Jump to content

Szukam plantatora chmielu

darko

Recommended Posts

Jest plantacja polożona około 20 km ode mnie ( woj. lubuskie). Kiedyś babeczka do mnie dzwoniła z ofertą. Wymieniała kilka odmian przez nich uprawianych, w tym kilka niemieckich.

Mam tylko telefon: 605 452 969 i maila:

plantacja@chmiellubuski.pl

może Cię zainteresuje,

pozdrawiam

Stronę znam. Nie wiem czy jest aktualna, telefon miałem w zeszłym roku ale pamiętam, że odmian było kilka. Wiem też, że wysyłają dużo do Niemiec. Najlepiej osobiście zadzwonić i pogadać. Może komuś sie przyda.

pozdrawiam

• 2 weeks later...

Rozmawiałem, z Panią Grażyną i z tego co się dowiedziałem mają tylko Marynkę i Magnum w granulacie paczkowane po 5kg, a cena za kilogram to 50 zł, przy większych ilościach przewiduje zniżki. Jak na potrzebę domową trochę za duża ilość tego chmielu, oferta atrakcyjniejsza dla dużych wybić i małych browarów. No chyba że jakąś akcję przeprowadzimy, ale na te dwa chmiele to się chyba nie opłaca :) Spróbuje się jeszcze dowiedzieć co planują na ten sezon uprawiać może dodadzą jakiś nowy chmiel do repertuaru :)

No tak napisała proszę oto oryginalny tekst:

"Obecnie mamy granulat pakowany próżniowo w paczkach po 5 kilo marynka i magnum. Cena za kilogram 50 zł przy zakupie min 5 kilogramów, tj. jednego opakowania. Przy zakupie większej ilości możemy sie potargować. :)

Pozdrawiam,

Grażyna Poskrobko"

Cena chyba nie jest zła bo za 100 gram granulatu marynki w sklepie średnio trzeba dać 7 zł co daje za kilo 70 zł.

No to nie wiem dlaczego Pani Poskrobko rzuciła taką ceną, widocznie nie zależy jej na klientach w detalu, dla mnie też podejrzanie wysoka ta cena była, dlatego skrobnąłem informację tutaj żeby zobaczyć wasze opinie. Czyli gdzie indziej dają cenę za kilogram marynki poniżej 20 zł?

edit: Dobra znalazłem już cenniki chmielu, na grudzień 2012, jakby kogoś interesowało w załączniku. Faktycznie kobieta przesadziła i jaja sobie ze mnie zrobiła, aż skrobnę do niej maila.

Chm_gru_12.pdf

Edited by Undeath

• 3 weeks later...

Plantator, od którego kupowałem na własne (i forumowiczów) potrzeby hoduje perle, lubelski, marynkę i magnum. Nie wiem jak będzie z ew. odsprzedażą, bo w zeszłym roku miał chyba większość zakontraktowaną. Jeśli będzie trzeba, to udostępnię namiary.

• 4 weeks later...

Plantator, od którego kupowałem na własne (i forumowiczów) potrzeby hoduje perle, lubelski, marynkę i magnum. Nie wiem jak będzie z ew. odsprzedażą, bo w zeszłym roku miał chyba większość zakontraktowaną. Jeśli będzie trzeba, to udostępnię namiary.

A czy możesz mi podać namiary ?

:)

Stary ktoś cie robi w jajo, kilogram to w detalu na pewno za połowę ceny,

a w większych ilościach dla nas / dla producenta dalej to detal/ również poniżej 20 zł

Tu mowa jest o granulacie. Zawsze będzie droższy od szyszki, jednak cena 50PLN przy zakupie po 5kg jest co najmniej 2 razy za wysoka.

• 3 weeks later...

witam serdecznie od niedawna próbuję swoich sił w piwowarstwie domowym, ale za to jestem od około 20 lat plantatorem chmielu ( obecnie magnum ) .Chętnych na szyszkę zapraszam po zbiorach czyli koniec września.

• 2 weeks later...

Myślę i mam nadzieję ,że cena magnum będzie większa niż 2012r czyli 10-12zł/kg , ale ja aby skutecznie wspomagać piwowartwo domowe :beer: sprzedam po cenie minimalnej.Niestety obecnie mam tylko magnum. :)

witam serdecznie od niedawna próbuję swoich sił w piwowarstwie domowym, ale za to jestem od około 20 lat plantatorem chmielu ( obecnie magnum ) .Chętnych na szyszkę zapraszam po zbiorach czyli koniec września.

Możliwa przesyłka ,czy tylko osobiście?

Możliwa przesyłka ,czy tylko osobiście?

Przesyłka byłaby możliwa, a jak kupisz 1,5 tony to zawiązę ci osobiście :D

• 1 month later...

W okolicach miesiąca będę miał namiary na kilku planatatorów spod moich okolic (lubelskie), z tego co wiem mają sybille, marynkę, lubelski, magnum i hallertauer któryś .

Edited by Rysiek