mundex Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 W imieniu Dolnośląskiego Oddziału Terenowego Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych oraz Wrocławskiej Inicjatywy Piwowarskiej mam zaszczyt zaprosić wszystkich piwowarów domowych do wzięcia udziału w XVI Konkursie Piw Domowych we Wrocławiu. Konkurs odbędzie się 20 maja 2023 (alternatywnie tydzień wcześniej, czyli 13 maja 2023; w przypadku dużej liczby zgłoszeń rundy eliminacyjne mogą odbyć się dzień wcześniej, czyli 19 lub 12 maja) kiedy to rozstrzygną się finały w poszczególnych kategoriach oraz zostanie wybrany Grand Prix konkursu, zaś ogłoszenie wyników finałów i Grand Prix nastąpi podczas Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu w terminie 26-28 maja 2023r. Kategorie konkursowe to:1. Czeski Pils - opis stylu: http://kompendiumpiwa.pl/jasne-pelne-svetly-lezak/ 2. Dry Stout - opis stylu: https://kompendiumpiwa.pl/irish-dry-stout/ 3. Wrocławski Baran (Breslauer Schöps) - opis stylu w trakcie korekty Konkurs został zgłoszony do Pucharu PSPD i przeprowadzony będzie z wykorzystaniem platformy Beer Awards Platform (BAP). System konkursowy (rejestracja, regulamin, recepcja piw) zostanie uruchomiony z odpowiednim wyprzedzeniem (około półtora miesiąca przed Konkursem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjoter44 Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 (edytowane) Jest nam niezmiernie miło poinformować, że możliwa jest już rejestracja zgłoszeń na XVI Wrocławski Konkurs Piw Domowych, który odbędzie się 12-13 maja 2023 roku! Regulamin, opisy stylów, miejsce i zasady dostawy znajdziecie na stronie: https://beerawardsplatform.com/wro-kpd-2023 Zapraszamy także do śledzenia informacji o samym Konkursie na Facebooku: https://www.facebook.com/WroKPD Tegoroczną edycję swoim patronatem objął Browar Lobster i wraz z nimi zdobywca Grand Prix uwarzy piwo wedle swojej receptury. Zapraszamy do śledzenia poczynań Lobsterów: https://www.facebook.com/Lobsterbrew oraz https://lobsterbrew.pl/. Serdecznie zapraszamy do udziału w Konkursie! Edytowane 24 Marca 2023 przez pjoter44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 29 minut temu, pjoter44 napisał: Regulamin, opisy stylów, miejsce i zasady dostawy znajdziecie na stronie: https://beerawardsplatform.com/wro-kpd-2023 Stronka nie działa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjoter44 Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 19 minut temu, ciezkicoswybrac napisał: Stronka nie działa: Wygląda na to, że padł cały system BAP, sprawdzajcie na bieżąco, problem zgłosiłem. ciezkicoswybrac 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjoter44 Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Wygląda na to, że strona już działa, przepraszamy za niedogodności i zapraszamy do rejestracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Cytat w ilości 4 butelek o pojemności 0,5L lub mniejsze w ilości zapewniającej 2L piwa. W przypadku butelek o większej pojemności browar domowy zobowiązany jest do dostarczenia 4 butelek piwa. W przypadku butelek 0,33 6 sztuk będzie akceptowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjoter44 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 22 godziny temu, Fradio napisał(a): W przypadku butelek 0,33 6 sztuk będzie akceptowane? Tak, jakoś damy radę bez tych 2ml 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 59 minut temu, pjoter44 napisał(a): Tak, jakoś damy radę bez tych 2ml 😉 Dzięki, tak myślałem, ale nigdy nie wiadomo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjoter44 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Cześć! W dniu dzisiejszym ruszyła recepcja piw na XVI Wrocławski Konkurs Piw Domowych, która potrwa do 8 maja. Zapraszamy serdecznie do rejestrowania się na stronie: https://beerawardsplatform.com/wro-kpd-2023. Wszystkie informacje znajdziecie także na stronie FB konkursu: https://www.facebook.com/WroKPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjoter44 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Jak tam mija Wam majówka? W szkle same pyszne piwa? A może warzycie coś smacznego? Pamiętajcie, że już tylko do piątku 5 maja możecie zgłaszać swoje piwa, a ich recepcję zamykamy w poniedziałek 8 maja. !!!Nie zapomnijcie opłacić Waszych zgłoszeń!!! Możecie dokonać tego płacąc kartą lub przelewem na konto podane w regulaminie konkursu. Szczegóły: https://beerawardsplatform.com/wro-kpd-2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 9 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Hej hej, pora na rozpoczęcie dawkowania nagród! Zacznijmy od przedstawienia sponsorów, a będą to znani i lubiani: - Twój Browar - Bestmalz - SCF Natural - Fermentum Mobile Od powyższych możecie spodziewać się w zaopatrzenie w sprzęt, słód, chmiel i drożdże 🙂 - Browar Amber - Słodownia Soufflet Zapewnią koszulki okolicznościowe - Browar Lobster Uwarzy ze zdobywcą Grand Prix Konkursu piwo, które będzie miało premierę na przyszłorocznym Festiwalu Dobrego Piwa - Biuro Aktywnych Podróży Barents - tutaj sobie póki co pogłówkujcie, co to za nagroda może być 😄 pjoter44 i mundex 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjoter44 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Konkurs zakończony! Poniżej prezentujemy listę finalistów. Gratulujemy wszystkim serdecznie i zapraszamy na ogłoszenie laureatów i tegoroczne Grand Prix podczas Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa 27 maja. Finaliści (KOLEJNOŚĆ LOSOWA): Czeski Pils 🍺 Patryk Szkudlarek Waldemar Wach Klemens Słodyczka i Regina Gąsienica-Giewont Ireneusz Juraszczyk Szymon Pioterek Maciej Furmanek Marek Kawecki Dawid Holeksa Marcin Przybylski Dry Stout 🍀 Marcin Gruszczyński Nikodem Fajdek Maciej Chomczyk Szymon Pioterek Mateusz Woronowski Grzegorz Czesnakowicz Maciej Kardasz Fabian Wojciech Sebastian Białobrzecki Jacek Stachowski Schöps 🐏 Piotr i Tomasz Osińscy Damian Wadas Grzegorz Czesnakowicz Kamil Stachowicz Michał Cieślik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Ujawniamy bombę nagrodową od sklepu Twój Browar - za każde pierwsze miejsce Grainfather S 40 ! mundex 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjoter44 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 I już wszystko wiadomo! Grand Prix wędruje do Michała Cieślika za piwo w kategorii Wrocławski Baran (Breslauer Schöps)! Gratulujemy serdecznie i zapraszamy na premierę zwycięskiego piwa, które na kolejny Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa Michał uwarzy z Browarem Lobster. Pełne wyniki prezentujemy poniżej i gratulujemy serdecznie wszystkim laureatom oraz finalistom! Czeski Pils: 1. Dawid Holeksa 🥇 2. Marek Kawecki🥈 3. Waldemar Wach🥉 4. Klemens Słodyczka i Regina Gąsienica-Giewont 5. Marcin Przybylski 6. Szymon Pioterek Dry Stout: 1. Grzegorz Czesnakowicz 🥇 2. Sebastian Białobrzecki 🥈 3. Maciej Chomczyk 🥉 4. Fabian Wojciech 5. Nikodem Fajdek 6. Marcin Gruszczyński Wrocławski Baran: 1. Michał Cieślik 🥇🏆 2. Piotr i Tomasz Osińscy 🥈 3. Grzegorz Czesnakowicz 🥉 4. Damian Wadas 5. Kamil Stachowicz Gratulacje i do zobaczenia na Konkursie w przyszłym roku! mundex i Fradio 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 WITAM, CZY KTOŚ JUŻ OTRZYMAŁ NAGRODY OD FERMENTUM MOBILE i BROWAR WIDAWA ? JA NIE DOSTAŁEM i DLATEGO PYTAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 4 godziny temu, BROWAR KWARTA napisał(a): WITAM, CZY KTOŚ JUŻ OTRZYMAŁ NAGRODY OD FERMENTUM MOBILE i BROWAR WIDAWA ? JA NIE DOSTAŁEM i DLATEGO PYTAM. U mnie też nic. Paczka z dyplomem i chmielem doszła już jakiś czas temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 DO MNIE ORGANIZATOR DOSŁAŁ SZYBKO DYPLOM WIĘC SPRAWNIE ZADZIAŁAŁ ALE JAK KTOŚ ( FM i WIDAWA ) PODEJMUJE SIĘ WYSŁANIA CZEGOŚ I NIE ROBI TO NIE JEST TO W PORZĄDKU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Czcionka Ci się przestawiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Łachim napisał(a): Czcionka Ci się przestawiła. ta czcionka nazywa sie wkurw 3 godziny temu, BROWAR KWARTA napisał(a): DO MNIE ORGANIZATOR DOSŁAŁ SZYBKO DYPLOM WIĘC SPRAWNIE ZADZIAŁAŁ ALE JAK KTOŚ ( FM i WIDAWA ) PODEJMUJE SIĘ WYSŁANIA CZEGOŚ I NIE ROBI TO NIE JEST TO W PORZĄDKU. Tylko trzeba zapytać Wojtka i Filipa czy dostali od Agnieszki dane zwycięzców i adresy do wysyłki ps pisałeś do FM i Widawy i zostałeś zlany? Edytowane 18 Lipca 2023 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 (edytowane) Pisałem kilka razy i od FM dostałem informację, że pamięta i wyślę tylko teraz ma urwanie głowy ale to było za pierwszym razem a potem to już cisza nastała. Do Widawy pisałem też kila razy i nie było absolutnie żadnego odzewu. Jeżeli tak ma być to lepiej nie mówić, że będą nagrody skoro sponsorzy się nie wywiązują a i tak piwowarzy będą wysyłać piwa na konkursy. Nie chodzi mi tutaj o tą nagrodę bo nie dla nagród wysyłamy te piwa ale o zasady, że jak ktoś się czegoś podejmuje to realizuje. Edytowane 18 Lipca 2023 przez BROWAR KWARTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Cześć 😉 Wena nagrodę z Browamatora dostał za niegdyś wygrany konkurs po roku Cierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 23 godziny temu, bielok napisał(a): Wena nagrodę z Browamatora dostał za niegdyś wygrany konkurs po roku Cierpliwości Ja już rok czekam na chmiele z ubiegłorocznego Warmińskiego KPD. Co mi tam, poczekam jeszcze pół roku, to może wpadnie świeży zbiór '23 Przepraszam za OT zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Godzinę temu, Joosto napisał(a): Ja już rok czekam na chmiele z ubiegłorocznego Warmińskiego KPD. Co mi tam, poczekam jeszcze pół roku, to może wpadnie świeży zbiór '23 Przepraszam za OT Nie da ci ojciec , nie da ci madka tego co ci obieca pspd.... czy tak jakoć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Filip bardzo przeprasza, ale jest sam w firmie i nie ogarnia 🙂 Obiecał, że się weźmie, kilka paczek mu zostało. Z Wojtkiem byłam w kontakcie 2 tygodnie temu, miał wysłać słody w zeszłym tygodniu. Jeśli nie wysłał, to będziecie mieć na sezon jesienny, bo on tradycyjnie cały sierpień bywa na urlopie (nie wiem jeszcze na 100% czy w tym roku też), więc wątpię, czy uda mi się go złapać, żeby kogoś w firmie do tego zagonił. Wojtek to taki charakter, nic nie poradzimy - artysta 😄 Jak mu się 3 razy dziennie nie przypomni, to kiszka, a ja byłam teraz 10 dni na wyjeździe, to mu odpuściłam. Zatem cierpliwości, jakbym wiedziała, że takie obsuwy nam zafundują w tym roku, to bym z batem stała od 2 miesięcy 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskkar Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Dzięki za jakiekolwiek informacje w tym temacie. Rzeczywiście FM przeprasza i ma wysłać nagrody w przyszłym tygodniu, natomiast Widawa nie odpowiada na maile. Rozumiem, że urlop, że nawał pracy ale brak krótkiej odpowiedzi dla dobijających się od dwóch miesięcy laureatów to arogancja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi