tieroo Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Kolejna promocja piwowarstwa domowego, 480 beczek po 5 litrów to koło 100 fermentorów, mają rozmach. Ciekawi mnie proces zacierania ekstraktu słodowego A mnie ciekawi jak skład podatkowy zarejestrowali, dla takiej ilości małych beczułek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 no właśnie jest dyskusyjne czy taka ilość fermentorów to jeszcze jest piwowarstwo domowe czy nie. Bo jeśli ten człowiek wstawiałby 25 litrów co tydzień nikt by nic nie powiedział. Jak 50 to też sporo z nas wstawia takie ilości. Więc gdzie jest granica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) to nie ważne ile, ważne co z tym koleś- firma zrobi. Podaruje swym klientom a to już śmierdzi skarbówką celnikiem i sanepidem. To nie będzie na własne potrzeby. Tylko jawna, nielegalna produkcja piwa. :) Greinplast, producent i dystrybutor chemii budowlanej z siedzibą w Krasnem koło Rzeszowa postanowił obdarować swoich kluczowych klientów oraz przyjaciół nietypowym prezentemKońcem kistopada 2010 w siedzibie firmy zorganizowano i do połowy grudnia przygotowano 480 szt. 5-litrowych mini-kegów no nieźle ja u matki w zakładzie fryzjerskim też otworzę "tymczasowy browar domowy" i będę "obdarować swoich kluczowych klientów oraz przyjaciół nietypowym prezentem" ciekawe czy obroty się zwiększą ? Edytowane 6 Lutego 2011 przez bnp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Tu nie jest dyskusyjna ilość, bo w Polsce można warzyć ile się chce i to jest dozwolone. Tu chodzi czy to piwowarstwo domowe, bo warzone było w firmie, beczki posiasają znak firmy, gdzie było to warzone, tylko nazywa się to "tymczasowy browar domowy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 dlatego napisałem że promocja piwowarstwa a nie piwowarstwo. Jak ktoś łyknie nawet takiego z ekstraktów, to może spróbuje coś samemu uwarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Tylko nie rozumiem dlaczego z tego robi się szum medialny, bo teraz to firma teoretycznie ma przewalone, jak za darmo to spokojnie skarbówka może się przyczepić , jak sprzeda nawet za symbolicznego grosza to tym bardziej jest się do czego przyczepić. Po za tym takie ilości jednorazowo to nie jest piwowarstwo domowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Tylko nie rozumiem dlaczego z tego robi się szum medialny, bo teraz to firma teoretycznie ma przewalone, jak za darmo to spokojnie skarbówka może się przyczepić , jak sprzeda nawet za symbolicznego grosza to tym bardziej jest się do czego przyczepić.Po za tym takie ilości jednorazowo to nie jest piwowarstwo domowe. Ja bym tego na stronie nie zamieścił, bo bym się bał. dlatego napisałem że promocja piwowarstwa a nie piwowarstwo. Jak ktoś łyknie nawet takiego z ekstraktów, to może spróbuje coś samemu uwarzyć. Tam pisze o promocji piwowarstwa domowego, a jest to piwowarstwo firmowe. Na dodatek bardzo kontrowersyjne i zdaje się trochę nie na rękę piwowarstwu domowemu. Wiem, już się nie odzywam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 nie no Pieronie, warto o tym rozmawiać, bo może to być dla nas dobry przykład czym się nie chwalić w internecie. Może jednak nie będzie z tego nic złego, a może jest to mały kroczek ku lepszemu i niedługo będzie tak jak z Łęcką Śliwowicą. Chociaż szczerze mówiąc słabo to widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 @Wiktor a może jest to mały kroczek ku lepszemu i niedługo będzie tak jak z Łęcką Śliwowicą. a to niby że co z nią jest lepiej ? kolega wyjaśni bo może o czymś nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 z tego co słyszałem od rodziców, którzy niedawno tam byli to jest tak że wszyscy wiedzą, ale nikt nie widzi i nikt nie ściga. Chyba że mam zakrzywiony obraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja myślę, że zamówili warkę w jakimś browarze restauracyjnym, razem z rozlewem w beczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja myślę, że zamówili warkę w jakimś browarze restauracyjnym, razem z rozlewem w beczki. Po zdjęciach sądząc to raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja myślę, że zamówili warkę w jakimś browarze restauracyjnym, razem z rozlewem w beczki. Ale tam na zdjęciu jest szereg plastikowych fermentorów 33l. Fermentowali to w 120 wiadrach? :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja myślę' date=' że zamówili warkę w jakimś browarze restauracyjnym, razem z rozlewem w beczki.[/quote']Ale tam na zdjęciu jest szereg plastikowych fermentorów 33l. Fermentowali to w 120 wiadrach? :O Wszystko na to wskazuje, że tak właśnie zrobili Prościej i pewnie teniej byłoby zamówić beczułki w normalnym browarze, no ale to nie byłoby przecie TO. Oprócz fermentorów uruchomili jeszcze 4 stanowiska warzelne (palniki, gary) - bo to nie było piwo z brew-kitów, tylko 12-ka z ekstraktów (jasny i bursztynowy), chmielona Fuggles, Parle i Challenger. Powiem Wam, że chyba cała (niemała) firma żyła tym browarem. Jeszcze ciekawostka: szef firmy, bardzo sympatyczny p. Robert gdy zaczynał przygodę z piwowarstwem domowym (ze 3 lata temu), odwiedzał m.in. Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Bardzo to ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Bardzo to ciekawe. A dlaczego nie ciekawe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 (edytowane) Pachnie aferą. Oby nie oczywiście. Edytowane 7 Lutego 2011 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) W dzisiejszym "Polska Dziennik Zachodni" można znaleźć na 12tej stronie krótką notkę z zdjęciem Dori. Wspomniane jest tam o zjeździe PSPD i "Piwowarze" A tu link: http://cieszyn.naszemiasto.pl/artykul/770028,polskie-stowarzyszenie-piwowarow-domowych-w-cieszynie,id,t.html#48ea7700815d7614,1,3,3 Edytowane 9 Lutego 2011 przez Marmur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 To mają być wybory na nowe władze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 To mają być wybory na nowe władze? Pan Dziennikarz coś pokręcił z tymi wyborami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_s1 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 A na internetowym portalu cieszyńskim, reportaż z zebrania PSPD http://telewizja.ox.pl/wideo,15446,piwa,-nalejcie-piwa....html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Na Discovery od 27 lutego zaczyna się Browar Tour Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Wersja rozszerzona o wypowiedź Kamila notatki telewizyjnej z zebrania PSPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 (edytowane) Co się coder nic nie pochwaliłeś, że idziesz do radia? Podpadliście chłopaki i to bardzo :rolleyes: Edytowane 18 Marca 2011 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 (edytowane) http://www.tvs.pl/informacje/34562,swieto_piwowarow_czyli_pierwszy_slaski_festiwal_piw_domowych_zdjecia.html Krótka relacja z I ŚlFPW. Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez misiuzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi