misiuzeb Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Co do kolejnej imprezy pewne nawyki musimy zmienić i tak:- wrzucamy butelki do kosza (kosz się znajdzie) bo jak widział właściciel lokalu tą ilość pustych butelek to nie mógł uwierzyć własnym oczom, a my w sumie tylko degustowaliśmy; . wcale tak dużo nie było a następnym razem to damy wcześniej ogłoszenie , oddam butelki - odbiór osobisty Spiź g.17ta ktoś chętny się znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Bock lub dopellbock to moja propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Było jasne, teraz niech będzie ciemne. Ciemne pełne. Orgia smaków i zapachów, słód, czekolada, kawa, chmiel, suszone owoce. Koźlak też może być, ale nie majowy. A na IV edycję z kolei jasne ale (blond?). Jaj bym do piwa nie pakował, ale jak się uprzecie, to co najwyżej białko. Edytowane 15 Listopada 2011 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Koźlak Edytowane 15 Listopada 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 no to może Munich Dunkel ... choć i tak będe go robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Dolniaki to nie moja specjalność ale myślę że Doppelbock to niezły pomysł, co do następnej górnej edycji myślę że może coś angielskiego dla odmiany od Belgów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Pomyślimy Wędzony doopelbock lub doopelbock byłby fajny. Ciemne pełne też fajny pomysł. Czekam dalej na propozycje. O IV edycji narazie nie myślimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Doppelbock jest ok. Ewentualnie jakaś wędzonka, tego nigdy za wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxo Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 A może coś pomiędzy na przykład marcowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 To może coś w drugą stronę, jakieś piwo niskoalkoholowe dolnej fermentacji. np. 8°Blg, kolor nieco ciemniejszy - bursztynowy (tak żeby można było coś pokombinować z karmelowymi słodami, żeby jakiś super jasny siur nie wyszedł) Można do tego dołożyć słód wędzone. I byłby "Light Amber Smoke-Flavored Lager" Mogę tak wymyślać bez końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 kozlak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Doppelbock jest ok. Ewentualnie jakaś wędzonka, tego nigdy za wiele. A może coś pomiędzy na przykład marcowe Ja Was pogodzę - marcowe wędzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 (edytowane) Ja, podobnie jak sebpa, jestem za koźlakiem. Tradycyjnym: http://www.piwo.org/forum/t744-05B-Traditional-Bock.html A jeśli coś z poza BJCP, to może być coś w stylu Tmavego Edytowane 16 Listopada 2011 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja, podobnie jak sebpa, jestem za koźlakiem. Tradycyjnym: http://www.piwo.org/forum/t744-05B-Traditional-Bock.html A jeśli coś z poza BJCP, to może być coś w stylu Tmavego Szkoda, że nie można (przynajmniej nie wiem jak) zrobić sondy. Ale w tej chwili jestem za koźlakiem tradycyjnym lub doopelbockiem. Wędzonego odstawiłem. Jeśli nic się w tej kwestii nie zmieni to do poniedziałku będzie wiadomo co i jak. Tak więc podsuwajcie jakieś ciekawe pomysły. Na pewno ma być mocniejsze oraz dolna fermentacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Szkoda, że nie można (przynajmniej nie wiem jak) zrobić sondy. Załóż nowy wątek i zaznacz "dodaj sondę do tego tematu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Podziękowania za + . Zrobiłem to dla Was i dla siebie. A jako, że wszystkim podobało, nie tylko nam, ale i właścicielowi więc mamy zielone światło na tego typu spotkania. Wg licznika kart było ponad 260 osób, ale z tego co zauważyłem to birofilów było mniej. Jeśli były by jakieś sugestie co do spotkania, organizacji konkursu czy też innych spraw dotyczących tego dnia spotkania w Spiżu (z wyjątkiem parkingu oraz kolejki na początku do wejścia) to proszę na PW -wszystkie sprawy będą rozważane więc wyżalcie się na umór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Tak więc tu piszemy już na temat . dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Bedą metryczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Bedą metryczki? Pewnie, że będą. Obecnie przewodniczący komisji przerabia je do wysłania. Jak tylko dostanę w wolnej chwili wysyłam . Każdy uczestnik otrzyma na maila. Tylko spokojnie - obiecuję, że do świąt każdy dostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Bedą metryczki? Twoja na pewno dzisiaj przepisalem jutro beda na mailach nie mam w domu skanera .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Czy będzie opublikowana cała lista startujących? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Czy będzie opublikowana cała lista startujących? Ja nie widzę takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Moja metryczka: Twoje piwo było zakodowane jako "N" a podane było jako 13. Piwo nie zakwalifikowało się do finału. Aromat kwaśny, gotowana kapusta, aldehyd octowy Smak: utlenione, puste, kwaśne, brak pełnosci Odczucie w ustach: ostre, ściągające Całkiem niezłe to piwo wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Moja metryczka: Twoje piwo było zakodowane jako "N" a podane było jako 13. Piwo nie zakwalifikowało się do finału. Aromat kwaśny, gotowana kapusta, aldehyd octowy Smak: utlenione, puste, kwaśne, brak pełnosci Odczucie w ustach: ostre, ściągające Całkiem niezłe to piwo wyszło cytując twoją stopkę "Dobry kwas nie jest zły." ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Dyplom dotarł w stanie idealnym, dziękuję. A metryczki jeszcze nie ma... Poczta Polska szybsza niż email? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi