anteks Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 5 minut temu, george1255 napisał: 1cm dziurki? Chyba kolega wkręca Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka no to fi 30 Hary86 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Dobra, nie było pytania :-)Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 2 minuty temu, george1255 napisał: Dobra, nie było pytania ? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Napisz co tam chcesz wkręcić to bedzie łatwiej doradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Chce z fermetora zrobić filtr. Pytam i dziurki w dnie, jakiej wielkości, czy w jakimś wzorze i jaka ilośćWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 4 minuty temu, george1255 napisał: Chce z fermetora zrobić filtr. Pytam i dziurki w dnie, jakiej wielkości, czy w jakimś wzorze i jaka ilość Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Ja bym poszedł w sraczwężyk lub rurkowy mocowany do kranika. Jedno wiadro będzie służyło jako filtracyjna lub do rozlewu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Podrzucisz temat rurkowego bo czytałem o tym ale nie mogę znaleźć a na telefonie ciężko szukać w TapatalkWysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 5 minut temu, george1255 napisał: Podrzucisz temat rurkowego bo czytałem o tym ale nie mogę znaleźć a na telefonie ciężko szukać w Tapatalk Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Dzięki! znalazłem ten temat ale Tapatalk nie pozwalał wejść. Od Ciebie pozwala :-)Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 2 godziny temu, george1255 napisał: Chce z fermetora zrobić filtr. Pytam i dziurki w dnie, jakiej wielkości, czy w jakimś wzorze i jaka ilość Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Robiłem kiedyś takie fi 1mm co 1 cm. Nawet gdzieś mam, mogę odpalić, ale od razu mówię że oplot się bardziej sprawdza. Na tym zrobiłem ze 3 warki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Piwo z ekstraktów. Nie zależy mi na szybkim piwie, zastanawia mnie to, że wcześniej kończyły fermentację na blg 2.1 lub 2.5.Po 8 dniach nie skończyły. Tylko zwolniły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 https://allegro.pl/oferta/duzy-garnek-emaliowany-emalia-indukcja-olkusz-30l-9604953437Czy ten garnek będzie się nadawać na pierwsze warki? Zestaw słodów z BA na 20l. Wiem że nierdzewka lepsza i daje możliwości rozbudowy, ale na początek nie jest chyba wymagana?Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Nadaje się jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 A ile mb rurki trzeba aby skręcić chłodnice pod taki garnek? Jaki DN stosować najlepiej?Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Piwo z ekstraktów. Nie zależy mi na szybkim piwie, zastanawia mnie to, że wcześniej kończyły fermentację na blg 2.1 lub 2.5.Ciekawy filmik. smola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koholet Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 5 godzin temu, george1255 napisał: A ile mb rurki trzeba aby skręcić chłodnice pod taki garnek? Jaki DN stosować najlepiej? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Ja miałem 10 metrów i to jest za dużo. Wziął bym 6-8 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 A ile zwojów miałeś? Bo 1.3m to obwód zewnętrzny, więc wewnętrzny będzie mniejszy. I jaka rurka, ile DN? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 5 godzin temu, INTseed napisał: Ciekawy filmik. Bardzo Ci dziękuję za ten film, wiele wyjaśnia. Sposób z dodatkiem cukru sprawdzę, jeśli BLG nie spadnie przez kolejny tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwanhoe Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 A ile zwojów miałeś? Bo 1.3m to obwód zewnętrzny, więc wewnętrzny będzie mniejszy. I jaka rurka, ile DN? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 9 metrów rury karbowanej DN12 jest optymalnie, wg mnie. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Czy da się uwarzyć piwko na taborecie gazowym (ok 20l piwa w garnku 30l) przy użyciu małej butli turystycznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sihox Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Jasne jeśli mówisz o butli tego typu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Tak. Chodzi mi i jej wydajność, czy wystarczy gazu na cały proces zacieranie, wysładzania, gotowanie, chmielenie. Nie chcę dużej butli żonie zabierać a kupić taką małą Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sihox Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Wg. mnie bez problemu. Zerknij na tą odpowiedź: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 3 godziny temu, george1255 napisał: Chodzi mi i jej wydajność, czy wystarczy gazu na cały proces zacieranie, wysładzania, gotowanie, chmielenie. Wydajność bardziej zależy od taboretu. Butla da radę. Teraz nie pamiętam dokładnie ale na warkę 20l schodzi ok 1,5 kg gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Wydajność bardziej zależy od taboretu. Butla da radę. Teraz nie pamiętam dokładnie ale na warkę 20l schodzi ok 1,5 kg gazu. To jaki taboret zorganizować aby warzyć Warki 20l w garnku 30l? Który będzie optymalny wytrzymałościowo i wydajnościowo? Coś polecicie?Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Pierwszy z brzegu taki z 7,5kw żeby miał https://allegro.pl/oferta/taboret-gazowy-40x40-palnik-zeliwny-kuchenka-9508833157?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi