e-prezes Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Dnia 13.09.2017 o 21:40, elroy napisał: Wiem, że początki są ciężkie, bo i dużo się pozmieniało, ale dacie radę Inna sprawa, że zmiany były koniecznie. Poprzednia wersja była już bez żadnego wsparcia producenta, łącznie z wypuszczaniem poprawek bezpieczeństwa. W takiej sytuacji zwykle to kwestia czasu, jak ktoś odnajdzie jakąś dziurę i wypuści exploita. Ja cały czas szlifuję temat, bo jest dużo do poprawy, więc proszę się nie zrażać @e-prezesA nie lepiej korzystać z tego? https://www.piwo.org/discover/unread/?&view=condensed to jest praktycznie to samo co wcześniej. Rozumiem potrzebę. No właśnie nie do końca. Może da się gdzieś w opcjach wyłączyć skrót treści, którą teraz wyświetla. Mogłaby się wyświetlać po najechaniu kursorem lub jak dawniej. Wtedy więcej aktualnych tematów byłoby na pierwszej stronie. Cytowanie kilku postów chyba nie działa jak trzeba. Jak już zacytowałem jeden nie mogę zacytować drugi bez copy&past. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 27 minut temu, e-prezes napisał: Cytowanie kilku postów chyba nie działa jak trzeba. Jak już zacytowałem jeden nie mogę zacytować drugi bez copy&past. Zaznaczasz jeden fragment tekstu - klikasz cytuj, zaznaczasz kolejny - cytuj etc. Tak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) Chodziło mi o to, że zacytowałem Twój post (jak wyżej), a potem zauważyłem, że chciałbym się odnieść do jeszcze jednego posta. Kliknięcie przy nim cytuj oraz przy obu, w momencie gdy już miałem odpowiedź w oknie jednego cytatu nie spowodowało dodania drugiego. Fizycznie, bo po kliknięciu z prawej pojawił się komunikat o cytowaniu dwu. Mam zrobić skriny czy rozumiesz? Edytowane 18 Września 2017 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) 6 godzin temu, kordas napisał: U mnie od jakiegoś tygodnia forum wygląda jak na załączonym obrazku jeśli korzystam z Firefoxa, na Chrome jest ok. W firefoxie czyściłem pamięć, historię i ciasteczka, z moją widzą jest to jedyne co potrafiłem zrobić. Na trybie prywatnym wygląda tak samo. Sprawdź ustawienia AdBlocka. Najprawdopodobniej dodałeś jakąś regułkę dotyczącą piwo.org/* Też w pewnym momencie miałem tak samo i już miałem tu pisać, ale przypomniałem sobie że robiłem "blokuj obrazek". Jak odblokowałem z powrotem - wróciło do normy. Edytowane 18 Września 2017 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 4 godziny temu, e-prezes napisał: Chodziło mi o to, że zacytowałem Twój post (jak wyżej), a potem zauważyłem, że chciałbym się odnieść do jeszcze jednego posta. Kliknięcie przy nim cytuj oraz przy obu, w momencie gdy już miałem odpowiedź w oknie jednego cytatu nie spowodowało dodania drugiego. Fizycznie, bo po kliknięciu z prawej pojawił się komunikat o cytowaniu dwu. Mam zrobić skriny czy rozumiesz? Rozumiem, chociaż chyba robię dokładnie tak samo. Jak możesz zrób screen z ostatniego kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tombatold Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Można wklejać cytat przez + czy klikając cytuj 3 minuty temu, elroy napisał: Rozumiem, chociaż chyba robię dokładnie tak samo. Jak możesz zrób screen z ostatniego kroku. ale nie pozwala na zrzut całego cytuj z cytatem wcześniejszym z danego okienka na domiar wszystkiego przejście do innego okna wywala wszystko co napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 11 godzin temu, flood napisał: CZeść h_ttps://www.piwo.org/forums/topic/1317-mapa-w%C4%85tk%C3%B3w-sprz%C4%99t/ powyżej __ dla wrzucenia linku - nie wiem czemu nie jest taki jak w pasku adresu Sprzęt>mapaWatków Mapa wątków przerzuca na 403Forbidden - kilka wątków sprawdziłem i wszedzie to samo No niestety do ręcznego poprawienia. To są wątki jeszcze z pierwszego forum sprzed kilku lat i nie przetrwały kolejnych zmian. Nie obiecuję kiedy, ale na pewno to poprawię. Awaryjnie można się posłużyć wyszukiwarką, po wklejeniu nazwy tematu. Mało wygodne, ale działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Temat: Zakładka "Obserwujący". Czy jest możliwość edytowania listy obserwujących? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 @zasadaNie, nie ma. Możesz jedynie całkiem wyłączyć tą funkcjonalność. To tak na prawdę stare "Moi znajomi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 15 minut temu, elroy napisał: To tak na prawdę stare "Moi znajomi" Tak. Zauważyłem. Jeden z użytkowników znany z krótkiej i źle zakończonej obecności dodał mnie jako "swojego znajomego" i w nowej szacie forum widać to bardziej niż poprzednio. No nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Sprawdzę w ustawieniach, czy nie ma opcji potwierdzenia dla akcji obserwowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Nie da się zacytować tylko kawałek wypowiedzi , trzeba wycinać ręcznie i o dziwo cytat da się edytować . Tak raczej być nie powinno . