panta_rei Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 W Castoramach czy innych Liroyach można takie małe szczotki, przeważnie niebieskie, dostać za kilkanaście PLNów i działają tak samo skutecznie (w tym przypadku) jak te 3M za 250 ;-) ras13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Jak ta podziałka po roku ?? Nic tam się z nią i z garnkiem niedobrego nie robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ili Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Jest jeszcze gdzieś podziałka na gar 36 L Tadar? Najlepiej w wordzie a nie pdf bo chcę zmienić czcionkę na bardziej prostą żeby się nie męczyć z wycinaniem Edytowane 16 Lutego 2016 przez ili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ili Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 jak by ktoś szukał po polsku http://joemonster.org/art/26943 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Pomysł super! Mam pytania: - skalujecie garnki wodą "zimną" (np. 20°C) ? - jak wygląda rozszerzalność gorącej brzeczki i odczyt na skali? Są różnice czy machnąć na to ręką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 machnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ili Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Może być też plik w CAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ili Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nikt nie ma?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek1991 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 nie wiem jakie masz przewody ale sugerowałbym znalezienie niewielkich cienkich przewodów Przewody 0,75mm2. Mniejszych nie mam... Można wiedzieć, dlaczego miał by zastosować cieńsze przewody? Im większy przekrój czym mniejsza rezystancja przewodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanb2 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Czy to tylko kwestia oświetlenia itp, czy podziałka w tym garnku jest wyraźnie ciemniejsza niż u innych. Czy można jakoś wpływać na barwę wytrawianej podziałki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanb2 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Wydaje mi się że podziałka u korzen16 jest ewidentnie ciemniejsza i wyraźniejsza niż reszta. Czy to złudzenie optyczne czy można jakoś wpływać na barwę podziałki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Nie wiem, czy miejsce odpowiednie, ale spytam - czy wiecie, gdzie można kupić szklaną rurkę, która na zasadzie naczyń połączonych pozwala wyskalować garnek, po wkręceniu w kran? Szukam na aliexpress, ale nie wiem, jak się to nazywa po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) sight glass lub sight gauge https://www.aliexpress.com/item/Thread-in-11-Sight-Gauge-Ball-Valve-Kit-1-2-NPT/32436634840.html Edytowane 17 Lipca 2018 przez PiwoLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Panowie. Próbuję wydrukować plik z tadara 36l, bo chciałem wykonać taką podziałkę w swoim garze, ale z komputrów to ja noga jestem i nie idzie mi. Czy jest ktoś w stanie poradzić co zrobić, by wydrukować podziałkę na kartce A4 dla garnka 24 litry z odległościami pomiędzy kolejnymi 10 litrami wynoszącymi 12,4 cm. Będę wdzięczny za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kòpôcz Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 We właściwościach wydruku nie masz opcji skalowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Skalowanie mam. Problem w tym, że plik jest na format A3, a ja próbuję wydrukować na A4 i jak złapię już odległość pomiędzy 10 litrów, to rozjeżdża mi się cały wydruk i np nie drukuje mi początku. Edit. Udało się. Paint okazał się nieodzowny Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Gawron Kòpôcz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Witam. Czy posiada ktoś plik z podzialka bo te które były wygasły? Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawc Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 7 minut temu, Spiewaczek1 napisał: Witam. Czy posiada ktoś plik z podzialka bo te które były wygasły? Tu moja podziałka do garnka Tadar 36l. podzialka.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasuke5055 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Od siebie dodam tylko, że przy dużym garze lepiej przypiąć przewód bliżej trawionego miejsca, a nie np po drugiej stronie - idzie szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 A ktos mi wytlumaczy dlaczego jedni ludzie uzywaja tylko roztworu soli w wodzie, inni z octem, jedni robia wytawiaja na czarno, inni na bialo?Wysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 A macie sposób na garnek emaliowany?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Na emalii nie da sie wytrrawic nic, emalia to drobinki szkla i farba wypalane w piecuWysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Nie pytam o trawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 3.03.2014 o 17:35, zasada napisał: Ale wypas! Po z górą sześciu latach zabrałem się za te robotę. Dwa czy trzy skalowania, trochę wycinania, kręcenia i robię! Foto efektu z czasem. Hehe. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez zasada podmianka zdjęcia na mniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Po z górą sześciu latach zabrałem się za te robotę. Dwa czy trzy skalowania, trochę wycinania, kręcenia i robię! Foto efektu z czasem. Hehe.Fajnie. Ja gdzieś szablon zgubiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi