Arkis Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Zmówienie właśnie poszło i czekamy na rozwój sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cen16 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 A ja nie ogarniam tej strony. Mógłby ktoś napisać jak złożyć zamówienie? Powiedzmy, że znalazłem i wybrałem z tych 5 stron, 5 odmian, które mnie interesują. Jak je zaznaczyć? Jak przejść dalej? Gdzie wpisać swoje dane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Szukasz tutaj http://egiset.ihar.edu.pl/index.aspx?lang=pl-PL Zaznaczasz check boxa ("ptaszka"). Klikasz dodaj. Klikasz moje obiekty. Klikasz "Dalej (SMTA)". Klikasz akceptuję. Wypełniasz formularz i "Zamów". Serwis pozostawia wiele do życzenia, np. wyczyścił mi "koszyk" po kliknięciu cofnij, ale skoro rozdają sadzonki prawie za darmo to nie ma co wybrzydzać. 18.11.2018 EDYCJA: gdyby ktoś to czytał później. Link wygasł, należy skorzystać z: https://wyszukiwarka.ihar.edu.pl/pl TIP: przy podpisywaniu umowy jak nie działa wersja polska, warto spróbować z angielską Edytowane 18 Listopada 2018 przez Glowa cen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cen16 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 1 godzinę temu, Glowa napisał: Szukasz tutaj http://egiset.ihar.edu.pl/index.aspx?lang=pl-PL Zaznaczasz check boxa ("ptaszka"). Klikasz dodaj. Klikasz moje obiekty. Klikasz "Dalej (SMTA)". Klikasz akceptuję. Wypełniasz formularz i "Zamów". Serwis pozostawia wiele do życzenia, np. wyczyścił mi "koszyk" po kliknięciu cofnij, ale skoro rozdają sadzonki prawie za darmo to nie ma co wybrzydzać. Dzięki Ogarnąłem. Zamówiłem 9 odmian, ciekawe co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafikius Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Dnia 25.02.2018 o 23:22, Arkis napisał: Zmówienie właśnie poszło i czekamy na rozwój sytuacji. Dzięki Arkis Jestem ciekawa jak rozwinęła sie sytuacja z zamówieniami od lutego. Jakies newsy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkis Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Nadal czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erhaim Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 U mnie również cisza. Nie otrzymałem żadnej korespondencji sprawie. Czekam dalej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ja chyba zaczne od zamowienia sztobrow na allegro. Sa dostępne m.in Magnum, Marynka, Lubelski i Sybilla, moze za rok uzupełnie o jakiegos amerykańca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 16 godzin temu, Rafikius napisał: Jestem ciekawa jak rozwinęła sie sytuacja z zamówieniami od lutego. Jakies newsy? Ludzie, a jaka jest pogoda ? Wegetacja już ruszyła ? Jeśli ktoś jest z lubelskiego, niech wbije szpadel w ziemię i... pierwszy rzuci kamień ! Ruszą prace polowe przy obróbce chmielu to dostaniecie sztobry. ...a niby piwowarstwo uczy cierpliwości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ziemia rozmarzła, ale temperatura w dzień 2-5st. a w nocy poniżej zera, więc musicie chyba poczekać trochę aż ruszą prace polowe. Piszę z Puław więc na polach w IUNGu takie same warunki jak u mnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erhaim Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Panowie, abstrahując zupełnie od pogody, bo faktycznie jeszcze nie jest czas, ale nie otrzymałem żadnej informacji. Nawet potwierdzenia zamównienia... Kamień w wodę! Wiec nie wiemy czy cierpliwie czekać, czy działać gdzieś indziej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 2 minuty temu, erhaim napisał: Panowie, abstrahując zupełnie od pogody, bo faktycznie jeszcze nie jest czas, ale nie otrzymałem żadnej informacji. Nawet potwierdzenia zamównienia... Kamień w wodę! Wiec nie wiemy czy cierpliwie czekać, czy działać gdzieś indziej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Kilka postów wcześniej jest na temat potwierdzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knurek Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Obecnie na allegro są dwie oferty sprzedaży sadzonek, głównie polskie odmiany i niemieckie, trzeba wpisać "sadzonki chmielu" będzie szybciej.Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafikius Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Niestety sadzonek chmielu amerykańskiego na allegro brak:( Złożyłam zamówienie do IUNG-a ale chyba już za późno.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafson Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Hej, Znalazłem na OLX ogłoszenie z sadzonkami amerykańskiego chmielu: https://www.olx.pl/oferta/chmiel-sadzonki-chmielu-amerykanskiego-CID757-IDtJ6Vp.html#e71c74cd7a Zamawiał ktoś? Sprawdzone to? A może któryś z kolegów się podzieli sztobrami/sadzonkami w okolicach Krakowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Drogo Centenniala i Cascade mogę rozmnożyć ale sadzonki były by do wzięcia dopiero jesienią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Dostałem przesyłkę od IUNG ,czyli wszystko działa, co prawda nie było dwóch odmian, ale i tak fajnie. majlosz i erhaim 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 A czego nie mieli ? I co masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 41 minut temu, dziedzicpruski napisał: Dostałem przesyłkę od IUNG ,czyli wszystko działa, co prawda nie było dwóch odmian, ale i tak fajnie. To czekam i ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 17 minut temu, fotohobby napisał: A czego nie mieli ? I co masz Dużo nie zamawiałem, bo i tak bym tego nie ogarną (mam z tamtego roku z akcji dwie odmiany), w tym zamówiłem 4, comet i willamatte nie było, te które dostałem,to target i columbia (to nie jest columbus). Mam nadzieję,ze dobrze je posadziłem, bo to w transporcie się trochę zboryćkało (zwykłą koperta bąbelkowa ) i nie miałem pewności gdzie góra a gdzie dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) 20 minut temu, dziedzicpruski napisał: Dużo nie zamawiałem, bo i tak bym tego nie ogarną (mam z tamtego roku z akcji dwie odmiany), w tym zamówiłem 4, comet i willamatte nie było, te które dostałem,to target i columbia (to nie jest columbus). Mam nadzieję,ze dobrze je posadziłem, bo to w transporcie się trochę zboryćkało (zwykłą koperta bąbelkowa ) i nie miałem pewności gdzie góra a gdzie dół Columbus to raczej zupełnie coś innego niż Columbia, bo ten(Columbia) raczej bardziej być powinien zbliżony do Willamette : " Columbia enjoyed limited production in the 1980’s but was later discontinued in favor of Willamette. However, as craft brewers have started to discover Columbia’s unique, pungent kick of hoppiness and notable twist of lemon citrus, it seems to have come back in to fashion. Columbia was returned to production in 2011. Now it’s used in Widmer Bros. Columbia Common Spring Ale among others. " Fajnie że dotarło, też zatem czekam Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez Joosto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 7 minut temu, Joosto napisał: Columbus to raczej zupełnie coś innego niż Columbia No właśnie, myślałem, że zamawiam columbusa ;), ale z opisu powinien być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 4 godziny temu, dziedzicpruski napisał: Dostałem przesyłkę od IUNG Do mnie także dotarła przesyłka polecona. Iunga, Hallertauer Magnum, Saazer, Cascade. Woreczki prócz naklejek z opisami na dole opisane markerem cyferkami niektóre numery ponad 200 czyli trochę tych przesyłek zrealizowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erhaim Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Wow, w takim razie czekam w oknie na dostawę. To jest bardzo dobra wiadomość. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chochlik Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Też się muszę pochwalić, dziś dostałem przesyłkę, brakło tylko Hallertau. Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez chochlik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi