Robert87 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Bardzo dobrze że chcesz to bezpiecznie podłączyć. Wiesz coś wiecej o samej instalacji? Jakie przekroje przewodów masz w gniazdkach, jakie bezpieczniki itp? Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Przekrój 2,5 kwadrat chyba, ale muszę sprawdzić. Jeśli chodzi o bezpieczniki to zrobię zdjęcia i wrzucę. Generalnie wewnętrzna cała instalacja była wymieniana na nową 3 lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 To dobra wiadomość jak 2,5 kwadrat to spokojnie 3kW pociągnie o ile zabezpieczenie pozwoli;)Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Generalnie lodówka jedna chodzi, podgrzewacz do wody też - na osobnych kablach i bezpiecznikach. Spawarka wywalała bezpieczniki. Jutro sprawdzę i wrzucę zdjęcia, bo regulator już zamówiony. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 No ale co Cię instalacja obchodzi - robił ją zapewne fachowiec Ty masz tylko połączyć lodówkę > sterownik > kabel z wtyczką. Resztą się nie interesuj, bo po co... przecież nie będziesz wymieniał instalacji z okazji podłączenia lodówki Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Mam czujnik ? Jak podłączyć uziemienie od lodówki - zrobić obejście bez czujnika? Kable mam 2 żyłowe, takie doprowadzają mi prąd do domku. Bezpieczniki to B10 i główny B16, przewody 2,5 kwadrat. Czy B10 udźwignie 2 lodówki? Jak nie to będę musiał podłączyć do innego gniazda na inny bezpiecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk1 Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) 10 godzin temu, Billy the Kid napisał: Mam czujnik ? Jak podłączyć uziemienie od lodówki - zrobić obejście bez czujnika? Kable mam 2 żyłowe, takie doprowadzają mi prąd do domku. Bezpieczniki to B10 i główny B16, przewody 2,5 kwadrat. Czy B10 udźwignie 2 lodówki? Jak nie to będę musiał podłączyć do innego gniazda na inny bezpiecznik. Zależy od typu sieci skąd masz doprowadzony prąd. Jeżeli masz w WLZ zmostowany przewód neutralny z ochronnym to możesz na wtyczce zrobić taki myk tzn. "zerowanie gniazdka": Tak jak po lewej stronie. Tak - bezpiecznik B10 udźwignie dwie lodówki. Edytowane 15 Maja 2020 przez tmk1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Jutro będę próbował podłączyć, wg załączonego schematy - same chłodzenie. Jak mam podłączyć kabel uziemienia tutaj - ominąć sterownik i bezpośrednio z kabla lodówki podłączyć do gniazda? Edytowane 24 Maja 2020 przez Billy the Kid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Edit Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Czy tam opis czujnika i jest funkcja F4 - wartość kalibracji temperatury, czy czujnik trzeba kalibrować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 2 godziny temu, Billy the Kid napisał: Jak mam podłączyć kabel uziemienia tutaj - ominąć sterownik i bezpośrednio z kabla lodówki podłączyć do gniazda? Tak, uziemienie bezpośrednio. Godzinę temu, Billy the Kid napisał: czy czujnik trzeba kalibrować? Jeżeli źle pokazuje i Cię to denerwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Podłączyłem, prąd na wejściu jest ale czujnik nie działa? Jak go włączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 29 minut temu, Billy the Kid napisał: Podłączyłem, prąd na wejściu jest ale czujnik nie działa? Jak go włączyć? Nie miałem do czynienia z tym kontrolerem, ale masz zailanie na wyjściu? działa? Może odwrotnie czujnik podłączyłeś, pewnie ma + i - też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Czyli zamienić czarny z niebielskim? Generalnie czujnik się nie odpala a brzeczka już się chmieli ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 3 minuty temu, Billy the Kid napisał: Czyli zamienić czarny z niebielskim? Generalnie czujnik się nie odpala a brzeczka już się chmieli ... NIe no czujnik wchodzi na 3 i 4 PINY. I zamienić je ze sobą po prostu. Faze i Neutral zsotawić, tylko te od czujnika zamienic ze sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Nie da się inaszej podłączyć czujnika. Napięcie jest na wejściu do czujnika a on nie reaguje, nie odpala się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Może czujni jest zepsuty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Sterownik jest z opcją zasilania 230 V? Święci i pokazuje temperaturę? Daj fotkę sterownika z etykietą na niej jest zaznaczony rodzaj zasilania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Jak nic kompletnie nie pomoże to PRZECZYTAJ INSTRUKCJĘ. Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) Czytałem, ale ze mnie elektryk tak samo jak kosmetyczka Edytowane 25 Maja 2020 przez Billy the Kid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Nic nie świeci i nic nie pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Bezpiecznika nie wybiło? Albo roznicowki?Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Nie. Prąd jest bo podłączyłem ładowarkę do telefonu pod kable i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Litości. A próbowałeś wogóle ZAŁĄCZYĆ ten regulator? Taki przycisk (I)... Samo podłączenie do zasilania raczej nic nie da... Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi