Pieron Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Ja kapsluję pełną a druga mi się nalewa, przekładam do następnej wężyk to znów zakapsluję tą pełną-idzie to jakoś sprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 palony żywiecki Skąd masz taki słód? Jest u nas jakaś słodownia o której nie wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 palony żywiecki Skąd masz taki słód? Jest u nas jakaś słodownia o której nie wiem? Z Żywca i nie wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 palony żywiecki Skąd masz taki słód? Jest u nas jakaś słodownia o której nie wiem? Z Żywca i nie wiesz? Kurde byłem oglądać pokaz palenia ale nie wiedziałem że dają na wynos Może w przyszłym roku się załapię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 E-tam, Mając ok 20kg tego słodu kamieni nie stwierdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 E-tam,Mając ok 20kg tego słodu kamieni nie stwierdziłem. Kiedyś to tyle nabrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 E-tam' date='Mając ok 20kg tego słodu kamieni nie stwierdziłem.[/quote'] Kiedyś to tyle nabrał Spokojnie dali mi ten mały woreczek. By nie robić paniki dodali trochę pileńskiego (tak dla równowagi). I tak to było na żywieckiej giełdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Elo Moja zajebiście słaba silna wola, skłoniła mnie do kontynuacji wątku. Wejście smoka którym miała być dzisiejsza warka okazało się "oklapniętym pyrtkiem" :rolleyes: Zasyp: 4000 - pilzneński mieszany z żywieckim palonym oraz kamieniami 6000 - pilzeński (czeski) 300 - palony żywiecki 80 - czekoladowy 125 - palony pszeniczny (własny) 225 - cafara Chmiel : 100 lubelski Zacierany pilzneński: 68°C - 60°C - 1h 74 - 1h Wysładzanie 30 l wody do objętości ok. 50 - 55 l. I tu "oklapnięty pyrtek" z drugiego zdania - blg 9°. Biegli w obsłudze wszelakiego oprogramowania zapewne zaraz wyliczą mi wydajność , jednak przez grzeczność proszę aby mnie nie informowali o wyliczeniach Pozostałe słody namoczone w zimnej wodzie, odciśnięte i przelane 5 l brzeczki przed chmieleniem. Efekt tych działań dodany jak to Coder pisze "zdecydowanym chluśnięciem" do chmielonej brzeczki. chmielenie : 1h - całość chmielu W pierwszej przerwie zasadziłem dwie borówki amerykańskie, w drugiej przesadziłem trzy juki. ...no elo! jak miał pyrtek nie oklapnąć skoro "browar zamknięty"?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Palony Żywiecki mam już któryś raz z kolei i jeszcze nie trafił mi się kamień. Może mam takie sczęście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Muszą ruszyć, acz może to troszkę dłużej potrwać. Startowałem moją ostatnią warkę 16°Blg na 1/2 uwodnionej paczki w temp14-15°C, czyli bez startera i ruszyły po ok. 30godz. Te drożdże będą pracować nawet w komorze kriogenicznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Witam. Dziś zlałem wystudzoną warkę do kega, po chmieleniu wyszło 40l 14°Blg. Coś musiałem wczoraj źle pomierzyć po wysładzaniu. ................ Pewnie nie zamieszałeś, Przy wysładaniu portera za głowę się złapałem jak zobaczyłem 13 blg. Po wymieszaniu całości było 22. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Witam. Dziś zlałem wystudzoną warkę do kega' date=' po chmieleniu wyszło 40l 14°Blg. Coś musiałem wczoraj źle pomierzyć po wysładzaniu. ................[/quote'] Pewnie nie zamieszałeś, Przy wysładaniu portera za głowę się złapałem jak zobaczyłem 13 blg. Po wymieszaniu całości było 22. Po wysładzaniu takie zjawisko jest możliwe ale po warzeniu absolutnie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 browar zamknięty Browar nie zamknięty, przecież coś tam działasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Niech nasze małe przyjaciółki pracują ku chwale bielskich browarów!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się