fafik Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Żeby wrzucić informacje o konkursie, regulamin, formularz do internetu ( nie chodzi mi o FB) nie potrzeba informatyka. Pewnie czekali z regulaminem aż system wystartuje, klasycznego formularzu nie było bo go ostatecznie i tak nie ma, tak trudno to zrozumieć? Nie rozumiem. Czy może mi kolega powiedzieć gdzie niefejsowy człowiek ma szukać informacji o konkursie? To stowarzyszenie nawet na swojej stronie nie ma informacji o tym wydarzeniu. ps regulamin to się ogłasza na początku a nie wtedy gdy trzeba wysłać piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Wysyłam przesyłkę kurierem dlatego prosiłbym o podanie numeru telefonu pod który kurier może zadzwonić w razie problemów z doręczeniem przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Tak dla upewnienia: nie ma żadnego papierowego zgłoszenia? tj z datą i podpisem piwowara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Na stronie http://ale.pspd.org.pl widzę, że wskoczył do uzupełnienia formularz z danymi osobowymi. Niestety chyba jest jakiś błąd, bo pole NAZWISKO system traktuje jako login i nie da się uzupełnić danych. W miejscu nazwiska trzeba nadal pozostawić adres email, bo inaczej nie da się przejść dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkodyl Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 no to ładnie. W regulaminie jest cos o tym aby butelki nie były oznaczone inaczej niż etykieta z systemu Ale. Butelki mam niestety juz zapakowane ale numer warki został na kapslu. Do organizatorów: Otwierać zmazywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkodyl Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Na stronie http://ale.pspd.org.pl widzę, że wskoczył do uzupełnienia formularz z danymi osobowymi. Niestety chyba jest jakiś błąd, bo pole NAZWISKO system traktuje jako login i nie da się uzupełnić danych. W miejscu nazwiska trzeba nadal pozostawić adres email, bo inaczej nie da się przejść dalej. Ja zaktualizowałem dane osobowe bez problemu po wybraniu "MOJE KONTO" z menu u góry. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ja też tak robiłem ale jak wpisałem swoje nazwisko w odpowiednie pole nie dało się zaktualizować danych. Musiałem zostawić tam maila. Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszardu Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) ktoś zna jakiś telefon kontaktowy do PSPD ? (wymagany przez kuriera do wysłania paczki)Już znalazłem przez wpis w KRS-ie Jakby ktoś szukał :http://krs-pobierz.pl/polskie-stowarzyszenie-piwowarow-domowych-i92462 Edytowane 20 Czerwca 2016 przez Ryszardu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Jaskólski Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Kilka słów wyjaśnienia: 1. PSPD nie komunikuje się za pośrednictwem piwo.org, zaś na wszystkie pytania zawarte drogą mailową lub za pośrednictwem facebooka odpowiadamy możliwie jak najszybciej. Przykładowo Stasiek wysłał pytanie o 2:15 w nocy, otrzymał odpowiedź o 3:05. 2. Żeby umieścić cokolwiek na stronie internetowej potrzeba informatyka, gdyż Strona jest postawiona na jakimś egzotycznym i dziwnym CMSie od lat już nie rozwijanym. 3. Regulaminu nie można było opublikować wcześniej przerabiając stary, gdyż: a. w regulaminie jest opisany sposób rejestracji piwa, a do końca nie wiedzieliśmy czy informatyk postanowi nowy system, b. w regulaminie są opisane nagrody i zasady recepcji piwa a negocjacje z Cieszynem się przeciągały. 4. Co do zaliczenia konkursu do Pucharu: oczywiście w Konkursie nie może być syfu, ale musicie wziąć pod uwagę co jest najistotniejsze z punktu widzenia konkursu i dobrych praktyk: zgodna z zasadami ocena piwa, rzetelne wyniki i odpowiednie metryczki. 5. Nowy Zarząd ukonstytuował się na przełomie lutego i marca. Negocjacje z Cieszynem rozpoczęliśmy po jakimś tygodniu. Niestety z przyczyn rodzinnych ze Strony Cieszyna sprawa się przeciągała. W kwietniu mniej więcej wiedzieliśmy już, że będziemy współpracować ale negocjowaliśmy warunki. Padł pomysł nowego systemu rejestracji i po rozmowach i ustaleniach system miał powstać do końca pierwszego tygodnia maja. Niestety były gigantyczne problemy i to nie miejsce żeby to opisywać, ale system dostaliśmy w pierwszym dniu planowanej rejestracji o godzinie ok. 0:30. Do jakiejś 1:30 robiliśmy testy. Finalnie Artur Kamiński zaproponował, żeby jednak system ruszył i wówczas powstał regulamin. 6. Prawdą jest że część piwowarów zarejestrowała się bez podania danych osobowych. W tej chwili jest już podanie danych konieczne. Ok. 50 browarów domowych zarejestrowało się bez tych danych i dlatego będziemy ich mailowo prosili o podanie nam takowych i sami je uzupełnimy w systemie. 7. Organizatorem konkursu jest Artur Kamiński, ale wszelkie decyzje były ze mną konsultowane i je aprobowałem. Ponoszę pełną odpowiedzialność za cała sytuację i jeśli takie będzie oczekiwanie członków moja głowa poleci ze Stowarzyszenia. Może nawet to nie będzie takie głupie biorąc pod uwagę wykładanie pieniędzy i czasu. 8. Kontakt z organizatorem to: artur.kaminski@pspd.org.pl. Ja zajmuje się sprawami sędziowskimi i kontakt ze mną to: michal.jaskolski@pspd.org.pl lub w razie problemów z mailem Stowarzyszeniowym to jaskolskimichal@gmail.com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Na stronie http://ale.pspd.org.pl widzę, że wskoczył do uzupełnienia formularz z danymi osobowymi. Niestety chyba jest jakiś błąd, bo pole NAZWISKO system traktuje jako login i nie da się uzupełnić danych. W miejscu nazwiska trzeba nadal pozostawić adres email, bo inaczej nie da się przejść dalej. Fałszywy alarm, już jest OK. To coś Firefox zwariował, na innej przeglądarce poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Takie serwisy wypadałoby odpalać na HTTPSie, skoro już gdzieś podajemy jakieś dane czy hasełka. Edytowane 20 Czerwca 2016 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ja się zarejestrowałem i wygenerowałem ety bez danych. Paczka poszła, nr tel wpisałem sobie swój ponownie (w czym problem) . Dane zaktualizowałem w systemie wczoraj czy przedwczoraj jakoś. Jeśli flaszki nie poszły to myślę, że dotarło wsio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Wybieram drukowanie etykiet i dostaję 40 pustych stron. Drukuję do pdf. Co się dzieje? Edit: ok, zmieniłem przeglądarkę i poszło. Edytowane 20 Czerwca 2016 przez maciek1221 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Wklejam pytanie z facebooka:Pytanie o etykiety generowane przez system rejestracyjny. Czy jesli np. jedna z butelek peknie po drodze i rozmaze tusz, przez co kod sie stanie nieczytelny, moge liczyc na kontakt ze strony osob przyjmujacych paczke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kamot1 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Szanowne Piwowarki, Szanowni Piwowarzy, chcielibyśmy wyjaśnić kilka nieścisłości związanych z procesem rejestracji podczas Konkursu Piw Domowych Cieszyn 2016. Przepraszamy za zamieszanie i późne opublikowanie regulaminu konkursu oraz spóźnione rozpoczęcie procesu przyjmowania zgłoszeń. Chcieliśmy oddać Wam do dyspozycji nowy system recepcji piwa, który miał wyeliminować wiele błędów i ułatwić pracę wszystkim organizatorom konkursów piw domowych. Specyfikacja systemu została dużo wcześniej przygotowana, omówiona i prace nad nim miały zakończyć się do końca maja, aby mieć czas na testy i ewentualne poprawki. Pomimo zapewnień od osób pracujących nad tym systemem, rzeczywistość okazała się „inna” i zostaliśmy wprowadzeni w błąd. Mówiąc w skrócie - zaufaliśmy nieodpowiednim osobom. W ten sposób system, który miał ułatwić prowadzenie konkursu niestety nam go skomplikował i doprowadził do frustracji Was, za co jeszcze raz bardzo przepraszamy. Chcielibyśmy jednak zapewnić Was, że konkurs nie jest zagrożony i zostanie przeprowadzony zgodnie ze wszystkimi standardami PSPD. Tegoroczny konkurs związany jest z jubileuszowymi obchodami Zamkowego Browaru w Cieszynie - mamy zapewnione pełne wsparcie Browaru Zamkowego, Wasze piwa są przechowywane w odpowiednich lodówkach, warunkach i możecie być pewni, że zostaną właściwie ocenione. Grupa 40 sędziów i stewardów przyjeżdża do Cieszyna już w dniu 30.06 i rozpocznie sędziowanie. Tym samym zachęcamy do wysyłki swoich piw na Konkurs Piw Domowych Cieszyn 2016, bo warto! Ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się w dniu 16.07.2016 w Warszawie na dużej imprezie, którą przygotowujemy we współpracy z Browarem Zamkowym w Cieszynie. Dokładne szczegóły podamy Wam już niedługo. Chcemy, aby ogłoszenie wyników miało odpowiednią oprawę i impreza ta, ma być temu poświęcona. Dostaliśmy gorzką lekcję i skupiamy się maksymalnie, aby przeprowadzić tegoroczny konkurs. Realizacja tak dużego konkursu w okresie całkowitej zmiany władz stowarzyszenia, stała się nieco bardziej skomplikowana, bo musieliśmy dotrzeć do wszystkich bardzo rozdrobnionych informacji od początku. Stowarzyszenie stało się ofiarą własnego sukcesu. Jego bardzo dynamiczny rozwój pokazał nam, że naszym nadrzędnym celem na tę kadencję będzie poukładanie i sprofesjonalizowanie działania stowarzyszenia, poprzez wytworzenie rejestru umów, historii prowadzonych prac i wprowadzenie procedur działania, bo do tej pory ich nie było. Czas na podsumowanie dotychczasowych prac i rozliczenia przyjdzie po konkursie. Jeszcze raz zachęcamy do rejestrowania się na stronie: http://ale.pspd.org.ploraz do wysyłki Waszych piw na adres: Browar Zamkowy ul. Dojazdowa 2, 43-400 Cieszyn telefon: 33 851 64 02 Z poważaniem Michał Jaskólski i Artur Kamiński Zarząd PSPD Tadzik, b.dawid, 1therion i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Kamot, realnie jutro to ostatni dzień na wysyłkę. Później to po ptokach... Pytanie: po co czekaliście na ostatni gwizdek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Pytanie: po co czekaliście na ostatni gwizdek? Przeczytałeś poprzedni post? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Pytanie: po co czekaliście na ostatni gwizdek? Przeczytałeś poprzedni post? 5 razy albo 6. Chodzi mi o to, że mógł być termin przesunięty... Spinka niepotrzebna bo kategorie były w dobrym czasie ogłoszone (coś tam napisałem w #1 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Chłopaki, organizatorzy napisali jak było, wytłumaczyli się, po co to dalej drążyć? Przecież marudzenie już nic nie zmieni, trzeba brać rzeczywistość jaka jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZZZabioreCiButy Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 W końcu podniesiono wpisowe na konkurs, brawo! Oby to szło razem z profesjonalizmem, sędziów i samego konkursu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 W końcu podniesiono wpisowe na konkurs, brawo! Oby to szło razem z profesjonalizmem, sędziów i samego konkursu Powinno być dobrze. Dużym plusem będzie kalibracja sędziów przed ocenianiem, co wciąż jest rzadkością Do tego 2 dni eliminacji ze względu na dużą ilość piw rodzi nadzieję, że być może będzie mniejsza loteria w eliminacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kamot1 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Słuchajcie piszę teraz bardziej jako osoba prywatna, ale oczywiście również jako przedstawiciel zarządu. Osobiście jest mi wstyd za całą tę sprawę z procesem rejestracji na KPD, bo sam to nadzorowałem i dałem się zrobić w balona. Tym bardziej, że w każdej dziedzinie życia przywiązuję ogromną wagę do profesjonalnego działania i daję z siebie wszystko, aby zorganizować każdą rzecz na wysokim poziomie. W tegorocznym konkursie zabrakło nam już czasu na działania. Niestety zmiana zarządu i dotarcie do wszystkich informacji zajęło mi mnóstwo czasu (nic nie było rozpoczęte), potem pojawiły się problemy zdrowotne jednej osoby z Cieszyna (siła wyższa i nie można mieć o to pretensji), negocjacje trochę utknęły, wiele imprez piwowarskich w Polsce odbywa się pod koniec czerwca i trzeba było znaleźć dogodny termin na nasz konkurs, który dawałby jeszcze czas na uwarzenie piwa - stąd dopiero 30.06. Dla poprawy jakości zdecydowaliśmy się nie przewozić piw pomiędzy Żywcem, a Cieszynem, jak to było do tej pory i zrobić całość w jednym miejscu. Tym bardziej, że Żywiec mógł przeprowadzić eliminacje według starych zasad tylko w weekend 10-12.06, a to było dla nas za wcześnie - i po raz kolejny data 30.06, jako ta jedyna możliwa (24-26.06 są dwie duże imprezy Craft Beer Camp z konkursem w Grodzisku oraz Hevelka, więc byłby problem z sędziami). Kto nie zajmował się takimi organizacjami, to nie wie ile rzeczy trzeba skoordynować i wziąć pod uwagę. Największym utrudnieniem jest jednak miejsce przebiegu konkursu i brak naszych ludzi w Cieszynie. Wiąże się to z nadzorowaniem procesu recepcji piwa i jego kodowania. Stąd wymyśliłem automatyczny system kodowania piwa, który rozpisałem, rozrysowałem poszczególne kroki, uzgodniłem z programistami i dostawałem regularne potwierdzenia "będzie Pan zadowolony - skończymy do końca maja". A potem się okazało, że jesteśmy w czarnej du..e. Cała sprawa pokazuje - to jest moje prywatne zdanie - że obecna formuła konkursu się już nie sprawdza i w przyszłym roku trzeba go stworzyć od nowa. Chcemy, aby konkurs koronny odzyskał swój blask, jakość i zaufanie. Pomysły na to są, ale w tym roku zabrakło nam czasu i ludzi chętnych do pracy... Z drugiej strony mogę Wam powiedzieć, że Michał Jaskólski (Prezes PSPD) już od tej niedzieli będzie w Cieszynie i będzie przygotowywał konkurs na miejscu wraz z kolegą do pomocy. Mamy ogromne wsparcie Cieszyna i zapewnione wszystkie warunki, aby konkurs odbył się zgodnie ze standardami. Mamy piwa kalibracyjne, sędziów, stewardów, mnóstwo czasu na miejscu, aby zrobić dobre eliminacje (to jest klucz do każdego dobrego konkursu) i potem na spokojnie finały. Na bieżąco mam kontakt z Cieszynem - Wasze paczki przychodzą nieuszkodzone (jest jedno awizo do odebrania paczki na poczcie, bo coś się z nią stało). Nie ma piw potłuczonych, uszkodzonych itd. Wszystko przebiega sprawnie, choć spraw organizacyjnych jest mnóstwo. Będzie dobrze, bo skupiamy się maksymalnie, aby konkurs odbył się zgodnie ze standardami, trochę nadszarpniętymi, ale jednak. Wszelkie niejasności staram się wyjaśniać i rozpatrywać na korzyść piwowara. Nam też zależy. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Kamot1 camilos, pan_czarny, bart3q i 6 innych 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Spoko, Artur - znam Twoje standardy i wierzę, że będzie na tyle dobrze, na ile pozwoli sytuacja. Bardzo dobrą wiadomością jest informacja o dużym nacisku na poprawne eliminacje, przy tak obsadzonym konkursie to chyba najważniejsza rzecz do dopilnowania. Nie zazdroszczę sytuacji, w jakiej się znaleźliście, ale też trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drifter90 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Kurcze zamuliłem jak wyślę jutro to jeszcze będzie ok? Powinna kurierem w sobotę być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Kurcze zamuliłem jak wyślę jutro to jeszcze będzie ok? Powinna kurierem w sobotę być Weź z dostawą w sobotę do 12 h i dzisiaj wyślij to dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi