dpiast Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Siedzę tydzień w Niemczech, obok granicy z Holandią. Nie bardzo znam się na tutejszych browarach więc kupuje trochę w ciemno. Ktoś coś poleca? Pierwsze zakupy to to co widać na zdjęciu poniżej. Coś wartego uwagi? Generalnie nie widzę w sklepach piw rzemieślniczych, brak tutaj amerykańców itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 tego Schwarza mi ojciec kiedyś przywiózł i muszę przyznać że piłbym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Siedzę tydzień w Niemczech, obok granicy z Holandią. Nie bardzo znam się na tutejszych browarach więc kupuje trochę w ciemno. Ktoś coś poleca? Ja bym szukał informacji na b.biz i The Beervault. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Erdinger dobra pszenica, co jakis czas popijam. Franciskaner tez pszenica, u mnie w lidlu stoi, do wypicia ale szalu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 No to nie pozostaje nic innego jak zacząć testy. Tutaj obok mam hurtownie piwa, soków i wody. Dobre ceny i w detalu można brać. Mam kilka dni, wypije po jednym z każdego co mają jak się uda :-D Tylko nigdzie nie widzę piw typu APA, IPA. Czyżby niemieccy piwosze nie lubieli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 W zwykłych polskich sklepach AIPA to też tak ciężko dostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Czy ja wiem. Patrzą na to co oferuje Żabka i stacje benzynowe które wprowadzają śladowe ilości ale jednak kraftu to chyba u nas nie jest z tym tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Rothaus (pierwszy z lewej) dobry browar ktory robi piwo w okolicach Schwarzwaldu. Jedna z moich ulubionych pszenic. Erdinger rowniez, ale w wersji urweisse i to najlepiej z beczki - najintensywniejsza pszenica i gozdzik, jakie czulem w weizenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 najintensywniejsza pszenica i gozdzik, jakie czulem w weizenach A ta pszenica to niby jaki ma smak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Tylko nigdzie nie widzę piw typu APA, IPA. Czyżby niemieccy piwosze nie lubieli? Widać lubią, ale piwo piwo, a nie wynalazki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 No to nie pozostaje nic innego jak zacząć testy. Tutaj obok mam hurtownie piwa, soków i wody. Dobre ceny i w detalu można brać. Mam kilka dni, wypije po jednym z każdego co mają jak się uda :-D Tylko nigdzie nie widzę piw typu APA, IPA. Czyżby niemieccy piwosze nie lubieli? Jak w niemczech jesteś to testuj niemieckie. O nową falę u niemca ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 (edytowane) najintensywniejsza pszenica i gozdzik, jakie czulem w weizenach A ta pszenica to niby jaki ma smak ? Przepraszam pisałem w pośpiechu - chodziło oczywiście o banana Co do nowej fali to jest obecna w większych marketach na osobnych półkach. Ale przy cenach ok 0,70 do 1 euro za naprawdę smaczne niemieckie piwo, a 4-5 euro za amerykańskie wynalazki (bo takie są Niemców opinie) + biorąc pod uwagę ich dość silny lokalny patriotyzm do rodzimych trunków, to ciężko o sukces. Ale do kupienia są. Edytowane 21 Lipca 2017 przez luki161 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 No to nie pozostaje nic innego jak zacząć testy. Tutaj obok mam hurtownie piwa, soków i wody. Dobre ceny i w detalu można brać. Mam kilka dni, wypije po jednym z każdego co mają jak się uda :-D Tylko nigdzie nie widzę piw typu APA, IPA. Czyżby niemieccy piwosze nie lubieli? Jak w niemczech jesteś to testuj niemieckie. O nową falę u niemca ciężko. Taki też mam zamiar. Póki co to poszły dzisiaj cztery ze zdjęcia. I wszystkie smaczne. Jutro nowy dzień i nowe piwo. Muszę sprawdzić w necie czy nie ma tu jakiegoś browaru do zwiedzania w okolicy. :-) Aaaa jutro jadę do Holandii do Velno, też coś muszę tam kupić na testy. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Do usłyszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) Jedyna IPA jaką znalazłem przypadkiem podczas kupowania pieczywa :-D I do tego taki bączek wpadł mi w oko. Edytowane 22 Lipca 2017 przez dpiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 A w Holandii lali takie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwna Strefa Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 W Niemczech nie ma sensu szukać kraftu, tylko to co dobre dla danego regionu, a trochę tego jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Dobry Alt z browaru Uringe. Smakuj Kölsch'e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Kolsche piłem dwa, bardzo dobre :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 To piwo zrobiło na mnie bardzo pozytywnie wrażenie. Bardzo aromatyczne, wysoka i przyjemna goryczka i taka gładka, aksamitna tekstura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Poszukaj Berliner Weisse, ale nie wiem czy w twojej okolicy będzie dostępne. Ja nie lubię tego piwa, ale warto spróbować dla poszerzenia wiedzy. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Dzisiaj ostatni dzień wycieczki więc poszukam :-) Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Siedzę tydzień w Niemczech, obok granicy z Holandią. Nie bardzo znam się na tutejszych browarach więc kupuje trochę w ciemno. Ktoś coś poleca? Pierwsze zakupy to to co widać na zdjęciu poniżej. Coś wartego uwagi? Generalnie nie widzę w sklepach piw rzemieślniczych, brak tutaj amerykańców itp. Zerknij tu https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1c8u-bDeYhEAo6FLsg77TPE2DG88&ll=57.48040331744631%2C7.239990250000005&z=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi