karawela Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 http://www.krosno24.pl/informacje.php3?id=6375 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Ja rozumiem że browamator dostarcza słody z Bambergu ale po co deprecjonować polskie słody? Dyskoteka też nie rokuje dobrze ale może to tylko słaby dziennikarz a nie słaby browar... P.S. Karawela, mój tata pochodzi ze Starej Wsi, bywam co dwa miesiące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieddro Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 http://www.krosno24....je.php3?id=6375 Dla mnie gra. Jak sie zrobi ciepło (wiosennie i letnio), to będę miał tylko 15,8 km w weekendy door-to-door Poza tym, artykuł ciekawy - zamiast opowiadać co zrobią i jak to będzie , chłopaki wzięli i zrobili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Jestem ciekaw jaka kwota poszła na jego uruchomienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Trochę mitów chłopaki stworzyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 z Bambergu ale po co deprecjonować polskie słody? dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dzięki wyselekcjonowanym słodom można zrobić powtarzalne piwo. Używając słodów lokalnych nie jest to pewne, bo to w dużej mierze zależy od warunków uprawy i pogody. Wtedy piwo nie będzie miało takiego smaku czy charakteru. Dlatego na początku nie eksperymentujemy z lokalnymi surowcami. Kiedyś na pewno wyprodukujemy piwo lokalne, np. szyszkowe. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo może to być produkt niepijalny Dość ciekawa teza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Czyli jak wyjdzie marne piwo, powiedzą że to z lokalnych surowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Browar ma własną stronę, która niedawno została zaktualizowana: http://www.zzbrowar.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Czemu Szyszki chmielu to tylko na reklamach Przecież chmiel w szyszkach jest nadal dostępny, albo przespałem jakieś nowe rozwiązanie "rewolucji". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Ciekawych tez to tutaj jest dużo "Każdy etap produkcji odbywa się na miejscu. Słód jest zgniatany w śrutowni - w ten sposób wydobywa się z niego aromat. Potem gotowana jest tzw. brzeczka, wtedy w odpowiednim czasie i w różnych proporcjach dodawany jest chmiel. Gotowanie, w różnych temperaturach, trwa od 70 do 80 minut." "Zmieniliśmy recepturę czeskiego Pilznera pod nasze potrzeby, naszą warzelnię, dostosowaliśmy ją do twardości naszej wody. Dlatego tutaj jest niepowtarzalny, nigdzie takiego Pilznera się nie napijemy – zdradzają właściciele." Ciekawe ile z tego jest dziennikarskiej ignorancji a ile niewiedzy rzemieślników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Ciekawe ile z tego jest dziennikarskiej ignorancji a ile niewiedzy rzemieślników Stawiam że 99% z tych "rewelacji" to inwencja dziennikarzy. Tak czy inaczej, trzymam kciuki za projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Trochę zgrabniejszy artykuł o browarze z Wojkówki : http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,13359062,Piwo_warzone_na_miare__Dzis_rusza_pierwszy_w_regionie.html "Jeśli znajdą się chętni, będziemy dowozić gości z Rzeszowa - dodaje piwowar" - dobry pomysł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Po sobocie powinienem mieć pierwsze butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw2 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Będąc w trakcie "dni otwartych" zakupiłem pilsa podwójnie chmielonego i amber lagera. Piwo rozlewane do litrowych butelek. Pils okazał się mętny niczym wezbrane wody w Wisłoku na wiosnę, "podwójne chmielenie" dało mocną ale niestety nieprzyjemną ,długo pozostającą w ustach goryczkę. Mijają minuty i przemożna chęć przepłukania ust narasta. Niestety aromat chmielowy nie jest już tak wyraźny. Do tego wszystkiego jeszcze diacetyl. Amber lager...cóż jedyne wspomnienie jakie mi pozostało to zapach kukurydzy konserwowej. Generalnie miejsce i sam obiekt robi bardzo dobre wrażenie, chociaż odległość od Krosna czy drogi Krosno-Rzeszów może nieco zniechęcać do odwiedzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 A co jeszcze mają aktualnie w ofercie? Mnie mówiono, że jest 5 piw do wyboru-mam mieć jutro albo w następnym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw2 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Mieli jeszcze pilsa nie-podwójnie chmielonego:) i ciemną pszenicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 (edytowane) Dojechała do mnie pszenica i pils. Na plus patent. Pszenica aktualnie na tapecie, kolor ok, ale mała pianka. Aromat chmielowo-pszeniczny, ostre trochę w smaku, bardziej złożone niż rześkie, goryczka widoczna i długa. Jest coś dziwnego w smaku. Brakuje orzeźwienia, lekkości, coś jest nie tak. Zobaczymy jaki będzie pils. Pils okazał się i mętny i trawiasto, a nie pilznerowo gorzki, pijalny, orzeźwiający, ale szału brak. Może chłopaki się pospieszyli z przedsięwzięciem? Edytowane 24 Lutego 2013 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Dojechały kolejne: pils poprawiony, nie zachwyca, ale poprawny, Pils podwójnie chmielony-bardzo dobry, mocno gorzki, wytrawny, radosny, bez zastrzeżeń-powinien być w stałej ofercie, Milk Stout-aromat białej czekolady, jeszcze z tak czystym aromatem się nie spotkałem, w smaku troszkę pusto i wodniście, ale jak na styl, dobra robota, myślę, że temat będzie się rozwijał Bamberg pszenica-niestety odgazowane było-bo do dupy patent z plastiku a nie ceramiczny i już przez drogę jak mi wieziono to piwo to już się ulatniał gaz, ale w smaku czuć było potencjał, przyjemnie wędzone, solidne. Pszenica-dużo lepsza niż kiedyś, bardziej Weizen niż Hefe Czekam na witbier i dunkel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się