Gumowy Człowiek Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 (edited) Co sądzicie o tej nowej akcji żywca? Pozwalają ludziom wybrać nowy styl który wejdzie do sprzedaży pod marką Żywca. Wiem że koncern i genialnego piwa nie będzie, ale moim zdaniem GŻ należą się brawa za tę akcję, do wyboru są ciekawe style, większość to górna fermentacja, według mnie to odważny krok i brawa za to. Na pewno nie ma się co podpalać, ale perspektywa RISa w okolicach 5zł jest kusząca. Porter im wychodzi świetny (o ile nie wali gwoździami) to czemu by nie Imperial Stout? Co wy myślicie na ten temat? Ja tam głosuje, co tam szkodzi, można głosować raz dziennie na kilka stylów, ja wybrałem wszystkie stouty, myślę że największa szansa że tych stylów by nie spartaczyli. PS. Pewnie ludzie się rzucą na IPA i ten styl wygra, a Żywcowi chodzi o brytyjskie IPA a nie amerykańskie i wszyscy będą zawiedzeni. Ah, link do akcji: http://www.zywiec.com.pl/mapa-piwa Edited May 13, 2015 by Gumowy Człowiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 RISa w okolicach 5zł jest kusząca Żebyś się nie zdziwił, jaka będzie cena, jakby weszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 "Piwna rewolucja w trwa w najlepsze" - reklama żywca Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhanab Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 (edited) RISa w okolicach 5zł jest kusząca Żebyś się nie zdziwił, jaka będzie cena, jakby weszło no właśnie nie tak dawno cieszono się na browarbizie z rewolucji jaką wprowadzi dobrej i stałej jakości apa z koncernu za 3,5 no tak jest za 3,5 tylko, że w hurcie brutto i wcale nie jest stałej jakości Edited May 13, 2015 by dhanab Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 wcale nie jest stałej jakości czyli zgodnie z "duchem kraftu" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Cisnę dzień po dniu na zmianę saisona i bittera.Jak dla mnie za dużo stylów do wyboru i chyba mała akcja promocyjna - poprzednio były billboardy np. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 no tak jest za 3,5 tylko, że w hurcie brutto i wcale nie jest stałej jakości W marketach chyba z 4,2zł, w mniejszych sklepach to nawet koło 5zł, co do jakości, to piłem chyba tylko z 2-3 razy ale jak dla mnie to podobna, aczkolwiek może nie aż tak wysoka ta jakość ale spokojnie można wypić, ja zupełnie nie rozumiem tych narzekań niektórych Link to comment Share on other sites More sharing options...
hopek Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 wyklikałem w stouty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krugerius Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 bitter dirk gently 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB... Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 wcale nie jest stałej jakości czyli zgodnie z "duchem kraftu" "ale ja się nie znam..." Dr2, dodawaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 ja się nie znam..." Dr2, dodawaj a są jeszcze tacy co nie wiedzą, że się nie znam tylko lubię dobre piwo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumowy Człowiek Posted May 13, 2015 Author Share Posted May 13, 2015 ebyś się nie zdziwił, jaka będzie cena, jakby weszło Szczerze mówiąc nawet jakby kosztował kurde 8zł a byłby jakości porteru to bym się cieszył. APA nie pijam i szczerze mówiąc nie sądzę żeby jakikolwiek z jasnych stylów im wyjdzie jakoś super, moim zdaniem największa nadzieja w stoutach. Ciekawe jak by zrobili Rauch Bocka Cisnę dzień po dniu na zmianę saisona i bittera. Jestem mega ciekawy jakby wyszedł Żywiec Saison Ciekawe czy zrobiliby go dolną fermentacją jak Białe Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Szczerze mówiąc nawet jakby kosztował kurde 8zł a byłby jakości porteru to bym się cieszył. A jakby kosztował 9,90zł i jak często ich porter był mocno alkoholowy, a co któraś warka miała żelazo, aldehyd lub DMS? Żartuję, też bym się cieszył jakby był dostępny w stałej ofercie polski RIS, nawet jeśli byłby dość przeciętny Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalW Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Porter im wychodzi świetny (o ile nie wali gwoździami) to czemu by nie Imperial Stout? Bo dla nie-geeka to to samo?Mi wystarczy, żeby piwo było dobrze zrobione Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk gently Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 (edited) Pewnie ludzie się rzucą na IPA i ten styl wygra, a Żywcowi chodzi o brytyjskie IPA a nie amerykańskie i wszyscy będą zawiedzeni. Haha. Mów za siebie. PS: Bitter Edited June 1, 2015 by dirk gently Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 No jak żywiec wypuści bittera to na bank będzie to piwo urywajace d... Link to comment Share on other sites More sharing options...
crosis Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Chyba w dzień po spożyciu.... a_r_e_k 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk gently Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Pewnie będzie bitter dolnej fermentacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
santa Posted June 3, 2015 Share Posted June 3, 2015 Dla mnie to świetna akcja. W tym czasie konkurencja zastanawia się co lepsze, Szendi czy Szajs Dizel . P.S. American Stout . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk gently Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Ciekawostka: wygrał Saison (aż się zastanawiam czy wybory były uczciwe, bo to mało popularny styl). Mają nawet hasło: jesienią zaczyna się Saison na żywca (trochę bzdurne bo saison to piwo letnie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
santa Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Świetna wiadomość. Liczyłem, że wygra ten styl w Cieszynie, ale dobra i warka z Żywca . Link to comment Share on other sites More sharing options...
8Pi Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Ciekawostka: wygrał Saison (aż się zastanawiam czy wybory były uczciwe, bo to mało popularny styl). Mają nawet hasło: jesienią zaczyna się Saison na żywca (trochę bzdurne bo saison to piwo letnie). Pewnie spece od marketingu najpierw wymyślili hasło i a potem trzeba było dorobić do tego 'ideologię'. Tak więc ogłoszono konkurs, który wygrało piwo, które w tymże haśle wystąpiło. Ot taka mała teoria spiskowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumowy Człowiek Posted July 17, 2015 Author Share Posted July 17, 2015 Szczerze mówiąc trochę słabo, nie wierzę że grupa żywiec zrobi dobrego saisona, a jakiś stout mógłby być ok. Uwielbiam saisony, ale to chyba za trudny styl żeby mógł się udać w koncernie. Stouty za to są dosyć proste, i mogłoby wyjść kolejne budżetowe piwo które dałoby się pić na jakiś imprezach itp. No i rzeczywiście ciekawe, saison to w Polsce mało popularny styl, myślicie że tylko beergeeki głosowały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nomad Posted July 18, 2015 Share Posted July 18, 2015 (edited) Hmm nie znam się na saisonach za bardzo. Ale się wypowiem:-P Sam probowalem dopiero raz i jakos podniecony nim niestety nie jestem... ale wracajac do GZ i mojej teorii spiskowej to... do saisona za dużo chmielu nie trzeba, słody wezmą byle jakie bo i tak podbija blg cukrem-pytanie jakim:-) no a glowne skrzypce grają drożdże w tym stylu i tu znak zapytania skąd je wezmą i jakiej jakości te one będą. No i mało pieniążków w porownaniu z innymi stylami trzeba zainwestowac.. tak mi się wydaje. A że styl mało popularny to szara masa przyjmie, że saison ma smakować tak jak żywiec go przygotował. Tyle z teorii spiskowych:-D Edited July 18, 2015 by Nomad Link to comment Share on other sites More sharing options...
FurioSan Posted July 18, 2015 Share Posted July 18, 2015 Do stouta chmielu więcej nie trzeba poza tym marynka w nim zagada. Drożdże też prostsza sprawą ... Popularność stoutow w Polsce znikoma więc sorry man twoja teoria właśnie podzieliła los Atlantydy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now