zgoda Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Krochmal to czysta skrobia, co za problem, przecież i tak enzymy rozłożą ją do maltozy, a ludzie się nie poznają. Sztuka się liczy, drożdżom jest naprawdę wszystko jedno z czego maltozę przejadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 (edytowane) "Każdy mógł [...] pochrupać słód jęczmienny, z którego powstaje większość piw w Polsce." Strach się bać, z czego powstaje reszta Pszeniczny Edytowane 14 Września 2010 przez rosek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 cukru, kukurydzy, mąki z biedronki i ziemniaków Ty, to biedronki się mieli? A mąka ma kolor czerwony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 cukru' date=' kukurydzy, mąki z biedronki i ziemniaków [/quote']Ty, to biedronki się mieli? A mąka ma kolor czerwony? Plewy się odrzuca przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Warzyli piwo w muzeum. Gazeta Olsztyńska: http://morag.wm.pl/17852,Warzyli-piwo-w-muzeum.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Warzyli piwo w muzeum. Taboret gazowy na parkiecie... Jak dla mnie to sport ekstremalny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Troszkę o Brackiej Jesieni http://polskalokalna.pl/wiadomosci/slaskie/cieszyn/news/cieszyn-z-pianka-na-dwa-palce,1533874 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Odbyło się to warzenie GCh czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Odbyło się to warzenie GCh czy nie ? Niestety Belgian Pale Ale nie udało się uwarzyć podczas Brackiej Jesieni. Musimy poczekać jeszcze na drożdże Jednak czasu nie marnowałam i potrenował warzenie Brackiego Jeszcze nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Odbyło się to warzenie GCh czy nie ? Niestety Belgian Pale Ale nie udało się uwarzyć podczas Brackiej Jesieni. Musimy poczekać jeszcze na drożdże Jednak czasu nie marnowałam i potrenował warzenie Brackiego Jeszcze nie. tu napisali http://polskalokalna.pl/wiadomosci/slaskie/cieszyn/news/cieszyn-z-pianka-na-dwa-palce' date='1533874 Jednym z najważniejszych wydarzeń tegorocznej imprezy było warzenie pierwszej warki Grand Championa 2010 - piwa autorstwa Doroty Chrapek z Pogwizdowa, które zwyciężyło w tegorocznym Konkursie Piw Domowych Festiwalu Birofilia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Media widocznie były niedoinformowane o zmanach planu. Wychodzi na to że mednia kłamią a to nic nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Pani Daria po prostu skopiowała bez weryfikacji informacje prasowe GŻ które ukazały się przed Bracką Jesienią, a plany się zmieniły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 http://wisla.naszemiasto.pl/artykul/585218,piwo-z-pogwizdowa-robi-furore,id,t.html Te tytuły mnie rozwalają. Chyba zgłoszę się do pani Sołtys po medal za promocję Pogwizdowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Dorota Chrapek z Pogwizdowa k. Cieszyna została trzecim najlepszym piwowarem znów zrobili z Ciebie mężczyznę. Mogliby napisać że zostałaś najlepszą piwowarką w Polsce, dużo lepiej brzmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) Dorota Chrapek z Pogwizdowa k. Cieszyna została trzecim najlepszym piwowarem znów zrobili z Ciebie mężczyznę. Mogliby napisać że zostałaś najlepszą piwowarką w Polsce, dużo lepiej brzmi No nie wiem, wydaje się ( mi przynajmniej) że podkreślone jest iż została trzecim najlepszym piwowarem, co jest jednoznaczne że jest najlepszą piwowarką (a nie trzecią !!!). Edytowane 23 Września 2010 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 A dziś trochę z naszego podwórka Jeżeli kogoś ciekawiło, jak często odwiedzane są watki z zapiskami piwowarskimi, to poniżej małe zestawienie. (Nie brałem pod uwagę czasu założenia wątku, a jedynie ilość jego wyświetleń) dori Dori z piwem zmaganiapieron Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007 Jejski Browar "Kar-Kamis" hrapek hrapkowe warzenie coder Dominus Tecum, mikrobrowar codera bielok Pod Baranem vettis Browar Escarabajo Maryush Browar Maniutek anteks anteks piwowarzy bnp u bnp Swoją drogą, to też jedne z najczęściej czytanych tematów na forum Dori przegrywa tylko z wątkiem urodzinowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 elo ło ............ i co ja robię tuuuuuuuuuuuuuuuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 elo ło ............ i co ja robię tuuuuuuuuuuuuuuuu Musisz Grzesiu wrócić do warzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Jestem zaskoczony! To miał być taki mój dziennik prawie osobisty, a znalazł się na pudle. Za wszystkie szkody powstałe po przeczytaniu nie biorę odpowiedzialności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Cześć Musisz Grzesiu wrócić do warzenia no coś ty ;-) browar zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Ci z pudła to chyba najczęściej warzą. Chyba, że liczone są wszystkie wejścia na dany tamat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 U nich po prostu jest co czytać - receptury, opisy i tym podobne mrożące krew w żyłach perypetie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Swoją drogą, to też jedne z najczęściej czytanych tematów na forum Dori przegrywa tylko z wątkiem urodzinowym Statystyki chyba sama podbijam. Nie prowadzę innych zapisków jak tylko te na piwo.org i często korzystam z archiwalnych swoich wpisów. Niemniej jednak bardzo mi miło, że oprócz mnie ktoś jeszcze je czyta Niestety wpisów chyba będzie coraz mniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Cześć Niemniej jednak bardzo mi miło, że oprócz mnie ktoś jeszcze je czyta Niestety wpisów chyba będzie coraz mniej... No, ale za to masz więcej wpisów w prasie i innych mediach Mam nadzieję że brak czasu nie spowoduje że nie będzie można wpaść na pyszna kawę do Pogwizdowa P.S Janusza goń do warzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Niemniej jednak bardzo mi miło, że oprócz mnie ktoś jeszcze je czyta No czytam i przeglądam dojść często, szczególnie jeśli napiszesz nowego posta. Ciekawe co tam takiego ciekawego jest w moich zapiskach, przecież to mój prywatny pamiętnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi