wena Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Dziennikarze to tylko ludzie i od ich solidności zależy wartość artykułu czy wywiadu. Chcąc się rozpisywać na jakiś temat to trzeba go zgłębić lub poprosić fachowca o korektę. Proste. My jako fachowcy wyłapujemy te błędy, laicy w temacie nic nie zauważą. Dlatego biorą się takie opinie, że piwo warzy sie z chmielu. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 No tak, dobry przykład, a to się uśmiałem . I patrz, naklejka z tego roku. Zresztą niezgodna z prawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Była to naklejka na piwie chyba angielskim kupionym w Carefure. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Była to naklejka na piwie chyba angielskim kupionym w Carefure. Dobre było to piwo chociaż? Bo to też nie jest tak, że każde z wysp to zaraz cymes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Słód jasny, słód ciemny... czyli warzymy piwo "dwusłodowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 warzyłem kiedyś pokazowo stouta dla znajomych podczas grilla i odmierzam po kolei słody, pale ale, karmelowy, palone, płatki tak z 5 albo 6 tych słodów, oni się patrzą i w pewnym momencie kumpel mówi "Warka, teraz dwusłodowa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Była to naklejka na piwie chyba angielskim kupionym w Carefure. Dobre było to piwo chociaż? Bo to też nie jest tak' date=' że każde z wysp to zaraz cymes.[/quote'] Chyba nie było złe, bo bym pamiętał. W sumie wychodzi na to, że reklamy ogłupiają ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mason Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dobre było to piwo chociaż? Bo to też nie jest tak, że każde z wysp to zaraz cymes. To pewnie to piwo było: http://browar.biz/forum/showthread.php?t=80159 Przyzwoity bitter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dziennikarze to tylko ludzie i od ich solidności zależy wartość artykułu czy wywiadu. Chcąc się rozpisywać na jakiś temat to trzeba go zgłębić lub poprosić fachowca o korektę. Proste. My jako fachowcy wyłapujemy te błędy, laicy w temacie nic nie zauważą. Dlatego biorą się takie opinie, że piwo warzy sie z chmielu. Kochani... Gdybyście poczytali jeden z dwóch tygodników wydawanych w Nakle... Rany Boskie jakie tam cuda lingwistyczne powstają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 u mnie w okolicznej gazetce napisali ze metr sześcienny śniegu potrafi ważyć 1,5 tony a jak jest ubity to jeszcze więcej i takie kwiatki caaały czas lecą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dobre było to piwo chociaż? Bo to też nie jest tak' date=' że każde z wysp to zaraz cymes.[/quote']To pewnie to piwo było: http://browar.biz/forum/showthread.php?t=80159 Przyzwoity bitter Nie wiem czy to czy inne. dostałem je w prezencie. Ale gdyby było bardzo fatalne to na pewno bym pamiętał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 u mnie w okolicznej gazetce napisali ze metr sześcienny śniegu potrafi ważyć 1,5 tony a jak jest ubity to jeszcze więcej i takie kwiatki caaały czas lecą I mieli rację z tym śniegiem , bo ciężar 1 metra sześciennego śniegu zależy od jego gęstości. http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C4%99sto%C5%9B%C4%87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 u mnie w okolicznej gazetce napisali ze metr sześcienny śniegu potrafi ważyć 1' date='5 tony a jak jest ubity to jeszcze więcej i takie kwiatki caaały czas lecą [/quote']I mieli rację z tym śniegiem , bo ciężar 1 metra sześciennego śniegu zależy od jego gęstości. http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C4%99sto%C5%9B%C4%87 Tak, ciężar śniegu zależy od jego gęstości, ale nie może przekroczyć 1 tony, tj. masy 1 metra sześciennego wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 No, ale gdyby przyłożyć odpowiednio duże ciśnienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 No, ale gdyby przyłożyć odpowiednio duże ciśnienie... albo dosypać soli z chodnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 No' date=' ale gdyby przyłożyć odpowiednio duże ciśnienie...[/quote']albo dosypać soli z chodnika no jakby zgarniali piach z solą, ale to chyba było o wywożeniu śniegu z dachów, w każdym razie ostro w górę przegięli. Na wiki gęstość śniegu jest 0,125 a nie 1,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Kiedyś w wyborczej jakiś redaktorzyna użalał się na producentów masła, że podają zawartość tłuszczu 80%, ale nie piszą na jaką wagę - czy to jest na 100g, czy na 250g, a może na kilogram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mason Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Procenty to pewnie w 100g, czyli w 250g będzie 200% a w kilogramie 800% tłuszczu. Przecież to logiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Czyżby kolega Browarzyciel był właśnie w TVNie ? Niestety włączyłem dosłownie na ostatnią sekundę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Czyżby kolega Browarzyciel był właśnie w TVNie ? Niestety włączyłem dosłownie na ostatnią sekundę. Był, wraz z Dawidem Typą (juror barmanów). Także można powiedzieć, że dział PR GŻ działa. Podejrzewam, że do Profesjonaliów jeszcze możemy się spodziewać jakichś wystąpień. Wcześniej był jakiś materiał filmowy, chyba o panelu sensorycznym, ale nie słyszałem. Zgłośniłem fonię jak zobaczyłem Rafała. Generalnie było o kulturze picia piwa i odpowiednim szkle. Trochę mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ano był i ja widziałem Szkoda, że nie udało sie mu przemycić trochę informacji o domowym piwowarzeniu, w programie skupiono sie bardziej na kulturze picia, ale dobre i to, żeby nas wielbicieli złotego trunku z żulami spod budki z piwem nie kojarzono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Rzeczywiście skromny ten wywiad i skupiono się na kulturze picia,a wcześniej pokazana była produkcja piwa w Warce i dział sensorów pokazany jako specyficzny zawód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Czyżby kolega Browarzyciel był właśnie w TVNie ? Niestety włączyłem dosłownie na ostatnią sekundę. Był' date=' wraz z Dawidem Typą (juror barmanów). Także można powiedzieć, że dział PR GŻ działa. Podejrzewam, że do Profesjonaliów jeszcze możemy się spodziewać jakichś wystąpień. Wcześniej był jakiś materiał filmowy, chyba o panelu sensorycznym, ale nie słyszałem. Zgłośniłem fonię jak zobaczyłem Rafała. Generalnie było o kulturze picia piwa i odpowiednim szkle. Trochę mało.[/quote'] Nawet się rozkręcić nie dali Raf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Można sobie posłuchać i pooglądać. Polski kunszt wa..... piwa Rafał Kowalczyk i Dawid Typa - Wykładowca Krakowskiej Szkoły Barmanów z bardzo kontrowersyjnym pierwszym zdaniem na temat kultury picia piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Polski kunszt waŻenia piwa. hahaha, Poziom polskiego dziennikarstwa. I jeszcze na pół ekranu dali napis. No tak, mozna pić z butelki. Przemówcie gościowi w Kaziemierzu do rozumu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się