szop007 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Polski kunszt waŻenia piwa. hahaha, Poziom polskiego dziennikarstwa. I jeszcze na pół ekranu dali napis. No tak, mozna pić z butelki. Przemówcie gościowi w Kaziemierzu do rozumu. Przesadzasz,to jest naprawdę profesjonalista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Przesadzasz,to jest naprawdę profesjonalista Jakoś nie przemawia do mnie podział szkła ze względu na nasycenie piwa CO2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jak dla mnie jest to kolejny przykład tego, że media kłamią. Albo przynajmniej zniekształcają rzeczywistość. Widzieliście? Prowadzący nawet nie pozwolił dokończyć wywodu o szklankach temu barmanowi... Została mu jedna do omówienia.. Błąd w podpisie przemilczę.. Co ciekawe, nierzetelność mediów objawia mi się zawsze, gdy o "sprawie" wiem trochę więcej. Tak było w kilku przypadkach.. i tak jest w tym. Ciekawe ile przekłamań i zniekształceń dociera do nas z mediów w sprawach, o których nie mamy pojęcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmalkow Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Co ciekawe, nierzetelność mediów objawia mi się zawsze, gdy o "sprawie" wiem trochę więcej. Tak było w kilku przypadkach.. i tak jest w tym. Ciekawe ile przekłamań i zniekształceń dociera do nas z mediów w sprawach, o których nie mamy pojęcia... Do identycznych wniosków doszedłem już dawno temu. Najgorsze było to, że wyczytałem jakieś bzdury w "prasie specjalistycznej", choć nie wiem czy chipy, komputer światy i co tam jeszcze w kioskach leży nie jest komputerowym odpowiednikiem faktu i super ekspresu Błędy znalazłem też w artykule w tygodniki Wprost. Wtedy, zdenerwowany, napisałem do autora co ja o tym myślę i otrzymałem odpowiedź, której fragment pozwolę sobie zacytować: Mam od prezesa firmy autoryzowane informacje dotyczące [?] całego tekstu. Może szefowie firmy uznali, że przy tekście dla laików nie warto wchodzić w szczegóły, które trudno wyjaśnić w kilku zdaniach. W sumie nie sposób się nie zgodzić. Czy wyobrażacie sobie że w "popularnym programie dla gospodyń domowych" wyjaśniano procesy chemiczne zachodzące podczas zacierania? Wiem, że przesadzam i że można się w przystępny sposób różne rzeczy zasygnalizować, nie robiąc przy tym błędów. Co do podpisów, to nie są takie złe. Może zamiast "ważyć" lepiej byłoby "odmierzać", wszak sporo czasu było poświęcone naczyniom, być może nawet z kreską? Barman musi wszak odmierzyć (odważyć?) te pół litra piwa. No bo o produkcji piwa to ja tam nic nie znalazłem. P.S. Po co to napisałem? Sam nie wiem. Pewnie żeby wyrobić wierszówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mason Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Ciekawe ile przekłamań i zniekształceń dociera do nas z mediów w sprawach, o których nie mamy pojęcia... Pewnie mnóstwo... Od kiedy zacząłem się interesować piwem i czytać coś na ten temat, to w każdym artykule znajduję błędy, mniejsze bądź większe. Pensje dziennikarzy w ciągu ostatnich dwóch-trzech lat mocno się obniżyły, sporo osób zostało zwolnionych więc teraz ci co zostali mają więcej pracy za mniejszą kasę. W efekcie mało komu chce się drążyć jeden temat skoro ma ich wiele do opracowania. Oczywiście można by po prostu skonsultować się z kimś kto się zna na temacie, ale po co... Zwłaszcza że dziennikarz, który został wybrany najlepszym dziennikarzem specjalistycznym (cokolwiek by to nie znaczyło) i którzy bierze kilka-kilkanaście tysięcy za artykuł pisze takie bzdury że włos się jeży. Więc czego się spodziewać po szeregowych dziennikarzynach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieplyl Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Widzieliście? Prowadzący nawet nie pozwolił dokończyć wywodu o szklankach temu barmanowi... Została mu jedna do omówienia.. Media mają swoje prawa. Mają wyznaczony czas na dany materiał i nie mogą go przekroczyć a ten barman mówił o wszystkim i o niczym więc trzeba było go stopować. Tego typu programy nie są przeznaczone dla ludzi znających temat aby go poszerzyli tylko dla tych co nie mają pojęcia o danej kwestii. Jeżeli ktoś chce się doszkolić to trafia na naszą stronę i wie wszystko. Jeżeli zaczęliby mówić o temperaturach, czasach, technologii, biochemii myślicie, ze szarego Kowalskiego by to