korko_czong Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Wygląda świetnie! Pod tymi dwoma kranami na ścianie będziesz umieszczał w końcu zlew czy brodzik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 (edytowane) Gdybym miał gdzie takie coś zrobić to wypłytkowałbym nawt w podwójne caro i płytkami 2x2 cm byle tylko mieć taki swoj kąt:D Naprawde świetnie zaczyna to wygladać BRAWO!! Edytowane 1 Października 2012 przez Przemczysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Bardzo ładnie! Mój ulubiony, pomarańczowy kolor Też mam takie płytki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Łukasz, świetnie Ci idzie Jak tak patrzę, to widać, że i rękę do budowlanki masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Wygląda świetnie! Pod tymi dwoma kranami na ścianie będziesz umieszczał w końcu zlew czy brodzik? Będę montował brodzik, już dawano czeka w garażu na montaż. Co do karo, to wcale nie ma jakoś dużo więcej roboty, a do fugowania chyba wynajmę wujka Cieszę się, że się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 co wy chcecie fugowanie przecież przyjemniejsze niż kładzenie płytek - robota idealna na kaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Ja u siebie w browarze z lenistwa olałem fugowanie i szczeliny wypełniłem po prostu klejem do płytek... Efekt - klej wykrusza się i wypłukuje, więc nie idźcie tą drogą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Wprowadzam się ! Szkoda tylko, że ten dzień nie był do końca taki dobry. Popołudniu jakiś pan jak czekałem do skrętu pocałował mi tył auta. Tak, więc mam już TOP1 SCRAP na ten miesiąc, raczej nie ma sensu go naprawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 No cóż jest nowy browar, będzie i nowe auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Noi się wprowadziłem, prawie... Jeszcze lodówki, ale najpierw muszę rozlać piwo, które już w nich lageruje bardzo długi czas+ kilka drobiazgów, ale najgorsze już za mną. elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Jest super A gdzie lodówki ukryłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Jak kiedyś zajadę w Twoje strony, to musowe zwiedzanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Gratulacje vettis. Dawno mnie nie było na forum i powoli próbuję ponadrabiać zaległości w wątkach. Twój browar wygląda rewelacyjnie, pozostaje tylko pomarzyć, że gdy przekroczę tak jak ty 100 warek to też będę pracował w tak komfortowych warunkach. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Gratuluję, niesamowity browar! Dla mnie to tylko sfera marzeń, chyba ze przerobię jakieś pomieszczenie socjalne w piwnicy bloku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Jest super A gdzie lodówki ukryłeś ? Lodówki są w garażu obok, ale jak je opróżnię to je przeniosę. A i w końcu będę mógł dorobić kółka do śrutownika, ma teraz po czym jeździć Edytowane 7 Października 2012 przez vettis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) WARKA 130 Irish Red Ale 12°Blg, rozlana do 20x0,5l 5g/1l i jednego kega 3x2,5bar, prawie 2 miesiące lagerowania w lodówce wyszło mu na dobre, najlepsza IRA jaką uwarzyłem I tak o to w ten sposób jedna lodówka znalazała się już w browarze. Chyba coś dzisiaj uwarzę WARKA 133 Robust Porter 14°Blg przelana do lagerowania 16.09.2012, zeszło do 4,5°Blg Edytowane 7 Października 2012 przez vettis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Po Stryszawie znowu unosi się zapach gotowanej brzeczki, brakowało tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Po Stryszawie znowu unosi się zapach gotowanej brzeczki, brakowało tego Mnie również tego brakowało. Wczorajsze warzenie już na etapie śrutowania przypomniało mi czego tak naprawdę brakowało w domu przez ostatnie 5 miesięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 No no ... piękny browar.Spodziewaj się delegacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 No no ... piękny browar.Spodziewaj się delegacji Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Pierwsza warka w nowym browarze, a zarazem 134 WARKA 134 Pils Bohemski 12°Blg – 38IBU - 27l Skład: Słody: Słód pilzneński (Czechy) – 5,2 kg Słód karmelowy jasny Carapils Weyermann – 0,5kg Słód zakwaszający Weyermann® - 0,05 kg Zacieranie: 22l wody zacierania 55°C – 10 min 63°C – 40 min 72°C – 20 min 76°C – Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 38 l brzeczki Gotowanie: 80 min Chmielenie: 80 min – 20g Aurora Super Styrian 9,5% A-A 30 min – 20g Aurora Super Styrian 9,5% A-A 15 min – 20g Saaz 3,5% A-A 0 min – 20g Saaz 3,5% A-A Drożdże: W34/70 Inne: Mech Irlandzki 7g – 15 min Edytowane 8 Października 2012 przez vettis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 WARKA 134 Pils Bohemski 12°Blg – 38IBU - 28l Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 38 l brzeczki Wygotowałeś 10l brzeczki czy błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 WARKA 134 Pils Bohemski 12°Blg – 38IBU - 28l Wysładzanie: Wodą 76°C, do uzyskania 38 l brzeczki Wygotowałeś 10l brzeczki czy błąd? Srednio odparowuje mi 1-1,2l na 10 min gotowania, około litra do półtora zostaje z chmielinami, nie bawię się w odzyskiwanie, tylko wylewam resztę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 (edytowane) WARKA 131 Oatmeal Stout 14°Blg rozlana do 20x0,5l 4g/1l i jednego kega 3x2bar Edytowane 10 Października 2012 przez vettis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się