JacekKocurek Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Pieron, a Ty co? Grasz w skata? No właśnie? Może jakaś podgrupa skatowa :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Pieron' date=' a Ty co? Grasz w skata?[/quote']No właśnie? Może jakaś podgrupa skatowa :rolleyes: Hmm, a co to znaczy "grać w skata" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja jestem blisko ale przyznam się bez bicia w skata rżnąć nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Pieron, a Ty co? Grasz w skata? No przeca to prosto gra jest więc grom czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Pieron' date=' a Ty co? Grasz w skata?[/quote']No właśnie? Może jakaś podgrupa skatowa :rolleyes: Hmm' date=' a co to znaczy "grać w skata" ? [/quote'] Tako karciano gra, dojść popularno na śląsku, po za mało popularno. U zachodnich sąsiadów również dość popularna jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 # 39 TMAVE zabutelkowane z dodatkiem 120g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 # nr 40 zabutelkowana z dodatkiem 140g glukozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 # nr 41 LAGER WESELNY # nr 42 Tmave weselne dzisiaj przelałem na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 # nr 43 LAGER Zasyp Pilzneński 4.2 kg Monachijski 1,3 kg Caraamber 0,8 kg Zacieranie Przez nawał obowiązków i nieuwagę zacieranie zacząłem bez sensu od 44°C 10' teraz nie wiem czy w piwie będzie pianka. Jeśli ktoś już podobnie zacierał proszę o kilka słów jak się piwko udało? 54°C 20' 65 °C 40' 72°C 30' 76 °C 15' Chmielenie 65 minut 60' ? 25g Magnum granulat 60' ? 40g Hallertau Tradition granulat 5' - 30g Spalt Select granulat Wyszlo 30L 14 °Blg Gęstwa Wyeast 2124 Bohemian Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Widzę Krzysiek, że ostatnio wiele z Twoich piw jest robione na Bohemian Lager. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Tak na tych samych, których Ty Mateusz nie chciałeś i popełniłeś tylko jedną warkę. To są jedne z moich ulubionych drożdży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Tak na tych samych, których Ty Mateusz nie chciałeś i popełniłeś tylko jedną warkę. To są jedne z moich ulubionych drożdży Nie to, że nie chciałem Chyba coś mi fermentacja nie poszła w moim Mocnym Lagru. Podobno piwo na tych drożdżach ma czysty profil, moje takie raczej nie było Chciałem też wypróbować inne szczepy i to się udało. Chyba musimy porównać mojego Mocnego Lagra z jakimś Twoim piwkiem na Bohemian Lager i to najlepiej przy jakimś grilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 wczoraj # nr 41 została zabutelkowana z dodatkiem 160g cukru rozpuszczonego w 2 L wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Cześć. wczoraj # nr 41 została zabutelkowana z dodatkiem 160g cukru rozpuszczonego w 2 L wody Krzysiek, dlaczego aż tyle wody? Ja rozpuszczam w maks 0,5 l, a najczęściej w 0,5 piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Cześć. wczoraj # nr 41 została zabutelkowana z dodatkiem 160g cukru rozpuszczonego w 2 L wody Krzysiek, dlaczego aż tyle wody? Ja rozpuszczam w maks 0,5 l, a najczęściej w 0,5 piwa. Podgrzewasz piwo kiedy rozpuszczasz w nim cukier ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Cześć. Podgrzewasz piwo kiedy rozpuszczasz w nim cukier ??? Zagotowuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Cześć. wczoraj # nr 41 została zabutelkowana z dodatkiem 160g cukru rozpuszczonego w 2 L wody Krzysiek, dlaczego aż tyle wody? Ja rozpuszczam w maks 0,5 l, a najczęściej w 0,5 piwa. jak to po co? żeby więcej wyszło na wesele to lepiej żeby nie było za gęste - 14°Blg to sporo goście mogą za szybko stracić kontakt z ziemią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 (edytowane) Cześć. wczoraj # nr 41 została zabutelkowana z dodatkiem 160g cukru rozpuszczonego w 2 L wody Krzysiek' date=' dlaczego aż tyle wody? Ja rozpuszczam w maks 0,5 l, a najczęściej w 0,5 piwa.[/quote'] jak to po co? żeby więcej wyszło na wesele to lepiej żeby nie było za gęste - 14°Blg to sporo goście mogą za szybko stracić kontakt z ziemią Tak Wiktor ma racje, żeby więcej wyszło. 14°Blg to troszeczkę za dużo 19Mateusz87 napisał/a: Podgrzewasz piwo kiedy rozpuszczasz w nim cukier ??? Cukier rozpuszczony w wodzie gotuje ok 5 min i czekam aż ostygnie Nie podgrzewam piwa. Zawsze tak robiłem i wszystkie piwa nagazowane są tak samo Edytowane 23 Marca 2011 przez apolloks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Kiedyś myślałem o tym, aby mieszać cukier z piwem, ale ostatecznie robię tak jak Ty Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Kolejna warka weselna nr 42 Tmave zakapslowałem z dodatkiem 150g cukru rozpuszczonego w 2 L wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 # nr 43 przelana na cicha 3,5 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Dzisiaj magiczna cyfra 44 # nr 44 Koelsch Według receptury kol. jkocurka Warka 67 Koelsch v.4 Zasyp: słód pilzneński Litovel 4,15 kg słód monachijski Litovel 0,65 kg Zacieranie 50°C - 10' 62°C - 45' 72°C - 45' 76°C - 10' Chmielenie 75' w 15' - 20g Sybilla, granulat 7,1% alfa-kw. w 50' - 16g Halertau Tradicion, granulat 5,2% alfa-kw. w 72' - 16g Halertau Tradicion, granulat 5,2% alfa-kw. Gęstwa od kol sziszi wielkie dzięki Szymon Wyeast 2565 Koelsch Uzyskałem 25 L i 13,5 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Dzisiaj po raz pierwszy lałem piwo do kega po PEPSI był to LAGER # nr 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Oj to chyba trzeba będzie tego kega potestować, czy dobre piwo z niego się leje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Z Twojego kufla musi smakować Michał zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się