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Jak zaznaczysz fragment wypowiedzi, to nie pojawia się taki czarny pasek z "cytuj ten fragment"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) nie , ale możliwie ze przegapiłem , zara sprawdzę . P.s. Masz racje wyskoczył ale u mnie z opóźnieniem , dla tego pewnie nie zauważyłem od razu , temat zatknięty Edytowane 20 Września 2017 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Coś nie tak chyba jest z wyszukiwarką, jak w Imprezy, spotkania i konkursy szukam American Amber Ale, to nie ma żadnego wyniku, mimo że jest co najmniej np tu: Przy Lichtenhainer nie pojawia się w wynikach np tu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Tak racja. Sprawdzę sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Dnia 18.09.2017 o 16:48, Stasiek napisał: Sprawdź ustawienia AdBlocka. Najprawdopodobniej dodałeś jakąś regułkę dotyczącą piwo.org/* Też w pewnym momencie miałem tak samo i już miałem tu pisać, ale przypomniałem sobie że robiłem "blokuj obrazek". Jak odblokowałem z powrotem - wróciło do normy. Dzięki, podziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Kiedyś po prawej wyświetlały się tylko nowe tematy, teraz z tego co widzę są tematy nie nowe, ale takie, w których ostatnio ktoś coś napisał. Da się to jakoś zmienić, albo dostać się do najnowszych tematów w inny sposób? Nie ukrywam, że bardzo często z tego korzystałem. Próbowałem skonfigurować sobie nowy kanał aktywności, ale albo czegoś nie ogarniam, albo nie da się tego w taki sposób ustawić. Edycja: I jeszcze jedna uwaga - przy roku założenia, liczbie warek i mieście pod avatarem nie ma spacji. Pierdoła, ale mnie takie rzeczy strasznie drażnią, więc zgłaszam Edytowane 26 Września 2017 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 1. Ok, zmieniłem na ostatnie tematy, czyli tak jak było dawniej 2. Estetyka ważna rzecz Poprawione. Przy okazji wróciła wtyczka do Beersmitha. Działa. Przykład poniżej test_receptura.bsmx Nev's Euro-American Premium Lager Premium American Lager Parametry: Początkowe blg: 12.2* (OG 1.048) Końcowe blg: 3.2* (FG 1.012) Alkohol objętościowo: 4.7% Objętość: 38l Czas gotowania: 60min Składniki / schemat chmielenia: 7.22kg Pilsner (2 Row) Ger - (3.9 EBC, 85.8%) 0.82kg Corn, Flaked - (2.6 EBC, 9.7%) 0.22kg Cara-Pils/Dextrine - (3.9 EBC, 2.6%) 0.16kg Melanoiden Malt - (39.4 EBC, 1.9%) 20g Perle 8AA (8.5IBU) granulat - Gotowanie 60min 40g Tettnang 4.5AA (6.7IBU) granulat - Gotowanie 20min 40g Tettnang 4.5AA (4IBU) granulat - Gotowanie 10min 30g Tettnang 4.5AA (1.8IBU) granulat - Gotowanie 5min 0.95Items Whirlfloc Tablet - Gotowanie 15 minut Wyeast Labs Danish Lager 2042 2011-02-27 Zacieranie: Acid Rest (Infuzja 10min) 35°C 5min Dodano 62l wody 36°C Protein Rest (Podgrzewanie 15min) 52°C 15min Saccharification 1 (Podgrzewanie 11min) 63°C 45min Saccharification 2 (Podgrzewanie 9min) 72°C 30min Mash Out (Podgrzewanie 6min) 78°C 10min Notatki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomitomi13 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Link z mojego posta - http://www.piwo.org/blog/25/entry-82-338-belgian-dubbel/ nie działa on po aktualizacji - ścieżki chyba się pozmieniały.... już działa Edytowane 27 Września 2017 przez tomitomi13 juz niaktualne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Niekoniecznie problem czy błąd, bardziej pytanie/ sugestia: w profilu jest Miasto (!):........... . Czemu ten wykrzyknik służy/ czy może zniknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Aaa To moje testy. Już znika zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Dnia 27.09.2017 o 14:56, elroy napisał: Przy okazji wróciła wtyczka do Beersmitha. Działa. Przykład poniżej test_receptura.bsmx Nev's Euro-American Premium Lager Premium American Lager elroy - a jak tego użyć, nic nie moge znaleźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Bardzo prosto, eksportujesz daną recepturę w formie bsmx z Beermitha i dołączasz ten plik do posta na forum Całość z tego pliku pojawi się w treści wpisu. Tutaj krótki filmik flood 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Dziękuję. Próbowałem to jakoś w samym BS po imporcie pliku szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi