Erikos Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Na Ale piwo jeszcze wczoraj kupowałem ale tylko 50gramowe opakowania były na stanie. http://www.alepiwo.pl/?produkty/chmiel/granulaty/cascade-granulat-50g.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karp Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Na Ale piwo jeszcze wczoraj kupowałem ale tylko 50gramowe opakowania były na stanie. http://www.alepiwo.pl/?produkty/chmiel/granulaty/cascade-granulat-50g.html Pochodzenie: USA/2015 Ja pytam o polski zbiór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 To nieduża plantacja, więc może już się kończył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petee Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Od siebie dodam mieszane uczucia co do sklepu Decortrend.pl (czyli swip_2009 na Allegro).Na plus najtańsze fermentatory na rynku z ładną skalą, również cenowo niektóre rzeczy tańsze niż w sklepach dla piwowarów. Szybka wysyłka, czasami jakiś gratis. Na minus kiepsko zapakowane przesyłki - często jest to jakiś cienki karton i trochę folii stretch, co skutkuje poobijanym sprzętem itp. (ostatnio miałem dwa razy rozbity gąsior do wina...)Na szczęście zamawiając wiadro mamy towar dodatkowo zabezpieczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalyPL Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Witam Jakiś czas temu kupowałem kilka rzeczy w Decortrend.pl, ogólnie towar zgodny z opisem ale...... Kupiłem też balon 25l z szelkami. Co się okazało takie z niego 25 litrów, że pod szyjkę wchodzi 22 litry. Zadzwoniłem do sklepu i Pani zdziwiona obiecała że zajmie się sprawą i do tej pory cisza. Jedyne co na plus to, że potrafiła ładnie wywinąć się "niezadowolonemu" klientowi. Na balonie lakierem zaznaczone jest 20 litrów. Każda warka 21l zaczyna się czy też kończy zewnętrzną pianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Te słoje takie są. 25l może i one mają ale dosłownie po sam rant. Spoko sprzęt do leżakowania lambików i podobnych piw, do burzliwej bym w życiu nie użył. Sklep Ci nie pomoże bo oni nie są producentem i tylko przekazują dalej dane producenta. A producent się obroni bo po sam rant może i faktycznie jest 25l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalyPL Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Właśnie chodzi o to że jest 22 litry po sam rant. Można powiedzieć taki wał , a dlaczego do burzliwej byś nie użył ? "Zmuszony" byłem do fermentacji i jakoś wszystko w porządku, a już dwie warki wyszły pachnące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 No właśnie dlatego, że jest za mały i jest spora szansa, że by mi piwo wylazło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło, więc wolę przestrzec przed zakupem chmielu amarillo 2015 ze sklepu robiepiwo.pl. Generalnie zakupy w porządku szybka wysyłka itd. jednak chmiel na pewno nie był świeży, był to wzorzec kwasu izowalerianowego, do tego kolor jakiś szarobury. Napisałem do sklepu, odpisali, że chmiel kupili w 2015r ze znanej hurtowni i mają na to fakturę a chmiel jest dobry... Wygląda na to że się nie znam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło, więc wolę przestrzec przed zakupem chmielu amarillo 2015 ze sklepu robiepiwo.pl. Generalnie zakupy w porządku szybka wysyłka itd. jednak chmiel na pewno nie był świeży, był to wzorzec kwasu izowalerianowego, do tego kolor jakiś szarobury. Napisałem do sklepu, odpisali, że chmiel kupili w 2015r ze znanej hurtowni i mają na to fakturę a chmiel jest dobry... Wygląda na to że się nie znam... Z Amarillo będą różne cuda w tym roku chmiel trudno dostępny i bardzo drogi więc niektórzy rzeźbią jak mogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kranu Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Czy wiecie może jaką sklepy zakładają wydajność sprzedając zestawy z recepturami? Bo np. centrum piwowarstwa uczciwie podaje 80%, co jest dla mnie problemem, bo chociaż się staram to zawsze mi zabraknie objętości albo blg. Ale za to taki homebeer.. zwykle mam więcej piwka, albo bardziej ekstraktywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Myślę, że większość zakłada 70-75 proc. Ja robiłem dotąd z zestawy z Alepiwo i Marxam i zawsze wychodziło więcej niż było założone. Edytowane 17 Września 2016 przez buber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaP Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Witam wszystkich, Do listy sklepów dla domowych piwowarów dołączam jeszcze jeden sklep: www.farmarik.pl. Sklep dopiero co rozpoczął działalność na rynku Polskim, ale na Słowacji i w Czechach zyskał wielu zadowolonych klientów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Witam wszystkich, Do listy sklepów dla domowych piwowarów dołączam jeszcze jeden sklep: www.farmarik.pl. Sklep dopiero co rozpoczął działalność na rynku Polskim, ale na Słowacji i w Czechach zyskał wielu zadowolonych klientów Ceny m.in. za słody i chmiel były sprawdzone? 1kg słodu pilzneńskiego za 24zł to trochę drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1therion Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Fajne opisy niby-to-po-polsku Kod produktu: 051.194.9. FARMARIK ma już w ofercie 26 odmian słodu ! Wszystkie słody jęczmienne wyprodukowane są z najlepszego jęczmienia 2-klasy oraz są fachowo przygotowane zgodnie z ustalonymi standardami jakości. Poza belgijskimi słodami BREWFERM, mamy dostępne również niemieckie słody Weyermann. Nie sprzedajemy przemiału, ponieważ szybko traci większą część swojego aromatu. Słód należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. SŁODY PODSTAWOWE: słody jęczmienne z EBC do 50 wykorzystywane są jako słody podstawowe aż do 100%. Bohemian Pilsner 3-4 EBC dostosowany został specjalnie do właściwości "Bohemian" - nadaje piwu pełnego ciała, złotego koloru i złożonego słodowego smaku. Może być użyty w 100%. (wytłuszczenia moje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 15 złotych za US-05? Dobra cena... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Takimi cenami to rynku nie zawojują. Słód 3x droższy niż gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 W sprzedaży chmiele z 2013r 30g za 21zl. Oj chyba ktoś nie odrobił pracy domowej. Jedynie starsan w rozsądnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Co tam chmiel, mają zbierak do orzechów włoskich,nie miałem pojęcia o istnieniu czegoś tak sprytnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Ktoś chce 6 letni chmiel w szyszce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conrados Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Witam,sklep Homebrewing.pl we współpracy z Browarem Gryfus przygotował kody rabatowe na zakupy o wartosci 10% i 5%: BROWAR GRYFUS 01 (zniżka 10% x 5szt) BROWAR GRYFUS 03 (zniżka 5% x 25szt) Warunki wykorzystania kodów: wchodzimy na www.homebrewing.pl robimy zakupy kody będą ważne do 09.10.2016 lub wyczerpania puli kody można wykorzystać maksymalnie do 500zł kody nie działają na produkty, które są już w promocji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Witam, sklep Homebrewing.pl we współpracy z Browarem Gryfus przygotował kody rabatowe na zakupy o wartosci 10% i 5%: BROWAR GRYFUS 01 (zniżka 10% x 5szt) BROWAR GRYFUS 03 (zniżka 5% x 25szt) Warunki wykorzystania kodów: wchodzimy na www.homebrewing.pl robimy zakupy kody będą ważne do 09.10.2016 lub wyczerpania puli kody można wykorzystać maksymalnie do 500zł kody nie działają na produkty, które są już w promocji Coś nie zadziałało...Złożyłem zamówienie za prawie 300zł. Kod niby przyjęło a cena do zapłaty została taka sam...Dlaczego? Edytowane 3 Października 2016 przez pingwin71 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Conrados, dnia 03 październik 2016 - 09:22, napisał: Witam, sklep Homebrewing.pl we współpracy z Browarem Gryfus przygotował kody rabatowe na zakupy o wartosci 10% i 5%: BROWAR GRYFUS 01 (zniżka 10% x 5szt) BROWAR GRYFUS 03 (zniżka 5% x 25szt) Warunki wykorzystania kodów: wchodzimy na www.homebrewing.pl robimy zakupy kody będą ważne do 09.10.2016 lub wyczerpania puli kody można wykorzystać maksymalnie do 500zł kody nie działają na produkty, które są już w promocji Coś nie zadziałało...Złożyłem zamówienie za prawie 300zł. Kod niby przyjęło a cena do zapłaty została taka sam...Dlaczego? Już działa, informacja odnośnie tego zamówienia wysłałem na mejla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_zg Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Witam, Interesuje mnie jak poszczególne sklepy internetowe pakują słody w gotowych zestawach. Jeżeli zestaw składa się z kilku słodów, to standardem jest że każdy ze słodów pakuje się osobno, czy jednak dopuszcza się pakowanie wszystkich słodów do jednego worka? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Witam, Interesuje mnie jak poszczególne sklepy internetowe pakują słody w gotowych zestawach. Jeżeli zestaw składa się z kilku słodów, to standardem jest że każdy ze słodów pakuje się osobno, czy jednak dopuszcza się pakowanie wszystkich słodów do jednego worka? Pozdrawiam W TB mieszali. Z tego co pamiętam to przynajmniej specjalne tak były pakowane. Ale już jakiś czas zestawów nie zamawiam więc mogło się coś zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi