19Mateusz87 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Mam dobrą i złą wiadomość dla mojej grupy. Chwilowo wiader w kolorze białym nie ma, pokryw tak samo. Są różne kolory ale białego nie ma. Poinformowałem firmę, że poczekamy, aż będą dostępne. Dobra wiadomość jest taka, że prawdopodobnie wiadra te mają pojemność 35 l, przynajmniej wynika to z rozmowy z przedstawicielem firmy. Czy to się potwierdzi, okaże się gdy nasze zamówienie dotrze do Rybnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cayman9 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 a jakie kolory są? piwo w różowym fermentatorze to byłoby to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Mam dobrą i złą wiadomość dla mojej grupy. Chwilowo wiader w kolorze białym nie ma, pokryw tak samo. Są różne kolory ale białego nie ma. Poinformowałem firmę, że poczekamy, aż będą dostępne. Ja również otrzymałem taką wiadomość. Dobra wiadomość jest taka, że prawdopodobnie wiadra te mają pojemność 35 l, przynajmniej wynika to z rozmowy z przedstawicielem firmy. Czy to się potwierdzi, okaże się gdy nasze zamówienie dotrze do Rybnika. 393 x 329 x 374 ((K x D x W): K - średnica górna; D - średnica dna; W - wysokość) Wymiary faktycznie wskazują na to, że wiadro pod korek ma około 35l. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 393 x 329 x 374 ((K x D x W): K - średnica górna; D - średnica dna; W - wysokość)Wymiary faktycznie wskazują na to, że wiadro pod korek ma około 35l. przeliczyłem i z tych wymiarów wychodzi 38,3L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 A jak obliczyłeś różnice w średnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keleris Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) A jak obliczyłeś różnice w średnicy? Ja bym liczył średnią z dwóch średnic, bo wiadro się równomiernie rozszerza. Analogicznie jak w polu na trapez. Z tym że to najprawdopodobniej są wymiary zewnętrzne, więc trzeba małą poprawkę w dół nanieść. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez Keleris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 No to ja się pytam warszawską grupę. Odsyłać wam pieniążki czy dalej kombinujemy? Ja nie nalegam. Z resztą do świąt nie znajdę swojego NIP-u który wymagany jest w formularzu i ktoś inny musiał by to przejąć. Chyba że ja, ale po świętach. no nic, to i ja rezygnuję, poproszę o odesłanie pieniążków na to samo konto z którego przyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 A jak obliczyłeś różnice w średnicy? Faktycznie mogą to być wymiary zewnętrzne, więc pojemność będzie mniejsza. Wzór na objętość ściętego stożka : V= 3.14 * W/12 * (D^2 + D*K + K^2) => K - średnica górna; D - średnica dna; W ? wysokość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 A którego kuriera zamawiałeś i ile Cię to kosztowało? Bo ja zwykle korzystam z UPS ale nie wiem czy oni wiaderka potraktują jako "standardową" przesyłkę. Przesyłki inne niż standardowe zawsze wysyłam kurierem DPD, nie doliczają opłaty za przesyłkę niestandardową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 No to ja się pytam warszawską grupę. Odsyłać wam pieniążki czy dalej kombinujemy? Ja nie nalegam. Z resztą do świąt nie znajdę swojego NIP-u który wymagany jest w formularzu i ktoś inny musiał by to przejąć. Chyba że ja' date=' ale po świętach.[/quote']no nic, to i ja rezygnuję, poproszę o odesłanie pieniążków na to samo konto z którego przyszły To ilu nas zostało? Ja mogę zostać. No chyba, że się cała grupa rozsypie... Jednakowoż wolałbym chyba białe. Mogę oczywiście poczekać na po swiętach. Keleris: NIP Ci powinni zdradzić w kadrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keleris Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Jestem Studentem i aktualnie bezrobotnym, więc nie mam swoich kadr , Ale i tak nie ma białych wiader. Dzisiaj chyba roześle kaskę. I pytanie, czy prostokątne wiadra nadają się na fermentację, takie jak ktoś z poprzedników pokazywał? Edit. takie: WitamEwentualnie można by było skorzystać z tej oferty http://allegro.pl/pojemnik-plastikowy-s ? 41645.html Edytowane 7 Grudnia 2011 przez Keleris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prome Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jeśli ktoś by ogarniał te pojemniki po 7zł to ja piszę się na 10 sztuk. Choć myślę że nie uzbieramy zamówienia na 200szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 ja mogę podtrzymać się w akcji, chyba że całkiem padła to pieniądze na to samo konto z którego przyszły Gdyby była organizowana akcja prostokątnych pojemników za 7 zł to wchodzę w to bez reszty głównie zależy mi na tanich pojemnikach na słód, a nie do fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 No koledzy. Bo to chyba jest tak, że gdy kupujemy fermentory w sklepie internetowym, to przy okazji kupujemy jeszcze coś. Drożdże, słód, kapsle lub inne dobra. A przy takiej akcji sens jest pewnie jeśli zamówi się 10 wiader na osobę. Przy dwóch to chyba nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Prostokątnych też bym chętnie kupił kilka-kilkanaście, właśnie na słód i inne surowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keleris Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ja pieniążki odesłałem właśnie jak do weekendu komuś nie dotrą proszę o kontakt. Mi jedynie potrzebne są pojemniki do fermentacji. Ostatnio ogarnąłem 5 wiader po ok.22l 9zl/szt. Trochę małe ale w sumie mogę 30l warki na 2 wiadra rozlewać i dwa szczepy drożdży zadać dla porównania. Ale chciałem też takie "normalnej" wielkości. Wiadra były z tej aukcji, na razie nie wznawiał sprzedaży, ale można zawsze mejla wysłać i zapytać. http://allegro.pl/wiadro-20l-pojemnik-spozywczy-z-pokrywka-promocja-i1927808365.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 poszukajcie sobie lepiej beczek 60 L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 poszukajcie sobie lepiej beczek 60 L Lekki to nie są - sam dobrze o tym wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregori1977 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Witam Jeśli by się nazbierało ze 200 wiaderek prostokątnych to mogę się tym zająć. Do Milejowa ode menie niedaleko, więc nie było by problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Mateusz pisał, że nazbierało się zamówienia na ponad 200 wiader, więc niejako łapalibyśmy się na opcję z allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prome Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Gregori jeśli masz czas, chęć i ochotę to możesz organizować akcję na prostokątne pojemniki, odpadła by główna wysyłka kurierem od sprzedającego do organizatora zamówienia, dorzuciło by się tylko na paliwo A więc ja piszę się na 10 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Może warto byłoby rozdzielić akcję pierwotnie rozpoczętą od tej "prostokątnej" bo zrobi się bałagan w wątku ? Edytowane 8 Grudnia 2011 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Może warto byłoby rozdzielić akcję pierwotnie rozpoczętą od tej "prostokątnej" bo zrobi się bałagan w wątku ? Najlepiej załóżcie nowy wątek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Wiadra są już dostępne. Dokonałem wpłaty na konto producenta. Mam kilka uwag co do wpłat na moje konto: Kolega pavulonek deklarował 4 szt. - zapłacił za 2. Kolega bartekiaga1 deklarował 3szt. - pieniądze nie wpłynęły na konto. Zastanawiam się nad usunięciem kolegi z akcji, chyba, że pieniądze nie zostały jeszcze zaksięgowane na moim koncie. Kolega ijon zrezygnował z akcji po złożeniu przeze mnie zamówienia. W ten sposób kilka sztuk zostanie wolnych. Część może zarezerwuję dla siebie na potrzeby winiarstwa, a resztę będzie można kupić już w Rybniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 ja ci cos zbędzie najwyżej 1-2 też mogę wsiąść przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi