darko Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Być może się nie zrozumieliśmy. Uważam, że taka prędkość na "Gierkówce" (a jeździłem nią nawet dwa razy w tygodniu) a szczególnie na drodze Warszawa-Białystok (jeździłem co kilka tygodni) to zdecydowanie za dużo. Jak widzę na "ósemce" samochody wyprzedzające na trzeciego i mrugające długimi, a jest to norma niestety, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Koniec off-topa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Powiem wam, że na początku jak się zastanawiałem nad stowarzyszeniem, to byłem za, nawet zanim pojawiły się informacje o rozmowach z ZPPP. Byłem za, ale nie potrafiłem sobie sensownie odpowiedzieć co z tego stowarzyszenia będzie i po co nam ono jest potrzebne. Z racji, że wdałem się w polemikę, zmusiło mnie to do wysiłku intelektualnego i sprecyzowania czym stowarzyszenie ma się zajmować i dlaczego w ogóle potrzebna jest formalizacja naszej działalności. Także zupełnie bezsensowne zarzuty lepiej puszczać mimo uszu, ale do konkretnych merytorycznych zarzutów warto się odnieść. Bardzo słuszna uwaga Mimo wielu bezsensownych przepychanek w temacie na b.biz pojawiło się - dzięki dyskusji właśnie - kilka konkretnych pomysłów. Kontrolowana kłótnia to tylko bardziej emocjonalna dyskusja, a te są zawsze twórcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Mnie też nie ciągnie, a myśląc o Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie było by super (tu nieliczni wiedzą dlaczego, ale podpowiem jestem birofilem). A dlaczego bo jest to jedyny w Polsce gdzie warzyło się metodą tradycyjną w otwartych kadziach. I to jest fajne. I dlatego Wena uwarzył tam pewnie swoje zwycięskie piwo a nie w np. Warszawie gdzie nie ma nawet gdzie warzyć. I nie dlatego, że tam jest silna grupa śląska a tylko z powodu browaru, który jest i którego pokochałem.Jeśli trza będzie to podskoczę i do Warszawy tylko gdzie? Coś kolego pieron pierniczycie. I tu się zgadzam A z Katowic do Cieszyna autem 1h. Jest jeszcze np. Browar Czarnków w Wielkopolsce, w którym prowadzi sie fermentacje otwarta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 hmmm... z strony głównej wynika, że mamy termin i miejsce ustalone mam pytanie do autorów - czy jak przyjadę z rodziną (żoną i córą) to znajdzie się dla nich miejsce na czas zebrana - żeby mogły posiedzieć w cieple na terenie browaru - czy też mają złożyć własne deklaracje członkowskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 ... czy jak przyjadę z rodziną (żoną i córą) to znajdzie się dla nich miejsce na czas zebrana - żeby mogły posiedzieć w cieple na terenie browaru - czy też mają złożyć własne deklaracje członkowskie? Spytam, czy takie miejsce znajdzie się na terenie browaru. Jeśli nie, to na Zamku czyli nieopodal browaru jest przytulna, "przyjazna dzieciom" klubokawiarnia Presso, tam spokojnie można posiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Metafora z okrągłym stołem jest mocna. Obawiam się, że poziom emocji jest bardzo zbliżony. Mam nadzieję, że korzyści będą porównywalne, a straty uda się zminimalizować. Cóż nic o nas bez nas, więc postaram się stawić. Jak myślicie, ile cała impreza może potrwać i czy przyjezdni przewidywaliby opcję z noclegiem? Może miejscowi nadadzą jakąś bazę noclegową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Polecam,niedrogo,ok.1km od browaru http://www.hotelgambit.com.pl/cennik.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Podobne ceny, dobra lokalizacja Hotel Liburnia http://www.liburniahotel.pl/cennik.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Jak myślicie, ile cała impreza może potrwać i czy przyjezdni przewidywaliby opcję z noclegiem? Może miejscowi nadadzą jakąś bazę noclegową. Nocleg z soboty na niedzielę wydaje się dobrym pomysłem (Hotel Gambit to wypróbowane w październiku miejsce). Sobotni wieczór możnaby z pożytkiem wykorzystać na dyskusje już "poplenarne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Ja chyba się skuszę . Czy ktoś z moich okolic będzie się wybierał? Można pojechać jednym autem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 No właśnie, nie napisałem o tym. Z Krakowa jedziemy razem z Makaronem, więc 2 miejsca mamy wolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 No właśnie, nie napisałem o tym. Z Krakowa jedziemy razem z Makaronem, więc 2 miejsca mamy wolne. Zostajecie do niedzieli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 No właśnie, nie napisałem o tym. Z Krakowa jedziemy razem z Makaronem, więc 2 miejsca mamy wolne. Reprezentacja Szkocji się pojawi nad Wisłą? Bardzo chcę poznać osobiście, taka okazja może się szybko nie powtórzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Polecam,niedrogo,ok.1km od browaruhttp://www.hotelgambit.com.pl/cennik.html o to na wynajęcie garażu byłoby mnie stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 No właśnie' date=' nie napisałem o tym. Z Krakowa jedziemy razem z Makaronem, więc 2 miejsca mamy wolne.[/quote']Zostajecie do niedzieli ? Ja na pewno niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ja powinienem mieć też jedno miejsce wolne - chyba, że oprócz moich dziewczyn kogoś jeszcze będę brał. Niestety na 99% nie zostaniemy na noc. p.s. lokalizacja startowa - Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ja niestety nie wiem nawet czy przyjadę, gdyż szkoła i koniec semestru-postaram sie ale przypuszczam że będzie ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ja postaram się dojechać. Gdyby więcej osób zostało na nocleg to też chętnie zostanę. Najlepiej sie rozmawia przy domowym piwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gesio0 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Już wysłałem zgłoszenie. Mieszkam w Skoczowie więc do Cieszyna mam rzut beretem. Będę napewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondek Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 WITAM Od kilku dni staram się zapoznać się z wiedzą na temat piwka domowego. Zainteresowałem się dzięki Wenie i jego Koźlakowi w który zaopatrzyłem się w Almie. Przez przypadek trafiłem na informacje dotyczące założenia Stowarzyszenia. Pozwolę sobie skromnie zaproponować swoją pomoc. Mogę przygotować wszystkie dokumenty konieczne do zarejestrowania Stowarzyszenia w sądzie. Statut, regulaminy zarządu, komisji rewizyjnej, regulaminn walnego zebrania, druki sądowe.itd. Z ukłonami Jondek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Chyba trochę sie spóźniłeś. Jest już wszystko wstępnie załatwione. Najlepiej jak by sie wypowiedział CZES Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 WITAMMogę przygotować wszystkie dokumenty konieczne do zarejestrowania Stowarzyszenia w sądzie. Statut, regulaminy zarządu, komisji rewizyjnej, regulaminn walnego zebrania, druki sądowe.itd. Dzięki za gotowość! Statut zdążylismy już wstępnie uzgodnić: rzuć okiem proszę na post #246 w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 No CZES + 1 za czujność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Po wstępnych rozmowach z ekipą poznańską (moja skromna osoba +3 ) wychodzi na to,że pojawimy się w Cieszynie 30 stycznia i zostaniemy do niedzieli. Mam nadzieje do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondek Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Wena spóźniłbym się gdyby statut był już uchwalony i przez członków założycieli Stowarzysznia i zarejestrowany w sądzie. Cześ Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie. zapoznałem się z proponowaną wersją statutu, domyslam się, że jest to wersja przygotowana przez urzędnika z kancelari prawnej. Teoria często rozmija się z praktyką. Statut dla stowarzyszenia jest jak konstytucja. koniec moich wywodów, Życzę owocnych obrad i szybkiej rejestracji STOWARZYSZENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi