pablo Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Link z głównej strony gazeta.pl http://www.logo24.pl/Logo24/56,125390,12154905,Pyszne_pszeniczne_piwa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 http://www.ekonomia24.pl/artykul/794615,924381-Przybywa-browarow-restauracyjnych.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 To nam się Dori załapała http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/1,127257,12309326,Zaczyna_sie_walka_o_piwko_pod_chmurka.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 To nam się Dori załapała http://metromsn.gaze...od_chmurka.html No wlasnie sie zastanawialem czy to ona czytajac artykul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dori się znów bezwiednie załapała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dori się znów bezwiednie załapała... Jak widać, nie wiele mają tak udanych zdjęć związanych z piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ja piję w domu i sam sobie robię zdjęcia, więc nie mam szans się załapać na fotkę w plenerze. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 A ja wyjątkowo się zaciąłem w sobie i jestem mocny tej akcji przeciwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ja też. Nie będzie picia pod chmurką, a chlanie pod chmurką. Stada dzikusów będą miały, w majestacie prawa, okazję do zalania się w trzy tyłki i stwarzania zagrożenia dla osób trzeźwych. Pozwolenie na spożywanie alkoholu w miejscach publicznych wcale nie poprawi kultury picia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ale ci co chcą się nachlać po chmurką robią to już teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Pozwolenie na spożywanie alkoholu w miejscach publicznych wcale nie poprawi kultury picia. A ja uważam, że miejsce spożywania alkoholu nie ma nic wspólnego z kulturą picia. Kultura picia nie polega na tym, że jesteśmy trzeźwiejsi, bo przepisy zabraniają nam urżnąć się w trupa tam, gdzie aktualnie stoimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek103 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 http://www.wprost.pl/ar/339520/Obama-ma-swoj-prywatny-browar-Warzymy-piwo-jasne-i-ciemne/ No to mamy kumpla .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 A to już jakoś z rok temu nie było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ja też. Nie będzie picia pod chmurką, a chlanie pod chmurką. Stada dzikusów będą miały, w majestacie prawa, okazję do zalania się w trzy tyłki i stwarzania zagrożenia dla osób trzeźwych. Pozwolenie na spożywanie alkoholu w miejscach publicznych wcale nie poprawi kultury picia. Dzięki właśnie jestem stadem dzikusów, które poszły nad morze wypić piwo. PS Fajny zachód słońca był. No i piłem alkohol w miejscu publicznym całkiem legalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 No ale nie mówimy o normalnych obywatelach, bo Ci nie mają i nie będę mieli z tym problemu. Wierz mi Arku, że krakowskie dresiarstwo już zaciera ręce... edit: poza tym jesteś w kraju innym kulturowo, więc tu nie ma co porównywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 No ale nie mówimy o normalnych obywatelach, bo Ci nie mają i nie będę mili z tym problemu. Wierz mi Arku, że krakowskie dresiarstwo już zaciera ręce... No tak, ale zaostrzanie prawa by wyeliminować 1 źle zachowującą się osobę na 100 osób jest trochę mało rozsądne. Lepiej by wprowadzić mandat za niespołeczne zachowanie, zamiast za sam fakt spożywania alkoholu. EDIT Przykład takiego prawa http://www.legislation.gov.uk/asp/2004/8/contents slotish 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 w Polsce nadal jest coś takiego jak "czyn nieobyczajny" oraz "wybryk chuligański" które mogą być stosowane do osób nadużywających alkoholu. Teraz często i gęsto picie jest wykorzystywane do ściągania kasy z pijących dzięki mandatom. Prawda jest taka że gdyby Polacy zarabiali tak jak na zachodzie to mogliby pozwolić sobie na większe picie w knajpach, a tak chcąc się napić tanio na powietrzu pozostaje picie na balkonie, albo ukradkiem chowając butelkę za pazuchą. A jeśli picie piwa jest zabronione to tak samo powinno być z paleniem. Palenie jest dużo bardziej uciążliwe dla innych niż picie - dla mnie nie ma różnicy czy ktoś wsiada do autobusu i śmierdzi od niego piwem czy petami - obaj są uciążliwi dla innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wierz mi Arku, że krakowskie dresiarstwo już zaciera ręce... Jakoś trudno mi uwierzyć, że w tej chwili przepisy powstrzymują dresiarstwo i nie spożywają oni alkoholu w miejscach publicznych, zwłaszcza gdy są w większej grupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wierz mi Arku, że krakowskie dresiarstwo już zaciera ręce... Jakoś trudno mi uwierzyć, że w tej chwili przepisy powstrzymują dresiarstwo i nie spożywają oni alkoholu w miejscach publicznych, zwłaszcza gdy są w większej grupie. No tym bardziej to ułatwmy, bo jak na razie jako tako jeszcze dają radę. Ja zmierzam do tego że nasz polski system na nic sensownie nie przygotowany, po prostu tego nie ogarnie i tyle. Zapytam inaczej, komu na forum ten zakaz utrudnia życie, psuje zabawę, ma z tego powodu problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 http://www.wprost.pl...jasne-i-ciemne/ No to mamy kumpla .... Tia.., już to widzę jak on coś samodzielnie robi. Jego doradca pewnie kazał kucharzowi Białego Domu zrobić piwo z brewkita, bo w USA głos każdej grupy się liczy, a piwowarów domowych jest tam dużo więcej niż w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A ja wyjątkowo się zaciąłem w sobie i jestem mocny tej akcji przeciwny. A ja jestem jak najbardziej "za", chociaż pewnie nie skorzystam, bo piwo w plenerze piję co najwyżej na grillu u siebie na podwórku. Jak na razie piwo jest legalnym napojem w Polsce, a według konstytucji człowiek jest podobno wolny i w przestrzeni publicznej może robić co chce, dopóki komuś nie szkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 No tym bardziej to ułatwmy, bo jak na razie jako tako jeszcze dają radę. Ja zmierzam do tego że nasz polski system na nic sensownie nie przygotowany, po prostu tego nie ogarnie i tyle. Zapytam inaczej, komu na forum ten zakaz utrudnia życie, psuje zabawę, ma z tego powodu problemy? Mnie nie psuje, tak jak samo jak nie psuje zakaz kąpieli podczas czarnej flagi, co nie zmienia tego, że jestem mu przeciwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zapytam inaczej, komu na forum ten zakaz utrudnia życie, psuje zabawę, ma z tego powodu problemy? To ja brzydko odpowiem pytaniem na pytanie: kto z forum nigdy tego zakazu nie złamał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 No dobra, a wiecie jaki jest paradoks naszych przepisów? Za picie w miejscu publicznym 100 zł, za usiłowanie picia bodajże do 500 zł (usiłowanie = spacer z otwartą butelką). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Ciekawe jak oni sprawdzają co jest w tej butelce. Bo w butelce od piwa można mieć równie dobrze wodę. Może degustują na miejscu? W takim razie nasikam do butelki i przespaceruje się z nią po parku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi