mimazy Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Wybrano-najlepsze-piwo-Na-razie-jest-kompletnie-nieznane,wid,14580227,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 W ostatnim, lipcowym wydaniu magazynu Kuchnia jest artykuł Rafała Kowalczyka o domowym warzeniu piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 http://ciekawe.onet.pl/wokolnas/piwo-jak-probiotyk,1,5181478,artykul.html O jakich bakteriach probiotycznych i innych żywych kulturach bakterii występujących w piwie tutaj piszą? O ile mi wiadomo, to bakterie występują tylko w zainfekowanych kwasach lub niszowych piwach typu berliner weisse czy inne sour ale, ale czy one są zdrowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Od początku do końca ten artykuł jest rzetelny No i komentarze pod nim jak zwykle na poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Poczytaj komentarze, od razu zauważysz do jakiej to publiczności jest, a że delikatnie powiem "laicy" łykają wszystko jak młode pelikany. Dla nich jak Kasztelan jest niefiltrowany to zawiera drożdże i kultury bakterii ale wiadomo dla nas to śmieszne. Onet.wiem nie jest to za wiarygodne źródło informacji, że tak powiem połowę wyssaja z palca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Oczywiście artykuł średnio udolny. Ale probiotykiem są obok bakterii również drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Ostatnio ktoś w necie stworzył i jest to wrzucane na portale typu kwejk, itp., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Oj, chyba jeszcze za wcześnie na taką reklamę. Ciągle próbuję tych nietypowych piw i nader często lądują w zlewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Dla kogoś kto przesiada się z koncerniaka na piwo regionalne to może być skok smakowy. Dla piwowara domowego piwa regionalne nie robią już wrażenia (mówiąc delikatnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Właśnie tak jak wihura pisze, to ma dotrzeć do osób które mienią się piwoszami, pijąc koncernówki. Chodzi o to żeby pokazać ludziom że oprócz całego zestawu piw z koncernów jeszcze są inne mniejsze browary! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Właśnie tak jak wihura pisze, to ma dotrzeć do osób które mienią się piwoszami, pijąc koncernówki. Chodzi o to żeby pokazać ludziom że oprócz całego zestawu piw z koncernów jeszcze są inne mniejsze browary! Idea oczywiście szczytna, ale jak ktoś kupi to konkretne reklamowane piwo, którego jakość broni się sama, a więc Żywe, obawiam się, że może sobie wyrobić złą opinię o wszystkich "wynalazkach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Oj, chyba jeszcze za wcześnie na taką reklamę. Ciągle próbuję tych nietypowych piw i nader często lądują w zlewie. Niestety, zgadzam się z coderem. Został otwarty sklepik z "piwami regionalnymi" w moim miasteczku, odwiedziłem, porozmawiałem ze sprzedawcą i kupiłem 8 butelek różnych - z tego 2 kwasy, 6 pozostałych mierne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Browary regionalne zbyt często próbują zastąpić sztukę piwowarską sztuczkami cyrkowymi typu "baba z brodą i ciele o 2 głowach" piwo o smaku coli sprawia że cisną mi się na usta słowa E. Gierka "wstyd mi za tych z Radomia" ale i te wszystkie żurawiny, wiśnie w piwie, jabol w piwie, miód sztuczny w piwie czy inne o smaku identycznym z syntetycznym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieddro Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Browary regionalne zbyt często próbują zastąpić sztukę piwowarską sztuczkami cyrkowymi typu "baba z brodą i ciele o 2 głowach" piwo o smaku coli sprawia że cisną mi się na usta słowa E. Gierka "wstyd mi za tych z Radomia" ale i te wszystkie żurawiny, wiśnie w piwie, jabol w piwie, miód sztuczny w piwie czy inne o smaku identycznym z syntetycznym... Oj, ostatnio dałem szansę rodzimemu biznesowi, kupując ciemne piwo. Jak całą droge do domu myślałem o tym piwie, jak mi będzie smakować zimne... Achh :-) Tylko nie doczytałem o orzeszkach coli w środku Może dla kogoś wychowanego na piwie pół-na-pół z colą, może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 (edytowane) Orzeszki coli? Tzn. masz na mysli jagody coca (kokainy)? To było by chyba nielegalne, a może masz na myśli orzeszki cocoa (kakao)? Edytowane 10 Lipca 2012 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Orzeszki coli? Tzn. masz na mysli jagody coca (kokainy)? To było by chyba nielegalne, a może masz na myśli orzeszki cocoa (kakao)? Z Krasnodrzewu Pospolitego http://pl.wikipedia.org/wiki/Krasnodrzew_pospolity otrzymuje się kokainę z liści a nie orzechów Zaś składnik coca coli po dziś stosowany to orzeszki koli http://pl.wikipedia.org/wiki/Kola_%28ro%C5%9Blina%29 Generalnie jednak mówimy o piwie http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=97582&highlight=coala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 A może zrobili all in 1. Piwo + orzeszki + cola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieddro Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Orzeszki coli? Tzn. masz na mysli jagody coca (kokainy)? To było by chyba nielegalne, a może masz na myśli orzeszki cocoa (kakao)? Z Krasnodrzewu Pospolitego http://pl.wikipedia....drzew_pospolity otrzymuje się kokainę z liści a nie orzechów Zaś składnik coca coli po dziś stosowany to orzeszki koli http://pl.wikipedia..../Kola_(roślina) Generalnie jednak mówimy o piwie http://www.browar.bi...highlight=coala A nie, bo fortuna http://browarnik.blogspot.com/2011/10/fortuna-czarne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 A nie, bo fortuna http://browarnik.blogspot.com/2011/10/fortuna-czarne.html A to przepraszam Myślałem że coś tak głupiego nie może być powtarzalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Orzeszki coli? Tzn. masz na mysli jagody coca (kokainy)? To było by chyba nielegalne, a może masz na myśli orzeszki cocoa (kakao)? Oby tylko nie bakterie coli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 (edytowane) Luźno związane z piwem ale w roli głównej kolega piwowar Michał Hoppel http://majawogrodzie...rze,porada.html W wersji TV Michał na końcu programu pokazuje swój chmielnik i chwali sie że jest piwowarem domowym Edytowane 14 Lipca 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 (edytowane) Idea oczywiście szczytna, ale jak ktoś kupi to konkretne reklamowane piwo, którego jakość broni się sama, a więc Żywe, obawiam się, że może sobie wyrobić złą opinię o wszystkich "wynalazkach". Jeśli ktoś, po obejrzeniu takiego obrazka, kupi np Żywe to pierwszy znak, że coś w jego głowie się odblokowało. Czy wpadnie w zachwyt, czy będzie zawiedziony, to sprawa wtórna. Sam fakt, że sięgnął po coś innego, daje nadzieję na jego "przebudzenie". Przypuszczam, że większość z nas od takiego "przebudzenia" zaczynała. Ja tak. Nie zgadzam się, że to za wcześnie, moim zdaniem to świetny czas, wręcz idealny. Koncerny panikują, małe browary powstają, na półkach bez problemu można znaleźć piwa, których nazwy nic laikom nie mówią -Jakaś Pinta, a co to?. Właśnie teraz trzeba ludzi uświadamiać, teraz kiedy jest zainteresowanie- artykuły, wywiady itp.- coraz więcej tego w mediach, to o czymś świadczy. Edytowane 14 Lipca 2012 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Zostałem pozytywnie zaskoczony gdy wszedłem na stonkę z lokalnymi wiadomościami, a tam wywiad z Dagome: http://isokolka.eu/wiadomosci/5-janow/2465-czeslaw-dzielak-moim-celem-jest-jak-najlepsze-piwo-foto.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/lublin/od-2013-roku-wieksze-kontrakty-na-chmiel,1,5203594,region-wiadomosc.html Chmiel zdrożeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Witam znalezione na gazeta.pl http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/1,121954,12247063,Jak_warzyc_piwo_.html Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się