Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Niestety nie jest to piwo, w którym chmiel ma duże znaczenie, a nawet nie jest wskazany jego aromat, więc miejsca na eksperymenty za bardzo nie ma. W każdym razie brzeczkę czuć czymś sztucznym albo jestem uprzedzony. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Jutro na tapecie prosty pszeniczniak. Pilzno - pszenica na pół, może 200g Monacha 2 dla podbicia koloru, Aramis albo Marynka na goryczkę/ smak po max 10 g, nic na aromat, święte Stefany do wiadra. Rozbujają się i później wezmą się za weizenbocka. O! edit: leniwie nie Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dziś/jutro w planie Ryżawa IPA, a jutro/pojutrze, jeżeli się uda, na gary trafi APA na Mosaicu i Citrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Miało być jutro, a warzymy dziś, Burton Ale 34. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Piwo z wędzoną pszenicą, lekkie ~8blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Nelson Sauvin Sake IPA i być może Comet Roggenweizen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Wreszcie weekend i wreszcie czas na kombinowanie. W piątek zlewam APA na cichą z chmielami, zacieram, warzę i chłodzę CDA żeby nalać na gęstwę. W sobotę hefeweizen w butelki, zacieram, warzę i chłodzę weizen doppel bocka żeby nalać na gęstwę (a może uda mi się jeszcze ogarnąć pszeniczne nisko alkoholowe). Mam nadzieję, że wszystko będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Dziś wodę ze źródełka przywiozłem i jutro bezstylowca uwarzę Edytowane 13 Czerwca 2014 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Warzenie plenerowe żytniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Dzisiaj miałą być pszeniczka a jest ESB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Piątek i sobota, nowe miejsce, pierwsze podejście do półhurtowego warzenia: niskoalkoholowy weizen, normalny weizen i FAH. Trzy warki, dwa dni, może się udać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Zlewam FAH na cichą, butelkuję niskoalkoholowego weizena i weizena regularnego, warzę weizenbocka i/ lub koźlaka holenderskiego. Mały maraton. Juhu! edit piątek wieczór: jednak w sobotę Edytowane 12 Września 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albeertos Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Jutro na pewno SMaSH, do wyboru mamy 3 chmiele - iunga, citra lub pilgrim. Drugie nie wiem - do wyboru Tripel IPA + przyprawy, Rye IPA albo Dunkel Weizen + mandarina bavaria. Edytowane 12 Września 2014 przez albeertos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton1983 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Jutro moja piwniczka wzbogaci sie o robust portera juz jestem ciekawy czy mi i rodzinie posmakuje w swięta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 W sobotę butelkuje Single Hop Iunga na Gozdawa West Coast następnego dnia warzę pilsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 pilgrim W następnym tygodniu będę butelkował piwo ala-bitter na tym chmielu, 1 raz używałem, dam znać jak smakuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Ja zrobiłem bittera na pilgrim i mogę spokojnie go polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Dzisiaj zacieranie i być może warzenie koźlaka holenderskiego aka cholerderskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Ja dziś startuję drożdżaki Fermentum FM51 do Grodziskiego i jutro wareczka 27-28 l, wcześniej zrobiłem z takim samym zasypem na S-33, więc porównam bezpośrednio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Jutro zwykłe proste piwo ale chmielone moim chmielem, powtórka recepturki z tamtego roku. Chmiel zamrożony, gęstwa US-04 czeka. Drugi plan to przepalenie, wygrzanie, okopcenie bez zawartości zmodernizowanej wędzarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Może jeszcze nie jutro ale dzień warzenie sie zbliża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Czekam na weekend, żeby odpalić sprzęt od Szisziego: jeden słód, jeden chmiel, jedna temperatura, dwa fermentory i dwa rodzaje drożdży. Dodatkowo butelkowanie FAH, zlewanie cholerderskiego na klarowanie, pszenicznego na chmiele. Takie tam. edit: a może jednak dwa chmiele, ech... Edytowane 30 Września 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 zlewanie cholerderskiego na klarowanie, CO to za styl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 CO to za styl? Nazwa własna: Koźlak Cholerderski, styl: koźlak holenderski czyli górnej fermentacji. O nazwie już w swoim wątku pisałem, dodatkowo jeszcze dwukrotnie wychodził na spacer, więc może być Koźlak Spacerowicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Chyba jestem chory, bo znudziło mi się robienie i picie zwykłych piw. Dwa kwaśne belgijskie już były, ale trzeba czekać rok na efekty i nie wiem co dalej wybrać do warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się