Skocz do zawartości

program BeerSmith - pomoc dla użytkowników


coder

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

  W dniu 29.07.2015 o 15:19, Nomad napisał(a):
Ale rozumiem ze table sugar to dla BS2 to samo co glukoza?

Nie.

Słabo znam angielski, ale table sugar to jak nic cukier stołowy czyli zwykły cukier(np. buraczany).

;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.07.2015 o 16:11, Dr2 napisał(a):

 

  W dniu 29.07.2015 o 15:19, Nomad napisał(a):

Ale rozumiem ze table sugar to dla BS2 to samo co glukoza?

Nie.

Słabo znam angielski, ale table sugar to jak nic cukier stołowy czyli zwykły cukier(np. buraczany).

;)

Prawda. Ale pytanie czy parametry zakladane dla stolowego w BS2 mozna porownywac rowniez do glukozy czy tylko buraczanego...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.07.2015 o 19:11, Nomad napisał(a):
Prawda. Ale pytanie czy parametry zakladane dla stolowego w BS2 mozna porownywac rowniez do glukozy czy tylko buraczanego...

 

Różnica jest 5% pomiędzy nimi. Jeżeli chcesz wyliczać nagazowanie w recepturze to musisz podać tzw. skuteczną wydajność w % w stosunku do glukozy. Jak robisz z glukozą to wpisujesz 95% (ja wpisuję 93%), a jak z cukrem to 100% (ja wpisuję 97%).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 29.07.2015 o 19:27, Dr2 napisał(a):

 

  W dniu 29.07.2015 o 19:11, Nomad napisał(a):

czy parametry zakladane dla stolowego w BS2 mozna porownywac rowniez do glukozy

porównywać tak, ale to nie to samo ;)

poczytaj

Wiem, że to nie to samo.. dlatego szukam i pytam wśród zacnego grona;-) bo z podstawowych opcji w BS2 cukier stolowy i cukier kukurydziany mi nie pasuja do glukozy.. ale kolega Lukasz ladnie przedstawil jakie parametry wpisuje i zamierzam je wprowadzić do swojego BS2.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 30.07.2015 o 05:23, Nomad napisał(a):
ale kolega Lukasz ladnie przedstawil jakie parametry wpisuje i zamierzam je wprowadzić do swojego BS2.

 

Poprawiłem post, bo zamieniłem miejscami 2 liczby. Pamiętaj tylko, że jeżeli liczysz z poziomu receptury to musisz uzupełnić:

1. WIELKOŚĆ WARKI - na górze przy wydajności,

2. TEMPERATURĘ oraz SKUTECZNĄ WYDAJNOŚĆ W % - w profilu nagazowania.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 30.07.2015 o 06:08, Łukasz napisał(a):

 

  W dniu 30.07.2015 o 05:23, Nomad napisał(a):

ale kolega Lukasz ladnie przedstawil jakie parametry wpisuje i zamierzam je wprowadzić do swojego BS2.

Poprawiłem post, bo zamieniłem miejscami 2 liczby. Pamiętaj tylko, że jeżeli liczysz z poziomu receptury to musisz uzupełnić:

1. WIELKOŚĆ WARKI - na górze przy wydajności,

2. TEMPERATURĘ oraz SKUTECZNĄ WYDAJNOŚĆ W % - w profilu nagazowania.

Dzięki wielkie :-)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 1.08.2015 o 08:44, santa napisał(a):

Ma ktoś wklepany słód żytni ze Strzegomia?

 

Nie działa akurat plik ze specyfikacją na stronie Strzegomia, ale zrobiłem na szybko na podstawie dostępnych danych.

Słód_żytni_Strzegom.rarPobieranie informacji ...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam takie pytanko zanim kupie licencję 

czy klucz jest powiązany z systemem operacyjnym?

Mam 7ke ale chyba przejde na linuxa i czy jak kupie klucz na winde to będzie działał na ubuntu ?

Na razie testuję linuxa (mam dość windy) i nie wykluczam zmiany systemu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

  W dniu 1.08.2015 o 11:40, Łukasz napisał(a):
Nie działa akurat plik ze specyfikacją na stronie Strzegomia, ale zrobiłem na szybko na podstawie dostępnych danych.

Dzięki, zaraz wkleję do receptury :).

 

 

 

  W dniu 2.08.2015 o 17:53, pawel332 napisał(a):
czy klucz jest powiązany z systemem operacyjnym?

Nie przypominam sobie, żebym podawał rodzaj OSa kupując licencję.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam!

Mam problem chciałem kupić BS ale nie da się zapłacić. Wszystkie karty jakie były w domu sprawdzałem i niby nie może zweryfikować  karty. Miał ktoś taki przypadek??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

  W dniu 5.08.2015 o 15:18, Szym-on napisał(a):
Witam! Mam problem chciałem kupić BS ale nie da się zapłacić. Wszystkie karty jakie były w domu sprawdzałem i niby nie może zweryfikować karty. Miał ktoś taki przypadek??

 

Nie masz na karcie ustawionego limitu na transakcje internetowe?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 18.06.2015 o 18:55, 8Pi napisał(a):

Dzięki opos za info.

Właśnie zakupiłem w Australii klucz aktywacyjny dla BS'a (56,67 PLN). Teraz pozostaje mi tylko czekać na maila z kluczem aktywacyjnym. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 13.08.2015 o 20:51, Pan Łyżwa napisał(a):

Objętość wody do wysładzania wychodzi mi na minusie. Wie ktoś czemu?

 

Wrzuć screena z zakładki: SZCZEGÓŁY ZACIERANIA. Woda do wysładzania na "-" przeważnie pojawia się wtedy jak dasz więcej wody do zacierania niż suma "zacieranie+wysładzanie". Może jakaś cyfra dopisała się w krokach zacierania i np. zamiast 18L masz 180L.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.