hopek Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 (edytowane) Przecież będę go używał max 2x w miesiącu i do tego mieszając drewnianą chochlą. Co niedzielę obiadków w nim nie będę gotował. Rozumiem, że są lepszej jakości, ale tutaj chodzi o zaspokojenie potrzeb i stosunek jakości do ceny. Od drewnianiej/plastikowej chochli komuś się emalia odbiła? Te garnki mają gwarancję? Edytowane 28 Maja 2013 przez joker0skater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Jak używałem emaliowy gar , to emalia się nie odbijała. Mieszałem zarówno drewniana chochlą, jak również rózgą z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 w dziale z giełdą wkleiłem wczoraj link do gara emaliowanego 50l za koło 150 zł, dobra cena jak na taki sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Czy w takim garnku: http://allegro.pl/garnek-70-l-stalowy-gastronomiczny-50-100-garnki-i3676221077.html bez obaw można warzyć na kuchence gazowej emaliowanej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqq Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Bardzo proszę o radę w sprawie garnka elektrycznego - jaki wybrać: WECK http://wyprzedazrtvagd.pl/4414-automat-do-pasteryzacji-weck-model-wat24a.html CLATRONIC http://www.outletrtvagd.pl/product-pol-5919-Pasteryzator-CLATRONIC-model-EKA3338.html czy DENNER http://www.twojpasaz.pl/pl/p/Garnek-do-pasteryzacji-lub-podgrzewania/57182 z góry dziękuję za rady pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Gdyby był dostępny wybrałbym WECK'a Zajrzyj jeszcze tutaj, też jest jakiś wybór nowych garów arusb 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatoja Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam Serdecznie, to mój pierwszy post, przymierzam się do zakupu swojego pierwszego garnka. Zamierzam kupić gar ok. 30l. Długo zastanawiałem się czy ma to być emalia czy nierdzewka. Wybrałem nierdzewkę. Poniżej zamieszczam link do aukcji, ten gar chcę kupić. Rozmawiałem ze sprzedawcą, poinformował mnie, że garnek nie posiada dna wielowarstwowego, tylko całość gara to ok. 1mm blachy. I tu do Was pytanie, do osób, które używają podobnego, czy jest godny polecenia? Bardzo dziękuje za opinie. http://allegro.pl/garnek-stalowy-30-33-20-15-10-okazja-100-70-50-i3731511723.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Mam taki gar - 50 litrów. Kup 70 cena nie wiele większa, a za rok mi podziękujesz. gatoja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatoja Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Mam taki gar - 50 litrów. Kup 70 cena nie wiele większa, a za rok mi podziękujesz. Dzięki, to już się nie zastanawiam, tylko zamawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Mam taki gar - 50 litrów. Kup 70 cena nie wiele większa, a za rok mi podziękujesz. Kolega chce 30 litrów a Ty mu proponujesz ponad dwa razy większy Przez ten rok naprawdę wielkość warek aż tak skacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Wielkość gara jest jak moc komputera, nigdy nie jest za dużo. Wiem co piszę, mój pierwszy gar miał 29 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Popieram, byle średnica garnka pozwalała jednak na skorzystanie z kuchenki ;D By nie była za duża ;P (szczęśliwy właściciel garnka 50L) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Z większego gara mniejsza warka nie ucieknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Witam Serdecznie, to mój pierwszy post, przymierzam się do zakupu swojego pierwszego garnka. Zamierzam kupić gar ok. 30l. Długo zastanawiałem się czy ma to być emalia czy nierdzewka. Wybrałem nierdzewkę. Poniżej zamieszczam link do aukcji, ten gar chcę kupić. Rozmawiałem ze sprzedawcą, poinformował mnie, że garnek nie posiada dna wielowarstwowego, tylko całość gara to ok. 1mm blachy. I tu do Was pytanie, do osób, które używają podobnego, czy jest godny polecenia? Bardzo dziękuje za opinie. http://allegro.pl/ga...3731511723.html Też o takim myślę. Po pierwsze to weź pod uwagę na czym będziesz go grzać. Wielkość gara jest jak moc komputera, nigdy nie jest za dużo. Wiem co piszę, mój pierwszy gar miał 29 litrów. Tyle, że ten duży gar trza jeszcze zagrzać (zagotować), na zwykłej domowej kuchence to trochę trwa. Dwa razy większego gara sobie nie wyobrażam bez porządnego palnika. Edytowane 5 Grudnia 2013 przez prusak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Tyle, że ten duży gar trza jeszcze zagrzać (zagotować), na zwykłej domowej kuchence to trochę trwa. Dwa razy większego gara sobie nie wyobrażam bez porządnego palnika. Taboret kosztuje 89 zł, a bez dużego gara ani rusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Potwierdzam. Po roku czasu sam zastanawiam się nad 50-70l z nierdzewki. W moim przypadku problemem jest brak dobrze wentylowanej warzelni. Jak to jest u Was z taboretami macie jakąś specjalną wentylację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Otwieram drzwi do garażu i wentyluje jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ja też otwieram drzwi od garażu na całego. Ludzie na przystanku mają niezła uciechę (a przystanek jak na złość na przeciwko warzelni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 No właśnie u mnie w grę wchodzi tylko mieszkanie. Pozostaje chyba 30l na kuchence bo instalację elektryczną mam w kiepskim stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 No właśnie u mnie w grę wchodzi tylko mieszkanie. Pozostaje chyba 30l na kuchence bo instalację elektryczną mam w kiepskim stanie. Wczoraj testowałem garnek 70l na kuchence, 4 palniki odpalone i ładnie bulgotało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 a takie pytanie machnę przy okazji. w niedalekiej przyszłości planuję remont kuchni. chcę zamontować płytę gazową z 5 palnikami, z jednym dużym na środku. da to radę ogarnąć jakieś podwójne (2x20l) warki w garze 70 litrowym? ktoś coś takiego testował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Leech zdaj relację z pierwszego warzenia. Ciekaw jestem ile zajmie doprowadzenie ok. 50l brzeczki do wrzenia. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez Gąska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Leech zdaj relację z pierwszego warzenia. Ciekaw jestem ile zajmie doprowadzenie ok. 50l brzeczki do wrzenia. Akurat 50l wczoraj warzyłem. Miałem wrażenie, że doprowadzenie do wrzenia poszło trochę szybciej niż w kociołku. Gara do chłodzenia oczywiście nie przenosiłem, chłodnicę podłączyłem do kranu w kuchni. Jakbyś zastanawiał się który gar wybrać, 50l czy 70l (z tych popularnych na forum z pojedynczym dnem), to bierz 70l bo ma większą średnicę - 45cm (40cm ma 50l) i prawie idealnie przykrywa wszystkie palniki w standardowej kuchence. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Hmm czyli da się dzięki. Postaram się wpisać garnek w budżet na nowy rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betiglo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Wiem,ze tu wszyscy radzą większe gary ,a co najmniej 30l.Ja upatrzyłąm sobie taki http://allegro.pl/garnek-mega-26-l-promocja-i3828084801.html I tu pytanie czy da radę na te 20l piwa standartowo? [mogę się poratować mniejszymi 10l ,które mam w domu ] Mogę robić w nim trochę mniej lub inaczej [jak?] Ten mi pasuje ,bo jest szeroki i niski [lepiej posłuży mi pewnie do pasteryzowania słoików niż do warzenia ],a tak powaznie to lepiej szukać szerokiego i niższego ,tak zeby można było działać na kilku palnikach ,czy lepiej wyższy ,a węższy? Napewno nigdy się nie skuszę na warzenie większych niż 20l warek ,stąd ten pomysł na mniejszy gar.[ten 26l jest tylko ?,czy aż ? o 4l mniejszy od najbardziej standartowego] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi