PiwoLab Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Chyba wykupiliśmy wszystkie dostępne licencje. Dodaję do koszyka i już nie ma. Low Stock Sorry, the quantity you selected exceeds our current stock level. (Current Stock Level 0) Edytowane 2 Grudnia 2013 przez andrzejk2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 ja sobie na mikołaja kupiłem na stronie BS w pełnej cenie skoro na black friday nie bylo obnizki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Gdyby ktoś zastanawiał się, czy BS2 poprawnie liczy kolor bo mu w życiu wychodzi co innego niż w programie, to informuję, że program dobrze liczy wg wzoru Morey'a, tylko wzór jest niepoprawny. Obliczenia oparte na MCU (np. w programie Beer Engine) zdają się być bliższe rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Czy planowana jest jeszcze sprzedaż BS poprzez piwo.org ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Raczej już nie będzie takowej możliwości, chyba że się w nowym roku coś zmieni po stronie producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 OK, dzięki. W takim razie Mikołaj będzie musiał kupić przez stronę producenta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.U Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Cześć Wam, Dopiero poznaję program od ok dwóch dni (wersja 2.2) i chciałbym się dowiedzieć czy jest w nim coś takiego jak lista zrobionych warek. Oczywiście jest baza przepisów, ale chodzi mi bardziej o coś takiego gdzie dodawałbym z czasem kolejne warki, które zrobiłem na podstawie przepisów z bazy. Niekoniecznie ciągle nowe tylko czasami powtarzane z tego samego przepisu lecz z innymi wartościami, które są zmienne tj. ilość uzyskanej brzeczki, zmierzone blg przed i po fermentacji, czy jakieś drobne zmiany w zasypie, chmielu. Czyli takie archiwum warek. Czy może trzeba po prostu dodawać nowe przepisy do bazy przepisów i oznaczać to sobie np. Jasne 1, Jasne 2, Jasne 3 z dopiskiem daty warzenia? A poza tym, macie pomysł jak oznaczyć wartość EBC dla miodu gryczanego (buckwheat honey)? Jest zwykły miód w bazie surowców i ma 2 EBC, ale gryczany to jednak sporo więcej barwy niż zwykły wielokwiat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 masz tam coś takiego jak "Version" (zakładka Design dla danej receptury) - wersja piwa - możesz tam oznaczyć, która to iteracja danego piwa oczywiście pełna dowolność w nazywaniu w każdej możesz dowolnie wprowadzać poprawki i korekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.U Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Ale pewnie będzie to dodawało jako kolejne receptury do głównej bazy, tak? Właśnie bawię się tworząc recepturę na przyszłe piwo Stout kawowy z dodatkiem laktozy. Zauważyłem, że chyba ktoś się nie postarał przy opisie laktozy bo jej dodatek do zasypu powoduje wzrost oczekiwanej zawartości alkoholu i spadek oczekiwanej końcowej gęstości.. yy wtf? Edit: Doszedłem, że przy opisie surowca jest checkbox "Not Fermentable". Zaznaczenie powoduje, że laktoza w obliczeniach zachowuje się jak powinna Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Marcin.U Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Program wydaje się być znowu dostępny tutaj w dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumek_pl Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 doobre , program (klucz) prawie o 10 dolców tańszy niż u producenta.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Taka mała uwaga dla płacących przez paypal. Wybrać należy "Direct Deposit" i w uwagach napisać, że płacę przez paypal. Ich konto paypal to ross[małpa]craftbrewer [kropka]com[kropka]au. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Czy ktoś może dodawał jako surowiec owies (taki zwykły, od rolnika, do wrzucenia do śrutownka) i mógłby się podzielić parametrami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 W BS mam wprowadzone następujące dane dla zwykłego owsa: Kolor 2EBC Zasyp max 5% Potencjał 1,028SG Wydajność 60% Wilgotność 9% Siła diastatyczna 0,00 Białko 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Dzięki, skąd te dane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Żebym ja to pamiętał, wydaje mi się że od krzyżackich przyjaciół z tej stronki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Gdyby ktoś zastanawiał się, czy BS2 poprawnie liczy kolor bo mu w życiu wychodzi co innego niż w programie, to informuję, że program dobrze liczy wg wzoru Morey'a, tylko wzór jest niepoprawny. Obliczenia oparte na MCU (np. w programie Beer Engine) zdają się być bliższe rzeczywistości. Czyli wychodzą za ciemne? Może jakaś poprawka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Wychodzą ciemniejsze, niż bs2 wylicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Trzeba celować w początek czy środek zakresu koloru dla danego stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 To zupełnie inny wzór wyliczania, nie da się tak prosto. Np. z ostatnich mój Boom Tom bs2 wyliczył na 35 EBC, BeerEngine na ok. 90 EBC, a piwo jest ciemno brązowe. Błąd uwydatnia się szczególnie przy dodatku ciemnych słodów do mocnych piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 To niech autor aplikacji robi poprawkę skoro bierze za nią kasę . BTW. Po ostatniej aktualizacji BS przy każdym uruchomieniu pojawia się wnerwiające okno z informacją o aktualizacji. Coś źle zrobiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Było jakieś uaktualnienie (już wersji 2.2), ale w moim przypadku musiałem ręcznie ściągnąć, bo autoaktualizacja w tle sie wysypywała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ok. Sprawdzę w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Czy po aktualizacji do nowej wersji trzeba podawać klucz aktywacyjny, czy to jakiś błąd, bo aktualizacja mi się wysypała? Ja swój gdzieś zgubiłem, a teraz mi krzyczy, że trzeba zarejestrować od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi