LukK Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Warszawa- będę miał do oddania pod koniec tygodnia gęstwę po FM21 - drugie pokolenie po saisonie 12 blg.Najchętniej w zamian zgarnął bym gęstwę po jakichś neutralnych drożdżach -us-05, danstarach, albo czymś podobnym, ale jak nie będziecie mieli gęstwy to nie ma problemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 ja również mam do oddania porcję fm21 oraz fm52 po stoucie - Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_g Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Będę zlewał przelewał w okolicach weekendu piwko Black IPA na US05, jeśli ktoś potrzebuje to mogę mu zebrać gęstwę. Odbiór byłby na Warszawa Tarchomin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wattad Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Witam za około tydzień będę miał do oddania gęstwę s-04 po drugiej warce, poszukuje gęstwy po Fermentum Mobile FM41 Gwoździe i banany lub wyeast 3068 oraz WLP775 English Cider , z mila chęcią poczęstuje piwem . Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsyn Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Poszukuję gęstwy do Kólsha, najlepiej Wyeast 2565, Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny13pl Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Mam do oddania drugie pokolenie FM27 Artefakty Trapistów. Warszawa Białołęka. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqierka Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witam. Może znajdzie się w Szczecinie gęstwa po Kvejk lub do przenicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 przenicy Panie, to aż w oczy gryzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqierka Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) No fakt. Spróbuję jeszcze raz. Może znajdzie się w Szczecinie gęstwa po Kvejk lub do pszenicy? Edytowane 4 Marca 2017 przez sqierka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkarz Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) [Wroclaw] Mam do oddania gestwe FM30 Bohemska rapsodia. Okolice ferio.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Marca 2017 przez siatkarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Poznań. Szukam gęstwy do bittera. Dowolne brytyjskie drożdże. MJ79 po raz kolejny dają ciała. Jeszcze wierzę, że ruszą ale szukam na jutro. edit: ruszyły! Edytowane 7 Marca 2017 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Łódź - gestwa pierwsze pokolenie US-05. Jutro wieczorem wylewam do zlewu. Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElGreco Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Oddam 400 ml gęstwy drożdżowej WLP 800 Pilsner Lager Yeast. Bardzo wdzięczne drożdże dolnej fermentacji do piw typu pilzneńskiego. Odbiór osobisty w Świebodzicach, ew. Wrocław/Świdnica w przyszły weekend. EDIT: lookasoo przygarnął całą porcję gęstwy. Dzięki za piwo, będzie kosztowane przy najbliższej okazji. Edytowane 19 Marca 2017 przez ElGreco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasoo Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Oddam 400 ml gęstwy drożdżowej WLP 800 Pilsner Lager Yeast. Bardzo wdzięczne drożdże dolnej fermentacji do piw typu pilzneńskiego. Odbiór osobisty w Świebodzicach, ew. Wrocław/Świdnica w przyszły weekend.Priv lookasoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plo Koon Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Kraków. Szukamy gęstwy. Czysty szczep (np.US-05, FM-51 ale też FM-13) lub inne dość czyste z dobrą tolerancją na wysoki alkohol. NIEAKTUALNE Edytowane 21 Marca 2017 przez Plo Koon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszakm Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) W34/70 zebrane wczoraj z marcowego do wzięcia Warszawa bemowo Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Marca 2017 przez Duszakm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstoi Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 FM52 Amerykański sen 2 seria do oddania gęstwa zebrana wczoraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek3434 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Mam do oddanie gęstwę FM41 Gwoździe i Banany świeża bo dopiero za dzień lub dwa zlewam, odbiór w WarszawiePoszukuję gęstwy z dzikusami nie będę wybrzydzał czy to pojedyńczy szczep czy mieszanka Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Przyjmę gęstwę drożdży górnej fermentacji do stworzenia piwa mocnego (24blg) i ciemnego. Chciałbym warzyć w piątek od rana, więc prosiłbym o jakieś propozycje do czwartku do ok. 16.30. Odbiór najchętniej w Śródmieściu w Warszawie lub na Pradze Południe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek- Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Do oddania gęstwa W34/70, 2 pokolenie, zebrana w sobotę z rauchmarzena (po 3 tyg fermentacji w jednym wiadrze). Jest tego jakieś 250 ml. Odebrać można w Krakowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Poszukuję odrobiny gęstwy do refermentacji RISa. Niestety moją szlag trafił. Fermentacja na Danstar Nottingham Ale Yeast. Może ktoś w pobliżu Zabrza się znajdzie. A może ktoś ma paczkę takich sucharków do odsprzedania? Sklepy sobie śpiewają 2 tyle za przesyłkę... Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez Tomek74 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beer Makers Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 250 g suchych nowych us 05 oddam za free od 26 kwietnia okolice Krakowa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 250 g suchych nowych us 05 oddam za free od 26 kwietnia okolice Krakowa Rzucasz wszystko i wyjeżdżasz w Bieszczady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dpiast Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Poszło PW odnośnie sucharów. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dazhdbog Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Do oddania gęstwa drożdży sezonowych Wyeast 3789 Trappist Blend. Jest to mieszanka Saccharomyces (z tego co znalazłem to Wyeast 3522 Belgian Ardennes) i Brettanomyces (z tego co znalazłem bruxellensis). Pierwsze pokolenie. Nie będzie tego dużo bo sam planuję dalej wykorzystać te drożdże, ale oddam wystarczająco do zbudowania startera lub fermentacji lżejszego piwa. Odbiór w Rudzie Śląskiej lub w godzinach 7:00-15:00 na os. Witosa w Katowicach. Planuję być w najbliższą niedzielę na Akademii Drożdżowej FM w Gliwicach, więc mógłbym też podrzucić tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi