kryniuholic Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Witam wszystkich. Moj pierwszy post. Troche idiotyczny. Ale jak ALE, byc moze ktos mnie wysle pod dobra lekture.. Mam ciagly problem, ktory nie przeszkadza moim znajomym ktorzy pija moje piwa. Robie z kitow i tunninguje po swojemu. Problem polegana tym ze np. robie cos na styl IPA i jak pije od razu, jest piekne. Gdy pije po miesiacu z butelki aromaty mi znikaja, bo gaz je zabija. Ja sobie piwo ogrzeje troszke, w pokojowej, naleje z gory to mam to chcialem. Tyle ze moi znajomi mnie nie sluchaja tylko chleja. Zawsze mi wychodza mocno nagazowane, jak piwa z puszki. Tyle ze bez duzego gazu, to oprocz mnie nikt by nie pil. No a chce zeby poczuli ten smak. Piwa wychodza mi naprawde dobre. Wiem. Dac mniej cukru, przy butelkowaniu. Czy jest jakis dodatek, moze, ktory mi "skleji" ten gaz? Do butelkowania uzywam normalnego cukru. Moze po prostu przestac rozdawac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Ile gram cukru na 0.5l piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Jak kolega wyżej ile cukru oraz przede wszystkim czy doprowadzasz fermentacje do końca , jak sie upewniasz ,że się zakończyła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 I co go znaczy "tuningowanie brewkita" w Twoim wykonaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniuholic Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Robie wszystko dobrze. Wiem co z czym i jak. Nie robie tego od wczoraj. Daje miedzy 2.5 a 3.5 grama na 0.5 litra, zaleznie od gatunku. Nie bylo tematu. Niech admin to wytnie. Zadalem pytanie, zamiast odpowiedzi dostalem 3 pytania. vmario 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 21 godzin temu, cskparty napisał: aromaty mi znikaja, bo gaz je zabija Raczej się utlenia. Unikaj natlenienia przy rozlewie, ewentualnie stosuj jakiś przeciwutleniacz, np kwas askorbinowy. 21 godzin temu, cskparty napisał: Dac mniej cukru, przy butelkowaniu. Jeżeli są przegazowane to tak, chyba, że są niedofermentowane i przez to się przegazowują. Godzinę temu, cskparty napisał: Robie wszystko dobrze To w czym problem? 21 godzin temu, cskparty napisał: Troche idiotyczny Reszty, prawdę mówiąc, nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 7 godzin temu, cskparty napisał: Nie bylo tematu. Niech admin to wytnie. Zadalem pytanie, zamiast odpowiedzi dostalem 3 pytania. Nie jestem adminem ale chcę przypomnieć, że aby uzyskać odpowiedź warto/należy/ trzeba podać informacje, które pomogą jej udzielić. Forum internetowe to nie jest maszynka wrzucam-wyjmuje-wymagam tylko jakiś tam organizm. Powodzenia w namierzeniu przyczyn problemu (na własną rękę bądź z pomocą użytkowników forum), dobrych piw i w ogóle! majlosz i Adamiko 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się