kristo Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Grifo HD to jest przeskok jakosciowy w porownaniu do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasmac Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Żona też kazała mi kupić "tą droższą" żebym potem nie żałował. Nie ma co eksperymentować. Kupię Grifo HD. Dzięki za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Taka żona to skarb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Zwykła Grifo u mnie działa bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekr Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Reginą kapsluje się tak, jak Grifo HD. Obie są równie solidne. Mam obie i na Twoim miejscu wziąłbym Regine:) -- Pozdrawiam, Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Żona też kazała mi kupić "tą droższą" żebym potem nie żałował. Nie ma co eksperymentować. Kupię Grifo HD. Dzięki za opinie. Skoro żona pozwala na droższą to może taką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Może lepiej nie nadużywać dobroci małżonki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielo Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Jest duża różnica między Grifo a Grifo HD? Mam zwykłą Grifo i kapsluje się bardzo przyjemnie, po dwóch warkach wprawa w zmienianiu wysokości pozwala zrobić to w 3 sekundy, jedna osoba wlewa druga kapsluje i zabutelkowanie 40 butelek trwa 15 minut więc nie zdąży się nawet znudzić. Grifo wygląda na bardzo solidną, plastik jest gruby i sztywny. Wersja HD jest prawie 2 razy droższa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasmac Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Nie wiem czy jest duża różnica, ale ja jestem leniwy i jak myślę o zmianie wysokości do każdej butelki to wolę dołożyć i meć z głowy. Zresztą ja nalewam, kapsluję itd. jednoosobowo. Zamówiłem już Grifo HD. Nie ma co się ograniczać jak mam glejt na taki wydatek. Z drugiej strony nie ma co przeginać, więc Grifo Super Coronę odpuszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Sugeruję zdecydowanie Grifo HD, kolega ma zwykłą Grifo i ... często pożycza ode mnie moją HD, bo ta zwykła mu się wygina i niepewnie zachowuje w czasie kapslowania jakby miała zaraz się rozlecieć. Po zakupie w swojej HD jeszcze nasmarowałem mechanizm, dorobiłem stabilną podstawę z płyty, wypolerowałem głowicę (głowica we wkrętarce i drobny papier ścierny w łapę, potem gąbeczka), co któreś kapslowanie bardzo cienką warstwą wazeliny natrę roboczą część głowicy i działa jak marzenie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Piszą HD macie na myśli tą: http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/butelkowanie-piwa-domowego-kapsle-kapslownice/958-kapslownica-stolowa-heavy-duty-grifo.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Piszą HD macie na myśli tą: http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/butelkowanie-piwa-domowego-kapsle-kapslownice/958-kapslownica-stolowa-heavy-duty-grifo.html ? Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ja polecam grifo tb2. Droga 400pln ale wygodna i szybka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatramocne Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 http://www.mark4style.sklep.pl/pl/p/Kapslownica-Rigamonti-Super-Universal-26mm-RIGO107/4484 może ktoś o tej kapslownicy coś powiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjaniux Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 bardzo ciekawe z tego co można wyczytać nadaję się i do korkowania wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Wysokiej jakości polipropylen mnie nie przekonuje, a w grę wchodzą dosyć duże naprężenia. W niższej cenie dostaniesz Grifo HD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatramocne Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 A zadam takie pytanie.Czy kapslownica stołowa da radę zakorkować wino ? Potrzebuję i korkownicy i kapslownicy ,wacham się czy kupić kapslownicę stołową Biowina i korkownicę trójramienną też Biowina czy wzamian kupić to uniwersalne narzędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Ktos uzywa takiej kapslownicy? http://allegro.pl/ka...4802442877.html Edytowane 23 Listopada 2014 przez biervorkoster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donicjusz Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ja używam podobnej tylko o nazwie Handy. Jest cała z metalu i jestem bardzo zadowolony, oczywiście trzeba ręcznie zmieniać wysokość, ale wykonana jest solidnie. Na allegro do kupienia za 95 zł.Dołożyłbym te pare złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasuh Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Ja używam dokładnie takiej kapslownicy jak zapodałeś biervorkoster. Jestem z niej zadowolony, kapsluje ona każdą butelkę należy tylko przed rozlewem posortować sobie butelki według ich wysokości aby często nie regulować kapslownicy. Dobrze jest położyć na spód szmatkę żeby butelka za mocno nie stukała przy wyjmowaniu już po zakapslowaniu z magnesu. Według mnie stosunek jakości do ceny jest dobry. Zabutelkowałem nią ponad 1000 butelek i tylko raz miałem wypadek z mojej winy i nie wiedziałem co jest grane z początku bo nie chciała zakapslować jednego piwa. Jak się okazało kapsel się wygiął bo pewnie nie dokładnie podstawiłem butelkę pod kapslownicę. Także za taką cenę polecam niemniej warto jeśli się ma kasę wziąć podobną ale w całości metalową. Edytowane 23 Listopada 2014 przez rasuh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Dzieki rasuh za tak wyczerpujaca odpowiedz. Napisz jeszcze prosze czy ma magnes i czy blokuja sie w niej butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasuh Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ma magnes i butelki jak to z magnesem "blokują się", ale nie ma z tym większego problemu, wystarczy przy wyciąganiu lekko przechylić butelkę i magnes puszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Ma magnes i butelki jak to z magnesem "blokują się", ale nie ma z tym większego problemu, wystarczy przy wyciąganiu lekko przechylić butelkę i magnes puszcza. Dzieki, w browamatorze jest wlasnie promocja na nia 69 zeta: http://www.browamato...9&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395&sortuj=kod Edytowane 26 Listopada 2014 przez biervorkoster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Dzieki rasuh za tak wyczerpujaca odpowiedz. Napisz jeszcze prosze czy ma magnes i czy blokuja sie w niej butelki. Tez mam tą kapslownicę i daje radę (od ponad 140 warek). Butelki chyba w każdej się blokują i nie jest to wina magnesu. Czasem butelka stawia opór i jak puści to dnem uderza o podstawę. Warto położyć coś miękkiego na podstawie (ja mam gumę) żeby uniknąc uderzania butelką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Ja ostatnio przesadziłem z siłą i kątem "przechylania" butelki celem wyjęcia jej z głowicy Grifo HG i w głowicy został kapsel i kołnierz butelki Łatwo dało się wyjąć i można było kapslować dalej, niestety pół litra piwa poszło w kanał, bo nie ma co ryzykować spotkania z kawałkami szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi