Aria Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września (edytowane) witam, miałem wyrzucić do kosza co prawda trzymane w lodówce hehehe, tak bez jaj w lodówce tyle lat postanowiłem na szybko wsypać do letniej wody w szklance. No powiem, że szybko startują 🤣😂 Tak ta dat😁a jest real foto mojego autorstwa. Edytowane 16 Września przez Aria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września I pyk, 25 litrów RISa 35BLG! Łachim 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aria Opublikowano 16 Września Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września i pyk do kibla, to był eksperyment, nie mam nic nastawionego. Po prostu mam te drożdże z tamtych czasów jeszcze 3op 😆 zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 18 Września Udostępnij Opublikowano 18 Września Ale walily jakos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aria Opublikowano 18 Września Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września Normalny zapach, nie zauważyłem nic dziwnego. Pewnie gdyby leżały w temp >20 tyle lat, to pewnie kto wie a tak były w lodówce na drzwiczkach jest taka mała komora plastikowa mało pojemna, więc tam sobie spoczywały. Fall095 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 20 Września Udostępnij Opublikowano 20 Września Mnie nawet czasem te "swieze" ze sklepu tak nie startuja. Kiedys to bylo... Aria 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 8 Października Udostępnij Opublikowano 8 Października Nic dobrego nie mogę powiedzieć o tym szczepie. Ja bym wyrzucił a nawet ich nie kupił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 8 Października Udostępnij Opublikowano 8 Października A moje to były "codzienne" osiołki, bardzo je lubię. Choć obecnie na lutrę się przesiałem, ale S04 mam w zapasie w razie co. I osobiście bym zrobił na nich (tych z 2014) piwo. Dlaczego? Po pierwsze były dobrze przechowywane i zamknięte. Po drugie jak po uwodnieniu wystartowały to znaczy, że są żywe. Skoro nie były aktywne to co miało im się stać? I tak paczuszka jest tylko starterem, a przefementowują te, które się świeżo namnożą. Zatem choćby z ciekawości bym jedną brzeczkę podzielił na pół i porównał świeże z tymi, żeby ocenić czy faktycznie są inne w końcowym efekcie gotowego piwa. Niestety, jak uwielbiam to forum, tak czasem ludzie zamykają się na pewne eksperymenty, bo ktoś na forum napisał, że tak (się) nie robi. A szkoda, bo ekperyment mógł być ciekawy i coś nam, braci forumowej pokazać 🍻 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi