawid Chodzi o jakiś konkretny czy ogólnie? Edytowane 8 Października 2019 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden_boy Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Ogólnie. Jakiś czas temu było można przeczytać że chmiele z USA są słabej jakości u nich w sklepie. Pozdrawiam Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 8 godzin temu, golden_boy napisał: Ogólnie. Jakiś czas temu było można przeczytać że chmiele z USA są słabej jakości u nich w sklepie. No niestety wg mnie tak było. Ostatnie IPA robiłem na chmielach z HB i różnica kolosalna na nie korzyść TB. Może ktoś się wypowie co warzył ostatnio coś na amerykańcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Warzyłem na chmielach z TB I Alepiwo, podobnie jak kolega z nie korzyścią na TB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi