Gość Wald Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Czy rauchpils, który powstanie podrzez zmieszanie pila i rauchbeera łapie się do tego stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ori2go Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Bedzie to rauchpils rżnięte...;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Masz opis stylu do Rauchpilsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Nie chodzi o to, czy sposób warzenia będzie zgodny ze stylem, tylko czy efekt organoleptyczny będzie zgodny ze stylem. Mam rauchbeera tylko na słodzie wędzonym, w więc dość jasnego, więc nadaje się do tego eksperymentu. A warzyć specjalnie coś co może nie wyjść prawdę mówiąc mi się nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Sędziowie oceniają efekt, jak będzie ok to ok. To już Twoje zmartwienie, nikt Ci nie powie co wyjdzie ze zmieszania Twoich piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Wątpię, że znajdziesz tu kogoś kto to zrobił, a w ciemno raczej nikt nie zgadnie. Do odważnych świat należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Jak odnieść się do opisu Stouta owsianego `11-16º Blg, zdaniem autora opisu widełki ogłoszone na XIV KPD PSPD są błędne` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Miałem domniemanie ale koncepcja upadła Edytowane 4 Stycznia 2016 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Liczą się widełki podane przy ogłaszaniu kategorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jako malkontent pragnę zauważyć że sytuacja powtarza się co roku. Ogłaszamy kategorie a potem się martwimy opisem. W najbardziej prestiżowym konkursie w kraju reguły powinny być jasno określone od samego momentu ogłoszenia kategorii, a nie bo później się dorobi! Czy nie warto zacząć wymyślać style i opisy na następny konkurs przed ogłoszeniem tegorocznego? Jak czytam że Porter bałtycki to amerykański ale , to jasny chuj mnie trafia ( specjalnie nie wykropkowałem przekleństwa!!!) . orcen92, Bogi, suchy3 i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Panie Jejski, co raz bardziej amatorszczyzna wychodzi z tego konkursu,niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak czytam że Porter bałtycki to amerykański ale , to jasny chuj mnie trafia ( specjalnie nie wykropkowałem przekleństwa!!!) .W którym miejscu coś takiego przeczytałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolsport Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Mały OT. Gdzie znajde zebraną do kupy informacje o konkursach piw domowych 2016?? Chodzi mi o to co gdzie i kiedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Chyba jeszcze nigdzie, bo na razie specjalnie wiele nie ogłoszono. Jest kilka na krzyż, które widzisz w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Jak czytam że Porter bałtycki to amerykański ale , to jasny chuj mnie trafia ( specjalnie nie wykropkowałem przekleństwa!!!) . W którym miejscu coś takiego przeczytałeś? Tutaj. Trzeba poczekać na opisy bo ja wątpliwości mam więcej np. czy imperial porter może być chmielony amerykańcami, itp. Dokładnie też czekam na info czy Imperial Porter może mieć aromat amerykańców Z tą kategorią Imperial Baltic Porter to się ktoś lekko rozpędził. Imperialny Porter z założenia jest górnej, a Bałtycki dolnej fermentacji. Czy dolniaki też będą dopuszczone ? Niema jeszcze opisu szczegółowego ? Zresztą wystarczy przeczytać wątek na spokojnie od początku i okazuje się że minimum 50% postów to pytania o opis, pośrednio czy bezpośrednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkodyl Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Nie zauważyłem nieścisłości jeśli chodzi o rodzaj fermentacji co najwyżej o chmielenie. Pozdrawiam Edytowane 7 Stycznia 2016 przez tkodyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Tutaj.Zostało to kilka postów temu wyjaśnione. A o ejlu nigdy nie było mowy. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A kiedy konkurs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 W sobotę. Cichus i suchy3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 W sobotę.Która wypada w piątek trzynastego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A tak cichaczem ma stronie PSPD pojawił się opis do Imperialnego Portera Bałtyckiego http://nowa2.pspd.org.pl/wiki/imperialny-porter-baltycki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Link nie prowadzi do opisu... Tylko u mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezier Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 U mnie też, ale jeszcze godzinę temu wszystko było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Link nie prowadzi do opisu... Tylko u mnie? Ale jaja, parę godzin temu działał. Szkoda, że nie zrobiłem print screena. Pewnie był niedopracowany Ogólnie żadnych niespodzianek nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zniknął, bo znaleźliśmy kilka małych błędów do poprawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi