Pieron Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 A Ty żyjesz jeszcze Zrobiłeś już 100 warkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Cześć Trzeba sie szczepić! Ale z kim się Pieron miał szczepić ;-)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Tak myślę, że z Panią Pieronową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 A Ty żyjesz jeszcze Zrobiłeś już 100 warkę? Żyje ale co to za życie... A warka nr 100 wciąż czeka na powstanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Cześć Tak myślę, że z Panią Pieronową Z Pieronicą ;-) sory za offtopic ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Miałem rozlewać i warzyć (dwa dni wolnego) ale bierze mnie powoli choróbsko. Na choróbsko mogę polecić grzańca. W pierwszej kolejności należy grzać się z żoną, jeśli to nie pomoże, proponuję wypić kufel ciemnego, słodkiego i dobrze przyprawionego piwa Sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 I tak dziś zrobię, ale postaram się i coś przelać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Warka 294 - Strong Bitter 15,7°Blg z dnia 24 października 2012r. Dziś na wlp099 poszło w butelki. Ma 6,2%alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Warka 293 - Blond 15°Blg z dnia 24 października 2012r. Również dziś rozlane do flaszek. NA 1762 zeszło do 4°Blg i ma 6,2% alk. Na 1098 zeszło na 4,1°Blg i ma 6,1% alk. Smaczniejsze i klarowniejsze te drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Warka 294 - Strong Bitter 15,7°Blg z dnia 24 października 2012r. Dziś na S-04 poszło do flaszek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Warka 295 - Imperialny Herkules 23°Blg z dnia ?? 2012r. Również dziś do flaszek poszedł Herkulesik, bardzo łagodnie w smaku Po rozlewach kapsli brakło i trza zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Warka 299 - Belgian Dark Strong Ale 23,5°Blg z dnia 19 listopada 2012r. Składniki: - pilzeński 7 kg; - monachijski 3,5 kg; - specjal B 0,5 kg; - abbey malt 3,2 kg; - cukier kandyzowany 1,4 kg; - chmiel tradition 50 g; - chmiel marynka 40 g; - drożdże 1762 Zacieranie: 52°C - 10' 66°C - 60' 72°C - 60' 77°C - filtracja Chmielenie: - 10' - marynka i 30g tradition - 60' - reszta; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzień Wielkiego Jubileuszu nadchodzi. Ciekawe, co rzucisz na warzelnię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Dzień Wielkiego Jubileuszu nadchodzi. Ciekawe, co rzucisz na warzelnię? Tu chyba padło na RISa, Drożdże są w dobrej kondycji, słód myślę, że też się znajdzie, dziś sprawdzę co i jak i być może jutro do dzieła (ponoś grafik się zmienił to dopiero w sobotę lub niedzielę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 No Adaś w końcu wróciłeś do formy. Ci którzy twierdzą, że wygląd to nie wszystko mylą się :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 No Adaś w końcu wróciłeś do formy. Ci którzy twierdzą, że wygląd to nie wszystko mylą się :D Słońce, od przyszłości nie ma ucieczki, wizerunek musiałem poprawić do III Śląskiego Konkursu Piwowarów Domowych. Jak masz Majowego Koźlaka lub Alta to dawaj go na konkurs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Dziś w końcu wziołem się za prawdziwo robota przed świątemi. Nad wyndzokiem dym się uności, na dole unosi się pykny zapach zacieranego słodu, lampki na dachu już wiszą, szkoda yno że sfrunołech ze stołka i mom noga opuchnięto. Jakoś, byle do przodku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Adamie dzisiaj sobie popijam twoją "warkę 285 świąteczne" i widzę , a właściwie czuję jak dużo jeszcze muszę się uczyć. Dla mnie świetne piwo. Jak również wcześniej skonsumowany stout 284 też był dobry. reszta na później szkoda mi nawet otwierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Adamie dzisiaj sobie popijam twoją "warkę 285 świąteczne" i widzę , a właściwie czuję jak dużo jeszcze muszę się uczyć. Dla mnie świetne piwo. Jak również wcześniej skonsumowany stout 284 też był dobry. reszta na później szkoda mi nawet otwierać. Cieszę się, że i Tobie smakowało, wszak zdobyło III miejsce w Mikołajkowym KPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Warka 300 - RIS Dziad Mróz 28°Blg z dnia 22 grudnia 2012r. Składniki: - pilzeński 6 kg; - monachijski 5 kg; - jęczmień palony 0,8 kg; - caraaroma 0,6 kg; - płatki (owsiane, pszeniczne, jęczmienne, gryczane, orkiszowe) 2 kg; - carafa I 0,5 kg - zakwaszający 0,2 kg - chmiel lubelski 100 g; - chmiel marynka 120 g; - drożdże WLP099 Zacieranie: 52°C - 10' 66°C - 90' 72°C - 60' 77°C - filtracja Chmielenie: - 10' - marynka - 60' - reszta; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 A od jutra jademy durch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 A co to jest durch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 durch to je cały czos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Jak bydziesz fertich dej znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 ADAM, a kiedy uwarzysz PATRYKA - takiego barrrrrdzo mocnego. Żeby dotrzymaoł 18 Patryka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się