szop007 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 5000- 10% podatku= 4500 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Ten "wylewający" bardzo chciał wygrać, bo wszystkim noty zaniżał, a co sam ugotował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 5000- 10% podatku= 4500 zł Ale się dostaje czy trzeba zapłacić żeby tam wystąpić? No bo żeby tak coś dawali? (sorry ale nie mogłem się powstrzymać ) A tak poważniej. W KR za wystrój płaci producent programu a za produkty na kolację restaurator (przynajmniej tak utrzymują Ci którzy brali w tym udział ) - ale może inni wiedzą lepiej. Co do samego programu. Fanem nie jestem zarówno programu jak i prowadzącej ale (przynajmniej w tych odcinkach które widziałem) docenić należy zwracanie uwagi na jakość produktów, wykluczanie wspomagaczy i sztucznych przypraw, regionalizm potraw, odkopywanie starych i sprawdzonych przepisów oraz dbanie o samopoczucie gości. A cała otoczka jest tyko dodatkiem do tego by to zrealizować i musi być trochę krwi, łez i potu - widz to kupuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Czasem oglądam Geslerową, ale po drugim sezonie zrezygnowałem gdy od kumpla, który jest kamerzystą Tefałenu dowiedziałem, że od początku do końca w większości takich produkcji jest scenariusz, który muszą przestrzegać (odchyłki jakieś są). Madzia nie robi tego bo chce tylko w scenariuszu jest więc te wszystkie rzucanie jedzeniem, rozpacze, nieudane związki, wyzwiska są wcześniej zakontraktowane, oprócz tego co słyszałem restauracje płacą grubą kasę żeby ona przyszła i mogły się sygnować jej nazwiskiem. Mają dobre umowy i prawników w tefałenie zobaczcie tą Rozenek czy jak ona tam ma co prowadzi "perfekcyjna pani domu"(ściągnięte z brytani Antija prowadziła jak dobrze pamiętam) , kobieta wytrzaśnięta z dupy, nie zajmowała się nigdy domem (specjalnie na program kupili jej mieszkanie, który sprząta armia sprzątaczek z firmy) udziela rad z rękawa jakby faktycznie miała o tym pojęcie, no proszę was... Dodam jeszcze, że jak zwykle nie umieją nic wymyślić i zżynają z zagranicy, a jak widzą że się sprzedaje to dają do porzygu. Zobaczcie był program Tysio i Woli ubierają (zżyna z brytyjskiego Goka), coś społeczność polska ich nie zakceptowała i ich nie ma. Nie twierdze że źle że takie programy są ale i tak uwłaczają one trochę ludziom, bo robią z nich idiotów, jak chcecie ciekawe programy kulinarne to kilka fajnych jest na Kuchnia+. Oglądam 30 minut tej rewolucji a potem na BBC jest jak powstała ziemia i o owadach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Ale ludziska to tych programów zgłaszają się chyba dobrowolnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Tak zgłaszają się dobrowolnie płacąc grubą kase za to, ale to zazwyczaj osoby naprawdę nie mając pojęcia o zarządzaniu restauracją! Wczoraj widziałem urywek jak właściciele restauracji nawet faktur nie przeglądali, i była bardzo zdziwiona gdy się okazało po przeglądnięciu i podliczeniu że muszą dokładać! W tym momencie przełączyłem Miałem kiedyś taką sytuacje że pomagałem we Wrocławiu koledze w montażu jego filmu i po pierwszym wyświetleniu go w kinie przedzwonił do kumpla dziennikarz z tvn-u i powiedział że chce żeby udzielił wywiadu w dzień dobry, ale jeżeli by chciał żeby to wyświetli szybko musi zapłacić 7tys... szczena opada! Budżet filmu wyniósł 8tys.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Osoby zapraszane do tego programu płacą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Tak. : D i to jest zabawne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Aneks z tego co wiem to w tym kraju za darmo to nawet po pysku nie dostaniesz Natomiast wizyta tej "gwiazdy" z tefałenu niestety nie gwarantuje sukcesu . Niestety znam jedną restaurację gdzie mimo tego że jedzenie pyszne, nie za drogie i do tego miła obsługa nie udało się nad czym szczerze żałuję ale takie są prawa rynku (no i zusu us sanepidu i innych instytucji które istniej po to aby przedsiębiorcy pomóc ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 A wracając do ugotowanych, podobno w odcinku kręconym w Rzeszowie gościom podano piwo domowe!! widziałem ten odcinek - uraczeni cichcem udali się do łazienki opróżnić kufle Hmmm... Ja do łazienki pobiegłem po pierwszym łyku z kupionym Tyskim Klasycznym (zwabiła mnie gadka o słodach i takie tam... chciałem dać im szansę... ). Cały kufel poszedł do klozetu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Nie dawno wielu z was przysięgało że nie ogląda tefałenu..a jednak wszyscy śledzą poczynania Gesslerowej. Ja nie ogladam tefałenu i nawet nie wiem o kim mowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Gessler pojawia się na onecie . Program jak program, jak na polskie warunki - niezły, ale oryginałowi do pięt nie sięga... Natomiast wizyta tej "gwiazdy" z tefałenu niestety nie gwarantuje sukcesu . Niestety znam jedną restaurację gdzie mimo tego że jedzenie pyszne, nie za drogie i do tego miła obsługa nie udało się nad czym szczerze żałuję ale takie są prawa rynku (no i zusu us sanepidu i innych instytucji które istniej po to aby przedsiębiorcy pomóc ) Ba, jak prześledzi się angielski i amerykański pierwowzór to okaże się, że tylko 1/4 knajp przeżyło kolejne 2 lata po wizycie Ramsaya. Gessler tym bardziej cudotwórcą nie jest, więc większość lokali które odwiedzi niechybnie czeka upadek. Szukanie w tym ręki p. Gessler to odwracanie kota ogonem... Edytowane 18 Listopada 2012 przez bzium1986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jak lokalizacja i reszta są do bani to i gessler nie pomoże. Niestety, coraz więcej zgłasza się tam domów weselnych i wielkich stołówek, dla których zamknięcie to błogosławieństwo. Aha, knajpy w programie płacą tylko za kolację, program, remont i wyposażenie (no i przyprawy K*** są za free). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoszMC Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Właśnie widziałem zapowiedź. Dziś o 21:30 w TVN można będzie zobaczyć wizytę Magdy G. w Cieszynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 ".. tu się pędzi piwo..." dużo można się nauczyć z rewolucji kuchennych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 To samo jej na ścianie na fejsbuku napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Właśnie to oglądam i ciężko się tej baby słucha, przecież to wszystko można zrobić bez takich cyrków - ale akcja musi być Czy ktoś był w tej restauracji przed i po "rewolucji"? Tak się zastanawiam czy faktycznie to tak kiepsko wyglądało wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Ja byłem przed, ale jak zazwyczaj jedynie piłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Ja byłem przed, ale jak zazwyczaj jedynie piłem tz spożywałeś chleb w płynie. Lecz nie samym chlebem człowiek żyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) To samo jej na ścianie na fejsbuku napisałem Było jeszcze dodać: " kur..a " to w jej stylu:) Edytowane 7 Marca 2013 przez marcin_l85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Kolega miał "przed" imprezę na kilkanaście osób i ... kulinarnie było bardzo słabo. U mnie słabo z czasem ale mam zamiar się wybrać. Nowego szefa kuchni znam (jako tako) i teraz wiem, że można tam iść zjeść bez obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scovron Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 ".. tu się pędzi piwo..." dużo można się nauczyć z rewolucji kuchennych Może robią porterówkę przy okazji P.S. Po obejrzeniu odcinka Żołądkowych Rewolucji Magdy Gessler polecam obejrzeć dowolny odcinek Kitchen Nightmares z Ramsayem (najlepiej wersję USA). Różnica w poziomie obydwu programów jest porażająca. Chociaż jedno trzeba Pani Magdzie przyznać: nikt tak nie sypie Prymatu do gara, jak ona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Na pewno będę tam za tydzień w piątek, ale nie , żeby zapytać o tą panią G. Będę pytał panią piwowar o piwo, które im się zagotowało rok temu. Może teraz nam wyjaśni o co chodziło. Program jak zawsze wyreżyserowany i tandetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 W sumie do piwa się nie mieszała - słusznie, biorąc pod uwagę jej poziom wiedzy na temat "pędzenia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 tz spożywałeś chleb w płynie. Lecz nie samym chlebem człowiek żyje piwo bynajmniej w niczym nie przypomina chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się