Gąska Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 czasem zostawiam odrobinę jako dodatek do chleba. To jest bardzo ciekawe, też o tym myślałem. W jakiej proporcji mąka/młóto? I jaki chleb (przepis)? Zamrażaż to młóto? Oczywiście, można by też upiec chleb na zakwasie z młóta. Sam jeszcze nie piekłem, ale tu się chwalą ciekawymi przepisami. http://www.piwo.org/topic/466-chlebek/page__st__360#entry265214 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Żonie wystarczająco śmierdzi gdy gotuję brzeczkę, a tu jeszcze kazac jej wejść do wanny ze słodem... :lol: Moja zona uzywa gestwy jako maseczke na wlosy, tylko musi byc dokladnie przeplukana zeby wysuszajacego alkoholu tam nie bylo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanista Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Ktos probowal robic Ciastka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Godzinę temu, Romanista napisał: Ktos probowal robic Ciastka? znajomy - i prawie stracił przez to zęba (w słodzie zaplątał się kamień). odradzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 2 godziny temu, LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO napisał: znajomy - i prawie stracił przez to zęba (w słodzie zaplątał się kamień). odradzam Moja żona właśnie robi. Super sprawa. A jak słód się śrutuje samodzielnie, to nie ma prawa zaplątać się tam kamień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Jadłem właśnie te z przepisu, akurat Kamila prowadząca bloga przywiozła je na Szczeciński Festiwal Piwa i naprawdę fajne były, mimo że nie jestem szczególnym miłośnikiem słodyczy. Osobiście to planuję młóto po grodziskim zużyć do chleba, fajnie gra w pieczywie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Odświeżę kotleta. Chciałbym zapytać o doświadczenia w kompostowaniu młóta. Warto? W jeden sezon się przekompostuje? Czy młóto nie zakwasza za bardzo późniejszego kompostu? Kwaśny kompost chyba nie jest wskazny pod większość roślin, np. pod warzywa. Z tego co się orientuję to są rośliny kwasolubne takie jak borówka czy iglaki ale nie wiem czy np. 50 kg młóta w kompostowniku to nie będzie za dużo i więcej szkody wyrządzę w ogrodzie takim młótem niż pożytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Kompostuje razem z innymi odpadkami z ogrodu i rośliny rosną na nim jak na sterydach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligeiro Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Jak u mnie, część na kompost, część z radością kury wydziobują do zera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 U mnie ostatnio nawet kot się skusił ? BartJan, lechu555, Molik i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się