klisz Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 To do mnie? Tylko pierwszy akapit. Twój wpis wyświetlił mi się jako cztery posty jeden pod drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ja tam widzę tylko jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ja tam widzę tylko jeden bo moderator czuwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Wyeast 1728 Scottish Ale (II pokolenie), chętni na PW, mogę wysłać pocztą. Swiaderny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 drugi zbiór Wyeast 3942 Belgian Wheat. WiHuRa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 może ktoś ma ma T58 do świątecznego albo jakieś inne które się nadadzą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Oddam gęstwę Brewferm Blanche, II pokolenie (do wita). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) Czy ktoś z Warszawy i okolic (lub ew. gdzieś na trasie Warszawa-Lublin) miałby odstąpić jakąś gęstwę drożdży dolnej fermentacji? Szwagier mnie namawia na jeszcze jedno warzenie w tym sezonie (w piwnicy ma ok 9°C więc szkoda nie skorzystać), a mam tylko jedną saszetkę suchych W-34/70. Na ew. wymianę mogę mieć gęstwę US-05 (zebrane po AIPA) lub za ok. tydzień 1214 Belgian Abbey po witbier. Edytowane 2 Maja 2012 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 http://www.piwo.org/topic/6620-w-wlp830-german-lager/ - nie ma chętnych jak na razie a drożdże zajmują miejsce w lodówce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradagala Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Ja za tydzień będę zlewał oktoberfesta i pojawią się Munich Lagery. Więc jeżeli bedziesz zainteresowany daj znać na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Czy ktoś z Warszawy i okolic (lub ew. gdzieś na trasie Warszawa-Lublin) miałby odstąpić jakąś gęstwę drożdży dolnej fermentacji? Szwagier mnie namawia na jeszcze jedno warzenie w tym sezonie (w piwnicy ma ok 9°C więc szkoda nie skorzystać), a mam tylko jedną saszetkę suchych W-34/70. Na ew. wymianę mogę mieć gęstwę US-05 (zebrane po AIPA) lub za ok. tydzień 1214 Belgian Abbey po witbier. Jakbyś chciał mam saszetkę s-23, dostałem w prezencie w zamian za gęstwę , a raczej nigdy z nich nie skorzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 ja mam jakieś dwie fiolki zymofermów z których pewnie nie skorzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Też mam fiolkę Zymoferm pils Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Dzięki wszystkim za odzew. Za zymofermy muszę chyba podziękować ze względów czasowych - warzenie już jutro - musiałby być szybki starter a nie mam mieszadła. Skłaniałem się już ku saszetce S-23, ale na szczęście znalazła się gęstwa po którą zaraz jadę. Dzięki Terry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Wyeast 3942 Belgian Wheat (III pokolenie), mogę wysłać pocztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Może ktoś chętny na 1214 - Belgian Abbey - został mi mały słoiczek gęstwy. Drugi zbiór, po witbier, zebrane w sobotę w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Wyeast 3942 Belgian Wheat (III pokolenie), mogę wysłać pocztą. Przymierzam się do wita, więc mogę je pocztowo zaadoptować. Adres ślę na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) Ma ktoś może z Krakowa lub okolic drożdze do dolniaka? Chciałbym w niedzielę popełnić portera Edytowane 17 Maja 2012 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Szukam gęstwy do Saisonów lub Witbierów, najlepiej z okolic Wrocławia, ale może być skądkolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Na szybko czy możesz poczekać - będę miał saisony belgisjkie za jakiś tydzień. Mogę wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 (edytowane) Mam na zbyciu gęstwę THG, I zbiór. Odbiór w Gdańsku. Mam też fiolkę drożdży pszenicznych Zymoferm Z033-4-35 Weissbier Weihenstephan (nieużywaną). Już ich nie zużyję w tym sezonie, więc szkoda żeby się zmarnowały. Edytowane 23 Maja 2012 przez korko_czong Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Wyeast 1028 London Ale, 2 zbiór. Mam do oddania ok. 300ml wyjątkowo gęstej gęstwy. Odbiór w Warszawie w al. Stanów Zjednoczonych lub w Wołominie. Ważne do przyszłego weekendu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogodar Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 (edytowane) Wieliczka-Kraków: Mam do oddania ok. 300 ml gęstwy Wyeast 3522 Belgian Ardennes, zebranej 25.05. po Witbierze 11 °Blg (właśnie na 150 ml pracuje mi Saison 15.5 °Blg). Odbiór osobisty w Wieliczce (właściwie codziennie) lub wtorek i czwartek (7:30-16:00) na Ruczaju (okolice os. Europejskiego). Sezon właśnie kończę, gęstwa leży sobie spokojnie w lodówce, więc oferta jest ważna dopóki wg was ma sens. Edit: Wygląda, że już nieaktualne. Edytowane 28 Maja 2012 przez Bogodar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 ehh mam w zamysłach witka a nie mam drożdży... ale do Wieliczki za daleko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Posiada ktoś może gęstwę do Hefe-Weizena ?? planuję warzenie 6 czerwca na suchych WB-06 ale zawsze co płynne to płynne jeśli ktoś posiada a nie potrzebuje to chętnie przygarnę. Za tydzień będę miał gęstwę na Saisona więc będę mógł się odwdzięczyć.... Preferuję metodę wysyłkową najlepiej na paczkomat Inpost. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi