Gumowy Człowiek Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Co sądzicie o tej nowej akcji żywca? Pozwalają ludziom wybrać nowy styl który wejdzie do sprzedaży pod marką Żywca. Wiem że koncern i genialnego piwa nie będzie, ale moim zdaniem GŻ należą się brawa za tę akcję, do wyboru są ciekawe style, większość to górna fermentacja, według mnie to odważny krok i brawa za to. Na pewno nie ma się co podpalać, ale perspektywa RISa w okolicach 5zł jest kusząca. Porter im wychodzi świetny (o ile nie wali gwoździami) to czemu by nie Imperial Stout? Co wy myślicie na ten temat? Ja tam głosuje, co tam szkodzi, można głosować raz dziennie na kilka stylów, ja wybrałem wszystkie stouty, myślę że największa szansa że tych stylów by nie spartaczyli. PS. Pewnie ludzie się rzucą na IPA i ten styl wygra, a Żywcowi chodzi o brytyjskie IPA a nie amerykańskie i wszyscy będą zawiedzeni. Ah, link do akcji: http://www.zywiec.com.pl/mapa-piwa Edytowane 13 Maja 2015 przez Gumowy Człowiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 RISa w okolicach 5zł jest kusząca Żebyś się nie zdziwił, jaka będzie cena, jakby weszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 "Piwna rewolucja w trwa w najlepsze" - reklama żywca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dhanab Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) RISa w okolicach 5zł jest kusząca Żebyś się nie zdziwił, jaka będzie cena, jakby weszło no właśnie nie tak dawno cieszono się na browarbizie z rewolucji jaką wprowadzi dobrej i stałej jakości apa z koncernu za 3,5 no tak jest za 3,5 tylko, że w hurcie brutto i wcale nie jest stałej jakości Edytowane 13 Maja 2015 przez dhanab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 wcale nie jest stałej jakości czyli zgodnie z "duchem kraftu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Cisnę dzień po dniu na zmianę saisona i bittera.Jak dla mnie za dużo stylów do wyboru i chyba mała akcja promocyjna - poprzednio były billboardy np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 no tak jest za 3,5 tylko, że w hurcie brutto i wcale nie jest stałej jakości W marketach chyba z 4,2zł, w mniejszych sklepach to nawet koło 5zł, co do jakości, to piłem chyba tylko z 2-3 razy ale jak dla mnie to podobna, aczkolwiek może nie aż tak wysoka ta jakość ale spokojnie można wypić, ja zupełnie nie rozumiem tych narzekań niektórych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 wyklikałem w stouty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krugerius Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 bitter dirk gently 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 wcale nie jest stałej jakości czyli zgodnie z "duchem kraftu" "ale ja się nie znam..." Dr2, dodawaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 ja się nie znam..." Dr2, dodawaj a są jeszcze tacy co nie wiedzą, że się nie znam tylko lubię dobre piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumowy Człowiek Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 ebyś się nie zdziwił, jaka będzie cena, jakby weszło Szczerze mówiąc nawet jakby kosztował kurde 8zł a byłby jakości porteru to bym się cieszył. APA nie pijam i szczerze mówiąc nie sądzę żeby jakikolwiek z jasnych stylów im wyjdzie jakoś super, moim zdaniem największa nadzieja w stoutach. Ciekawe jak by zrobili Rauch Bocka Cisnę dzień po dniu na zmianę saisona i bittera. Jestem mega ciekawy jakby wyszedł Żywiec Saison Ciekawe czy zrobiliby go dolną fermentacją jak Białe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Szczerze mówiąc nawet jakby kosztował kurde 8zł a byłby jakości porteru to bym się cieszył. A jakby kosztował 9,90zł i jak często ich porter był mocno alkoholowy, a co któraś warka miała żelazo, aldehyd lub DMS? Żartuję, też bym się cieszył jakby był dostępny w stałej ofercie polski RIS, nawet jeśli byłby dość przeciętny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Porter im wychodzi świetny (o ile nie wali gwoździami) to czemu by nie Imperial Stout? Bo dla nie-geeka to to samo?Mi wystarczy, żeby piwo było dobrze zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Pewnie ludzie się rzucą na IPA i ten styl wygra, a Żywcowi chodzi o brytyjskie IPA a nie amerykańskie i wszyscy będą zawiedzeni. Haha. Mów za siebie. PS: Bitter Edytowane 1 Czerwca 2015 przez dirk gently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 No jak żywiec wypuści bittera to na bank będzie to piwo urywajace d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Chyba w dzień po spożyciu.... a_r_e_k 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Pewnie będzie bitter dolnej fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Dla mnie to świetna akcja. W tym czasie konkurencja zastanawia się co lepsze, Szendi czy Szajs Dizel . P.S. American Stout . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ciekawostka: wygrał Saison (aż się zastanawiam czy wybory były uczciwe, bo to mało popularny styl). Mają nawet hasło: jesienią zaczyna się Saison na żywca (trochę bzdurne bo saison to piwo letnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Świetna wiadomość. Liczyłem, że wygra ten styl w Cieszynie, ale dobra i warka z Żywca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ciekawostka: wygrał Saison (aż się zastanawiam czy wybory były uczciwe, bo to mało popularny styl). Mają nawet hasło: jesienią zaczyna się Saison na żywca (trochę bzdurne bo saison to piwo letnie). Pewnie spece od marketingu najpierw wymyślili hasło i a potem trzeba było dorobić do tego 'ideologię'. Tak więc ogłoszono konkurs, który wygrało piwo, które w tymże haśle wystąpiło. Ot taka mała teoria spiskowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumowy Człowiek Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Szczerze mówiąc trochę słabo, nie wierzę że grupa żywiec zrobi dobrego saisona, a jakiś stout mógłby być ok. Uwielbiam saisony, ale to chyba za trudny styl żeby mógł się udać w koncernie. Stouty za to są dosyć proste, i mogłoby wyjść kolejne budżetowe piwo które dałoby się pić na jakiś imprezach itp. No i rzeczywiście ciekawe, saison to w Polsce mało popularny styl, myślicie że tylko beergeeki głosowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nomad Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Hmm nie znam się na saisonach za bardzo. Ale się wypowiem:-P Sam probowalem dopiero raz i jakos podniecony nim niestety nie jestem... ale wracajac do GZ i mojej teorii spiskowej to... do saisona za dużo chmielu nie trzeba, słody wezmą byle jakie bo i tak podbija blg cukrem-pytanie jakim:-) no a glowne skrzypce grają drożdże w tym stylu i tu znak zapytania skąd je wezmą i jakiej jakości te one będą. No i mało pieniążków w porownaniu z innymi stylami trzeba zainwestowac.. tak mi się wydaje. A że styl mało popularny to szara masa przyjmie, że saison ma smakować tak jak żywiec go przygotował. Tyle z teorii spiskowych:-D Edytowane 18 Lipca 2015 przez Nomad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Do stouta chmielu więcej nie trzeba poza tym marynka w nim zagada. Drożdże też prostsza sprawą ... Popularność stoutow w Polsce znikoma więc sorry man twoja teoria właśnie podzieliła los Atlantydy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się