Dr2 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ale rozumiem ze table sugar to dla BS2 to samo co glukoza? Nie. Słabo znam angielski, ale table sugar to jak nic cukier stołowy czyli zwykły cukier(np. buraczany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ale rozumiem ze table sugar to dla BS2 to samo co glukoza? Corn sugar to glukoza, a cane sugar to zwykły cukier. Nomad 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nomad Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ale rozumiem ze table sugar to dla BS2 to samo co glukoza?Nie.Słabo znam angielski, ale table sugar to jak nic cukier stołowy czyli zwykły cukier(np. buraczany). Prawda. Ale pytanie czy parametry zakladane dla stolowego w BS2 mozna porownywac rowniez do glukozy czy tylko buraczanego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 czy parametry zakladane dla stolowego w BS2 mozna porownywac rowniez do glukozy porównywać tak, ale to nie to samo poczytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Prawda. Ale pytanie czy parametry zakladane dla stolowego w BS2 mozna porownywac rowniez do glukozy czy tylko buraczanego... Różnica jest 5% pomiędzy nimi. Jeżeli chcesz wyliczać nagazowanie w recepturze to musisz podać tzw. skuteczną wydajność w % w stosunku do glukozy. Jak robisz z glukozą to wpisujesz 95% (ja wpisuję 93%), a jak z cukrem to 100% (ja wpisuję 97%). Nomad 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nomad Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 czy parametry zakladane dla stolowego w BS2 mozna porownywac rowniez do glukozyporównywać tak, ale to nie to samo poczytaj Wiem, że to nie to samo.. dlatego szukam i pytam wśród zacnego grona;-) bo z podstawowych opcji w BS2 cukier stolowy i cukier kukurydziany mi nie pasuja do glukozy.. ale kolega Lukasz ladnie przedstawil jakie parametry wpisuje i zamierzam je wprowadzić do swojego BS2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 ale kolega Lukasz ladnie przedstawil jakie parametry wpisuje i zamierzam je wprowadzić do swojego BS2. Poprawiłem post, bo zamieniłem miejscami 2 liczby. Pamiętaj tylko, że jeżeli liczysz z poziomu receptury to musisz uzupełnić: 1. WIELKOŚĆ WARKI - na górze przy wydajności, 2. TEMPERATURĘ oraz SKUTECZNĄ WYDAJNOŚĆ W % - w profilu nagazowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nomad Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 ale kolega Lukasz ladnie przedstawil jakie parametry wpisuje i zamierzam je wprowadzić do swojego BS2. Poprawiłem post, bo zamieniłem miejscami 2 liczby. Pamiętaj tylko, że jeżeli liczysz z poziomu receptury to musisz uzupełnić: 1. WIELKOŚĆ WARKI - na górze przy wydajności, 2. TEMPERATURĘ oraz SKUTECZNĄ WYDAJNOŚĆ W % - w profilu nagazowania. Dzięki wielkie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 może się komuś przyda - jak wydrukować etykietę na butelkę bezpośrednio z BS2 http://www.beersmith.com/forum/index.php/topic,6531.msg28106.html?PHPSESSID=72e390dced62f91e4263fedda0655087#msg28106 moja etykieta: label.htm więcej przykładów etykiet http://thebottlefarm.com/ProjetsThoughts2/using-beersmith-to-make-labels-and-custom-brewing-sheets/ sugarsweet i WiHuRa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ma ktoś wklepany słód żytni ze Strzegomia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ma ktoś wklepany słód żytni ze Strzegomia? Nie działa akurat plik ze specyfikacją na stronie Strzegomia, ale zrobiłem na szybko na podstawie dostępnych danych. Słód_żytni_Strzegom.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Mam takie pytanko zanim kupie licencję czy klucz jest powiązany z systemem operacyjnym? Mam 7ke ale chyba przejde na linuxa i czy jak kupie klucz na winde to będzie działał na ubuntu ? Na razie testuję linuxa (mam dość windy) i nie wykluczam zmiany systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 a na ubuntu działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Nie działa akurat plik ze specyfikacją na stronie Strzegomia, ale zrobiłem na szybko na podstawie dostępnych danych. Dzięki, zaraz wkleję do receptury . czy klucz jest powiązany z systemem operacyjnym? Nie przypominam sobie, żebym podawał rodzaj OSa kupując licencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym-on Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam! Mam problem chciałem kupić BS ale nie da się zapłacić. Wszystkie karty jakie były w domu sprawdzałem i niby nie może zweryfikować karty. Miał ktoś taki przypadek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam! Mam problem chciałem kupić BS ale nie da się zapłacić. Wszystkie karty jakie były w domu sprawdzałem i niby nie może zweryfikować karty. Miał ktoś taki przypadek?? Nie masz na karcie ustawionego limitu na transakcje internetowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym-on Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Nie mam limitu cztery karty i to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 A może po porostu karty nie są przeznaczone do płatności internetowych. Dowiedz się w banku czy tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym-on Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Z kartami jest wszystko ok bo juz nie raz płaciłem w internecie.. A może by ktoś poratował zrobił przelew a ja bym przelał na jego konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Robisz to przez australijską stronę? Jak by co mogę służyć pomocą Pisz na PW Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez 8Pi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 tak, musisz aktywować opcję płatności on-line. albo w ustawieniach na stronie konta albo w placówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxiKing Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dzięki opos za info. Właśnie zakupiłem w Australii klucz aktywacyjny dla BS'a (56,67 PLN). Teraz pozostaje mi tylko czekać na maila z kluczem aktywacyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Objętość wody do wysładzania wychodzi mi na minusie. Wie ktoś czemu? Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Pan Łyżwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Objętość wody do wysładzania wychodzi mi na minusie. Wie ktoś czemu? Wrzuć screena z zakładki: SZCZEGÓŁY ZACIERANIA. Woda do wysładzania na "-" przeważnie pojawia się wtedy jak dasz więcej wody do zacierania niż suma "zacieranie+wysładzanie". Może jakaś cyfra dopisała się w krokach zacierania i np. zamiast 18L masz 180L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Już rozwiązałem zagadkę. W parametrach garnka można zaznaczyć ile litrów wody ma gar przed rozpoczęciem czegokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się