zaciekawiło? Jeśli chodzi o błąd to raczej trzeba wyrzucić grafika albo osobę która go nadzoruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) może nie wprost o piwowarstwie domowym ale nawet sporo http://www.logo24.pl/Logo24/1,86375,8274134,Pszenica_jak_marzenie.html Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez tieroo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasw77 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 W magazynie dla Panów piszą o piwie pszenicznym. "LOGO dla mężczyzn którzy znają się na rzeczy" http://www.logo24.pl/Logo24/1,86375,8274134,Pszenica_jak_marzenie.html edit elroy: już dzisiaj było Tieroo był szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) tekst bardzo ciekawy i fajny fajnie, że przypomina się ludziom, że są inne gatunki piwa a nie tylko lambiki zdjęcie 11 poziomy pomiar ekstraktu Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez Franekkkk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmalkow Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 fajnie, że przypomina się ludziom, że są inne gatunki piwa a nie tylko lambiki Chyba się przepalcowałeś i miałeś na myśli lagery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 fajnie' date=' że przypomina się ludziom, że są inne gatunki piwa a nie tylko lambiki[/quote']Chyba się przepalcowałeś i miałeś na myśli lagery? no lagery, mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 tekst bardzo ciekawy i fajny fajnie, że przypomina się ludziom, że są inne gatunki piwa a nie tylko lambiki Dziękuję Tekst ukazał się oryginalnie w papierowym wydaniu LOGO ze 2 lata temu, stąd kilka braków w temacie polskiej pszenicy... Teraz widzę, że redakcja skorzystała z artykułu jeszcze raz, bez stosownej aktualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 (edytowane) Ziemek, artykuł o guinness?ie też bardzo ciekawy i merytoryczny. Polecam innym. W trakcie wczorajszego czytania aż pobiegłem do piwnicy po swojego stouta. Edytowane 1 Września 2010 przez skybert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 relacja z Grodziska w tym troszkę o konkursie http://echaokolic.pl/strony/GRODZISK___31_Miedzynarodowa_Gielda_Birofiliow_i_4_Konkurs_Piwowarow_Domowych/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 "Piwo od kuchni" to seria dla wszystkich miłośników piwa, którym wydawało się, że wiedzą dużo na temat ulubionego trunku... Przedstawiają tam różne browary, pokazują ciekawostki o piwie. Osobiście polecam program nadawany jest przez cyfrę+ w niedzielę o 22,30 w programie kuchnia.tv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Ogólną relację z Profesjonaliów zamieszcza Rzeczpospolita na swoich stronach internetowych: Piwo z domu lepsze niż z browaru? http://www.rp.pl/artykul/2,534826.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 DORI od kiedy lubisz tak portera bałtyckiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 DORI od kiedy lubisz tak portera bałtyckiego? Od jakiegoś czasu Nie wiem czemu jesteś taki zaskoczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 DORI od kiedy lubisz tak portera bałtyckiego? Ogólnie Dori woli mocniejsze piwa, a nie jakieś tam sury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Relacja z Profesjonaliów http://www.youtube.com/watch?v=T_jIDFmf0kM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 DORI od kiedy lubisz tak portera bałtyckiego? Od jakiegoś czasu Nie wiem czemu jesteś taki zaskoczony. Jaki zaskoczony? Przecież już uwarzyłaś 2 portery, ale zaznaczam, że dobre bo piłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Relacja z Profesjonaliów http://www.youtube.com/watch?v=T_jIDFmf0kM Załapał się Browarzyciel i nalewak Pierona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 tak, ale jest tak zrobiony dokument, żeby wydawało się że Warka takie piwo polewała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Ogólną relację z Profesjonaliów zamieszcza Rzeczpospolita na swoich stronach internetowych: Piwo z domu lepsze niż z browaru? http://www.rp.pl/artykul/2,534826.html "Każdy mógł [...] pochrupać słód jęczmienny, z którego powstaje większość piw w Polsce." Strach się bać, z czego powstaje reszta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 cukru, kukurydzy, mąki z biedronki i ziemniaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się