wena Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 W Bierhalle w Katowicach piłem ostatnio piwo marcowe- 0,4 litra za 8 zł. Ale chyba jestem za bardzo zmanierowany bo moje marcowe jest o niebo lepsze. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 wywiad z Wiekim B w TV Siliesia http://www.tvs.pl/informacje/9072/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winorobek Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 W Bierhalle w Katowicach piłem ostatnio piwo marcowe- 0,4 litra za 8 zł. ... W poniedziałek jest o połowę tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 wywiad z Wiekim B w TV Siliesia http://www.tvs.pl/informacje/9072/ To o Wielkim_B musimy się z telewizji dowiadywać... Szkoda, że zniknął z forów piwowarskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 wywiad z Wiekim B w TV Siliesia http://www.tvs.pl/informacje/9072/ W tytule artykułu oczywiście ważenie. Jest też znajomy akcent: w filmie wykorzystano fragment filmu z tego warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzelczyk76 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Bardzo fajny temat - zebrać w jednym miejscu takie newsy W celu uzupełnienia - wrzucam już trochę stary materiał z 2006 r., ale może ktoś na tym forum nie widział. Emitowany w katowickiej TVP3 w seri Tropiciele, miejsce akcji browar nadRzeczny, główni winowajcy: Strzelczyk76, Adam16 i Kiszot. (trochę słaba jakośc na youtube - oryginał mam dużo lepszy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 http://miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,6392279,Zrob_to_sam__domowe_piwo_o_smaku_wedzonki.html artykuł o piwowarach domowych i relacja ze spotkania w browarze Haust w Zielonej Górze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 W kwietniowym numerze Magazynu Studenckiego Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie "Radar" pojawił się drobny artykuł o piwowarstwie. Treścią nie powala, ale warto zwrócić uwagę na źródło z którego pochodzi zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 No nie powala, wręcz bym napisał, że jest bzdurny. Najpierw gość zachęca do warzenia o potem radzi nie bawić sie w gotowanie. Czyli sam nie wie czego chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Merytorycznie tekst jest żenujący. Jedyny plus to adres piwo.org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 I jeszcze pytanie, kto zapłaci za prawa autorskie do fotki mojego pszeniczniaka na moim ogródku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 W dzisiejszym Głosie Wielkopolskim jest artykuł o browarach regionalnych. Tytuł: "Wielki sentyment do małego piwa" Zeskanowałem go i zamieszczam tutaj do poczytania 2 duże strony podzieliłem na 4 skany: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Specjalne drożdże do grodziskiego - czy o tym już było na forach?............ pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Noteckie w puszce??? Czy oni na głowę poupadali??? Tego człowieka, co ma takie pomysły trzeba izolować w miejscu odosobnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 http://www.do.org.pl/nawarzyles-piwa-wypijesz-je-z-przyjemnoscia/ krzyczcie do woli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 http://www.do.org.pl/nawarzyles-piwa-wypijesz-je-z-przyjemnoscia/ krzyczcie do woli... Coś nie hula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Coś nie hula. a bo przeprowadzają serwer. Może nawet nie zgubią paru tekstów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Wszystko chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Wszystko chodzi. Strona działa, ale zdjęcie mi się zawsze to samo powiększa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Faktycznie. Gar jest wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Noteckie w puszce??? Czy oni na głowę poupadali??? Tego człowieka, co ma takie pomysły trzeba izolować w miejscu odosobnienia. Nie chciałbym karmić trolla, ale temat mnie naprawdę interesuje: Teoretycznie puszka jest lepszym opakowaniem niż butelka: 100% zabezpieczenia przed światłem, tlenem, łatwiejsza pasteryzacja... Czemu ma taka złą prasę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Specjalne drożdże do grodziskiego - czy o tym już było na forach?............ Było, wiele razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Noteckie w puszce??? Czy oni na głowę poupadali??? Tego człowieka' date=' co ma takie pomysły trzeba izolować w miejscu odosobnienia.[/quote']Nie chciałbym karmić trolla, ale temat mnie naprawdę interesuje: Teoretycznie puszka jest lepszym opakowaniem niż butelka: 100% zabezpieczenia przed światłem, tlenem, łatwiejsza pasteryzacja... Czemu ma taka złą prasę? Nie jest tak pięknie coder, oj nie jest. Gdyby puszki były z kwasówki, to może. Niestety aluminium jakoś tam reaguje z piwem, w związku z tym trzeba wnętrze puszki lakierować. Lakiery niby nie, ale są badania, ze również jakoś tam reagują z napojem, a nawet jeśli nie powłoka z jakiegoś tam powodu może się uszkodzić. Także nie ma jak szkło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Teoretycznie puszka jest lepszym opakowaniem niż butelka: 100% zabezpieczenia przed światłem, tlenem, łatwiejsza pasteryzacja... Czemu ma taka złą prasę? Nie do końca. Podczas rozlewu do puszki piwo bardziej się natlenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Faktycznie. Gar jest wielki rozwiewam błędne wrażenia. Gar standardowy. 30 l. Zdjęcie oszukuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi