Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Miałem rozlewać i warzyć (dwa dni wolnego) ale bierze mnie powoli choróbsko.

Na choróbsko mogę polecić grzańca. W pierwszej kolejności należy grzać się z żoną, jeśli to nie pomoże, proponuję wypić kufel ciemnego, słodkiego i dobrze przyprawionego piwa ;) Sprawdzone ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 293 - Blond 15°Blg

z dnia 24 października 2012r.

 

Również dziś rozlane do flaszek.

NA 1762 zeszło do 4°Blg i ma 6,2% alk.

Na 1098 zeszło na 4,1°Blg i ma 6,1% alk.

Smaczniejsze i klarowniejsze te drugie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 299 - Belgian Dark Strong Ale 23,5°Blg

z dnia 19 listopada 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 7 kg;

- monachijski 3,5 kg;

- specjal B 0,5 kg;

- abbey malt 3,2 kg;

- cukier kandyzowany 1,4 kg;

 

- chmiel tradition 50 g;

- chmiel marynka 40 g;

- drożdże 1762

 

Zacieranie:

52°C - 10'

66°C - 60'

72°C - 60'

77°C - filtracja

 

Chmielenie:

- 10' - marynka i 30g tradition

- 60' - reszta;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzień Wielkiego Jubileuszu nadchodzi. Ciekawe, co rzucisz na warzelnię? ;)

Tu chyba padło na RISa, Drożdże są w dobrej kondycji, słód myślę, że też się znajdzie, dziś sprawdzę co i jak i być może jutro do dzieła (ponoś grafik się zmienił to dopiero w sobotę lub niedzielę).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No Adaś w końcu wróciłeś do formy. Ci którzy twierdzą, że wygląd to nie wszystko mylą się :D :D :D

Słońce, od przyszłości nie ma ucieczki, wizerunek musiałem poprawić do III Śląskiego Konkursu Piwowarów Domowych. Jak masz Majowego Koźlaka lub Alta to dawaj go na konkurs.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dziś w końcu wziołem się za prawdziwo robota przed świątemi. Nad wyndzokiem dym się uności, na dole unosi się pykny zapach zacieranego słodu, lampki na dachu już wiszą, szkoda yno że sfrunołech ze stołka i mom noga opuchnięto. Jakoś, byle do przodku :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Adamie dzisiaj sobie popijam twoją "warkę 285 świąteczne" i widzę , a właściwie czuję jak dużo jeszcze muszę się uczyć.

Dla mnie świetne piwo. Jak również wcześniej skonsumowany stout 284 też był dobry. reszta na później szkoda mi nawet otwierać. :) :okey:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Adamie dzisiaj sobie popijam twoją "warkę 285 świąteczne" i widzę , a właściwie czuję jak dużo jeszcze muszę się uczyć.

Dla mnie świetne piwo. Jak również wcześniej skonsumowany stout 284 też był dobry. reszta na później szkoda mi nawet otwierać. :):okey:

Cieszę się, że i Tobie smakowało, wszak zdobyło III miejsce w Mikołajkowym KPD.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 300 - RIS Dziad Mróz 28°Blg

z dnia 22 grudnia 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 6 kg;

- monachijski 5 kg;

- jęczmień palony 0,8 kg;

- caraaroma 0,6 kg;

- płatki (owsiane, pszeniczne, jęczmienne, gryczane, orkiszowe) 2 kg;

- carafa I 0,5 kg

- zakwaszający 0,2 kg

 

- chmiel lubelski 100 g;

- chmiel marynka 120 g;

- drożdże WLP099

 

Zacieranie:

52°C - 10'

66°C - 90'

72°C - 60'

77°C - filtracja

 

Chmielenie:

- 10' - marynka

- 60' - reszta;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.