Luxaron Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Taką tezę przedstawiłem ostatnio mojemu przyjacielowi. Popatrzył mi przez chwilę prosto w oczy - Nie smakuje ci? - Spytał jak by bez emocji. Przez chwilę zawahałem się z odpowiedzią. Co on sobie o mnie pomyśli? Przecież ten trunek to jego pasja, w pogoni za nowym smakiem, gotów był by wsiąść w pociąg i pojechać na drugi koniec kraju. Od tak. - Po prostu nie mnie po nim mdli - zacząłem powoli - nie wiem dlaczego, z innymi alkoholami tak nie mam, zarówno wino jak i whisky mógł bym pić butelkami, a w połowie pierwszego piwa, już mam dość. Oczy kolegi, jakby trochę bardziej się otworzyły - Jakie piwa najczęściej pijałeś? - No, normalne takie, perłę, żywca, jak miałem ochotę na coś z wyższej półki, to Urque... - Serdeczny śmiech przerwał mi wypowiedź. Poczekałem chwilę, a przyjaciel śmiał się, i śmiał i śmiał. - Pogadamy jak wypijesz swoje pierwsze w życiu piwo - Odparł i odszedł. Jeżeli znalibyście osobę taką jak ja, jakie było by jedno, w MIARĘ dostępne piwo, które dali byście jej na spróbowanie? Wiedząc że osoba ta lubi mocno wyraziste, pełne i ciekawe smaki. Postanowiłem dać piwu jedną szansę. Jeżeli teraz nie dokończę nawet jednej butelki, to definitywnie żegnam się z tym trunkiem. Dodam jeszcze tylko, że kolega polecił mi Barley Wine z Doctor Brew, jednak kiedy próbowałem go kupić jakiś tydzień temu, został wykupiony w pół godziny, po umieszczeniu go na półce. Potrzebuje czegoś, co TROCHĘ łatwiej kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsky Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 (edited) Zacznijmy od podstaw: gdzie mieszkasz? Ciężko coś polecić jak nie wiadomo jakie piwa możesz dostać. Edited January 29, 2015 by adamsky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 W sklepie w którym był Barley Wine powinny być też inne ciekawe piwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsky Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 No tak, ale jak się mieszka w mieście z sensownym multitapem, to lepiej iść tam niż do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Jeżeli Cię mdli po koncernowych piwach to polecam raczej West Coast IPA (lub jakieś inne AIPA, lub coś innego wytrawnego, może dry stout?) niż Barleywine Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorph Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Dziwny post. Trochę jak badanie rynku craft przez pracownika koncernu :-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 (edited) Jeżeli teraz nie dokończę nawet jednej butelki, to definitywnie żegnam się z tym trunkiem. To PA! ... coś trollingiem daje ten wywód! PA! ... Ed. trolling zgłoszony do Admina. Edited January 29, 2015 by rubezahl dżazder 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Przenoszę do hydeparku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawon Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 ciekawe co teraz żywiec wprowadzi po APA? dawajcie propozycje Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 wody się k...a napij... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 A jakie wina lubisz? Słodkie, wytrawne, czerwone, białe, lekkie, ciężkie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luxaron Posted January 29, 2015 Author Share Posted January 29, 2015 Jestem z Lublina, a moje ulubione wina to te wytrawne czerwone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Aipa, iipa. Tylko dobra, nie karmelek. Na pewno bedzie miala wyrazny smak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciu Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 A ja wiem, gdzie doctorki stoją jeszcze dziś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lusterko87 Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Żywiec Stout Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts