Jump to content

Recommended Posts

Jesteśmy po pierwszych zakupach (po zmianach) w sklepie internetowym (http://www.optimaslodownia.pl/) Słodowni Pneumatycznej Optima z Poznania.

Zmiany: jak na razie wiele plusów dodatnich ;)

Szybka dostawa, zamówienie w poniedziałek,  dziś (czwartek) przed 9.00 dostarczono przesyłkę. Zamawialiśmy drobne ilości słodów, przyszły popakowane po 5 kg w eleganckie papierowe torby ze stosownymi opisami. Korzystna cena za przesyłkę, nasza paczka ważyła 31 kg same słody - koszt 20 pln.wydaje nam się, że w tej cenie przyślą i większe paczki. Niestety brak wyraźnie opisanych kosztów dostawy :thumbdown:  Płatności można dokonać np. za pomocą "przelewy24.pl" duże ułatwienie :good: Jesteśmy bardzo zadowoleni.

post-751-0-58667600-1486032223_thumb.png

Ja dotychczas zamawiałem za pośrednictwem email i odbierałem na portierni.

Teraz opcja zamawiania emailowego została zlikwidowana, a system sklepu nie nastraja mnie optymistycznie, ale pewnie się przekonam bo z towaru jestem niezmiennie zadowolony (mimo innych doświadczeń relacjonowanych przez użytkowników na forum/ czacie). Piwowar z Ułan Browar mówił, że te nowe papierowe worki są ciężkie w obsłudze - rwą się. Ja mam jeszcze zgrzewane małe i duże materiałowe więc nie wiem jak to wygląda faktycznie.

nowe papierowe worki są ciężkie w obsłudze - rwą się.

Potwierdzam rwanie worków ;)

Też zamawiam w optimie i nie mam powodów żeby narzekać. 

a system sklepu nie nastraja mnie optymistycznie

Jeszcze się nie zarejestrowałem na ich sklepie. Też jakoś dziwnie mi wygląda ten interfejs. Może ktoś z doświadczeniem w zakupach u nich opowiedzieć co i jak? Czy 25kg też są pakowane w worki papierowe? 

Jeszcze się nie zarejestrowałem na ich sklepie. Też jakoś dziwnie mi wygląda ten interfejs. Może ktoś z doświadczeniem w zakupach u nich opowiedzieć co i jak? Czy 25kg też są pakowane w worki papierowe? 

Tak, też są pakowane w papierowe worki. Ja nie miałem z nimi problemu, nic mi się nie rwało.

Słód bardzo dobry, wydajny, bez żadnych problemów z filtracją. Liga wyżej niż wajking molt. Bony na zakupy w słodowni wygrałem w jednym z konkursów i muszę przyznać, że jestem zadowolony. Przepuściłem przez śrutownik prawie 30 kilogramów słodu z Optimy i wszystko w jak najlepszym porządku. :okey:

Czy 25kg też są pakowane w worki papierowe?

tak, ale ja z tymi worami nie mam problemów.

Może ktoś z doświadczeniem w zakupach u nich opowiedzieć co i jak?

do niedawna trzeba było napisać do nich maila(który w moim przypadku zawsze lądował na antyspamie, przez co trzeba było do nich dzwonić żeby tego maila w ogóle odczytali) co się chce, a oni odpisywali ile za to chcą i dawali numer konta do przelewu, po jakimś czasie można było odebrać. Teraz zrobili sobie sklepik w którym trzeba się zarejestrować. Rejestracja dokonuje się przy pierwszym zakupie. Po zakupie dostajesz maila z potwierdzeniem, ceną i numerem transakcji który trzeba wpisać w tytuł przelewu. O dziwo po zakupie nie dostałem numeru konta na który mam zrobić przelew :D więc przelałem na nr konta który mam z dawnych czasów. W razie czego jest z nimi dobry kontakt telefoniczny.

Jakiś sklep dal piwowarów to sprzedaje, czy tylko słodownia ?

Przez chwilę Optima była w ofercie TB, nawet gdzieś o tym pisałem na forum. Szybko zniknęło. Teraz chyba nikt nie ma.

edit: żaden sklep z wyszukiwarki CML.

Edited by zasada

To dziwne,Strzegom się trochę skompromitował w pewnym momencie

Możesz coś więcej powiedzieć? Pytam, bo mam trochę pale strzegomia i chciałem kolejne piwo na nim zrobić, ale zdążyłbym jeszcze przed warzeniem zamówić coś innego jeżeli twierdzisz że jest trefny.

Coś pogrzebali z opłatami za przesyłkę. Brakuje mi wyraźnie określonych kosztów przesyłki. Przy poprzednim zamówieniu zapłaciłem za paczkę 31kg 20 pln, a teraz za przywiezienie 25kg (worek słodu) chcą 30 pln. :thumbdown:

Chyba słody bazowe zamówię gdzie indziej.

• 3 weeks later...

Jestem właśnie po unboxingu przesyłki z Optimy. Cóż można powiedzieć?  :okey:  tak jest. Poza tym, że oczywiście za mało pszenicznego zamówiłem    :facepalm:

Nie potwierdziły się moje obawy o papierowy worek 25kg. To znaczy słód przybył zapakowany elegancko w mocny worek z plastikowej plecionki. Papierowe torby 1 i 5 kilogramowe są wystarczająco mocne. Nie mam obaw o rozerwania.

Jestem bardzo zadowolony i polecam Optimę.

Jutro zacieranie    :cool:

Edited by łysy ĄĘ