Mateusz Papiernik Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 W sumie wszystko już padło Ideą tej kategorii było właśnie piwo stylowe, proste w konstrukcji i klasyczne, bez dodatkowych udziwnień. Tak więc przychylam się do opinii wyżej - nuty, które wprowadza żyto do piwa, w tym stylu nie są pożądane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Wszystko jasne. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Czy również w tym przypadku mógłby członek komisji technicznej wypowiedzieć się, czy późne ogłoszenie kategorii spowoduje nie zaliczenie konkursu do pucharu? Może to właśnie będzie nowa "dobra praktyka", wypowiedzi komisji w wątkach na bieżąco czy konkurs na obecną chwilę jest dopuszczony do pucharu czy już nie spełnia wymogów - motywator dla organizatorów, a przy okazji korzyść dla piwowarów. Dobrego piwa wszystkim! Prowadzimy w tej sprawie konsultacje. Postaramy się wydać "wyrok" jescze w tym tygodniu. Mateusz Papiernik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Papiernik Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 My w takim razie również czekamy na wieści w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1therion Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Komisja Techniczna postanowiła (niejednomyślnie) że czas ogłoszenia kategorii konkursowych tym razem nie stanie na przeszkodzie zaliczeniu konkursu do Pucharu PSPD (po konsultacjach doszliśmy do wniosku, że najwytrwalsi zdążą uwarzyć każde z tych piw). Szanowni organizatorzy - bardzo byśmy nie chcieli pochylać się nad podobnym problemem przy okazji IV Łódzkiego KPD, OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Papiernik Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 W imieniu ŁOT bardzo dziękuję za pochylenie się nad tą sprawą, a jednocześnie bardzo miło mi słyszeć korzystną dla III ŁKPD decyzję. Zapewniam, że my również nie chcemy, by taka sytuacja powtórzyła się w przypadku IV ŁKPD. Wbrew pozorom, walka z czasem nam też w niczym nie pomaga i sami nie chcemy powtórki z rozrywki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 czas ogłoszenia kategorii konkursowych tym razem nie stanie na przeszkodzie zaliczeniu konkursu do Pucharu PSPD Niecałe dwa miesiące na lagera 12 blg - kupa czasu. Ciekawe czy jak ktoś ogłosi konkurs na pszenicę, i da twa tygodnie czasu na przysłanie piwa, to też stwierdzicie że najwytrwalsi zdążą? Puchar PSPD to powinien być zbiór najlepszych konkursów, do których każdy piwowar powinien móc się przygotować, żeby wysłać piwo wysokiej jakości. A nie konkursy na które "najwytrwalsi zdążą". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ciekawe czy jak ktoś ogłosi konkurs na pszenicę, i da twa tygodnie czasu na przysłanie piwa a to akurat się da i kto wie czy te najświeższe nie są najlepsze? Tak, że trochę przestrzeliłeś ale w temacie czasu się zgadzam i osobiście uważam, że to jest delikatnie ujmując draństwo jeśli czasu jest za mało, ale ja się nie znam, ja tylko lubię dobre piwo adamski_68 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Wiem ze się da. Ale trzebaby warzyc w dzień ogłoszenia konkursu. Uważasz że to ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Uważasz że to ok? no przecież napisałem, że generalnie nie uważam że to nie jest OK. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Przeczuwam oszałamiający poziom piw w konkursie i fontanny z butelek niedofermentowanych piw, bo trzeba było wysłać 7 tygodni do konkursu, zdążyć pewnie i się zdąży, aleeee... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuZky Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Nie zależnie od oświadczenia komisji dobrze, że powstało. Lepsze takie niż żadne i domysły do końca czerwca - zaliczą czy nie. Moim zdaniem to dobry początek, nowej świeckiej tradycji, że komisja wypowiada się w wątkach konkursowych. Oby częściej, a najlepiej po każdym poście organizatorów publikującym datę konkursu, kategorię, opisy kategorii czy zmieniającym zapisy w regulaminie konkursu. W przypadku tego konkursu decyzja mogła być z podziałem na kategorię i np. do pucharu dopuszczony tylko Stout. Tak czy siak dobrze, że jest jednoznaczna decyzja komisji, a nie domysły do końca sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1therion Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Wiemy, że takie ogłaszanie kategorii 'na styk' nie sprzyja ani piwowarom, ani poziomowi zgłaszanych piw. Pracujemy nad zmianą systemową, by problem ten wyeliminować. Potrzebujemy jeszcze chwilę na dopracowanie detali nowego pomysłu. Moim zdaniem będziecie zadowoleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek4 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Skoro wiecie to czemu tak robicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Bo mogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Kotarski Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ja podejmuję wyzwanie Actimela i Munich Dunkel na konkurs gotowy. Najwyżej przy tak krótkim leżakowaniu będzie wesołe otwieranie butelek przez sędziów Życzę im i uczestnikom powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Najwyżej przy tak krótkim leżakowaniu będzie wesołe otwieranie butelek przez sędziów Rozumiem, że chodzi Ci o wychodzenie piwa z butelki czy też ewentualne granaty? Muszę Cię zmartwić, ale czas leżakowania nie ma na to wpływu - a raczej ma taki, że im dłużej tym większe nagazowanie A butelek nie otwierają sędziowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Kotarski Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Najwyżej przy tak krótkim leżakowaniu będzie wesołe otwieranie butelek przez sędziów Rozumiem, że chodzi Ci o wychodzenie piwa z butelki czy też ewentualne granaty? Muszę Cię zmartwić, ale czas leżakowania nie ma na to wpływu - a raczej ma taki, że im dłużej tym większe nagazowanie A butelek nie otwierają sędziowie Myślałem raczej o wychodzeniu, ale faktycznie nie pomyślałem, że sędziowie nie leją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Papiernik Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Znamy już listę nagród, które czekają na uczestników III ŁKPD. Bardzo dziękujemy wszystkim sponsorom za wsparcie naszego konkursu! Szczegółowa lista nagród dostępna jest na stronie internetowej konkursu. Powodzenia! Edytowane 3 Lutego 2016 przez Mateusz Papiernik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Papiernik Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Dokładnie za tydzień, 1 marca, rozpoczynamy przyjmowanie piw na III Łódzki Konkurs Piw Domowych. Piwa będziemy przyjmować przez 2 tygodnie, zgodnie z informacją w regulaminie i na stronie konkursowej Niecierpliwie czekamy na przesyłki od Was! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabazik Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Mam pytanie : jeżeli IPA wyszła 15 Blg , czy to ją dyskwalifikuje? ZZZabioreCiButy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) A jeśli wyszło w drugą stronę - tzn ekstrakt nieco wyższy niż dla stylu? Dla Imperiala wyszło mi 22.5 Blg. Wg BJCP: górne widełki to 1,090 więc wychodzi 21,5 BLg / 22,4 Brix. Więc różnica niemal na granicy błędu pomiarowego ;-) Niemniej sensorycznie - piwo jest jak najbardziej stylowe ;-) Dodam iż piwko już wczoraj wysłałem Edytowane 3 Marca 2016 przez maro86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Papiernik Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 1Blg jest spokojnie w granicy tolerancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokatorun Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Pierwszy raz wysyłam piwo na konkurs chciałem zapytać o butelki i ich oznakowanie tzn czy jeśli do każdej z moich butelek wysłanych do Was dołączę karteczki przymocowane gumka recepturka a na nich będzie informacja typu "Styl Piwa + nazwa browaru " będzie to prawidłowe i wystarczy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się