sebpa Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Dzięki za zwrócenie uwagi, już mam mój klucz do BS2. tez mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunter Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Coder podeślij na elroy@piwo.org wrzucę na http://www.piwo.org/pliki każdy chętny będzie mógł pobrać Witam. chciałbym sobie pobrać ten plik ale nie mogę. Czy trzeba mieć jakieś specjalne uprawnienia aby go pobrać? Chodzi o listę słodów weyermanna. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Dostałem dzisiaj info na maila, że lada chwila wychodzi nowa wersja Beersmith 2.0 Tekst [ENG]: http://www.beersmith.com/blog/2011/05/02/beersmith-2-0-a-first-look/ Szkoda, że screeny troszkę niewyraźne. Może w końcu programista się zlitował i będzie można w łatwy sposób zrobić tłumaczenie, bo na poprzedniej wersji połamałem zęby edit elroy: przeniosłem do jednego wątku. Edytowane 26 Maja 2011 przez komoona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Coder podeślij na elroy@piwo.org wrzucę na http://www.piwo.org/pliki każdy chętny będzie mógł pobrać Witam. chciałbym sobie pobrać ten plik ale nie mogę. Czy trzeba mieć jakieś specjalne uprawnienia aby go pobrać? Chodzi o listę słodów weyermanna. Pozdrawiam Tutaj prawidłowy link. http://www.piwo.org/files/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunter Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dzięki Elroy'owi za poprawny link i Coderow za pliczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Dzisiejszy mail: we've started the countdown to the BeerSmith 2 software release - the new version will be available for both Windows and the Macintosh this Friday (10 June) at high noon (Eastern time). Więc też tylko do piątku działa zniżka na preorder. Jeśli ktoś się jeszcze waha, to zostały trzy dni na decyzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Beersmith 2 jest już do pobrania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Beersmith 2 jest już do pobrania?? W piątek w południe (czasu wschdnioamerykańskiego) będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 WHOA! Super, zamówiłem! Co fajnego, to dodatkowa zniżka dla aktualnych userów 1.4! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ja też już mam registration key Do premiery zostało 7 godz 48 min. Choć stworzyłem sobie własny arkusz co wszystko niby liczy ale z tego co oglądałem filmiki prezentujące program szybko przesiądę się na beersmith'a 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Jeżeli kalkulator wody będzie działał, to nawet z ostatniego mojego arkusza zrezygnuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Nowa wersja będzie miała język polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Jak ktoś się weźmie za tłumaczenie, to owszem. O ile wiem jest zbudowana w oparciu o bibliotekę wx, więc tłumaczenie będzie można zrobić normalnym gettextem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 na gorąco powiem tak: tak jak się spodziewałem wersja 2.0 jest super, warta tych paru złotych, naprawdę kawał dobrej roboty pana Smith'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Na Mac OS X są poważne babole związane z uprawnieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Ubuntu Linux, wine - nie uruchamia się. Ktoś jeszcze próbował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 I kolejny problem. W wersji 1.4 wszystkie okna były albo przewijalne albo niewielkiego rozmiaru - i mieściły się na ekranie netbooka. Tutaj okna są większe, zawierają więcej danych - nie wszystko się mieści i nie wszystko widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Ubuntu Linux, wine - nie uruchamia się. Ktoś jeszcze próbował? Wersja Windows nie uruchamia się również na CrossOver 9.1 na OS X. Natywna działa, ale z problemami. Sprawdź czy masz zainstalowane biblioteki z Visual Studio 2008 (vcredist cośtam cośtam), może pomoże. Poczekamy ze 2 tygodnie, Brad się ogarnie i wypuści 2.0.1 z poprawkami. Edytowane 11 Czerwca 2011 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszon Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Ubuntu Linux, wine - nie uruchamia się. Ktoś jeszcze próbował? Na Snow Leopardzie kicha, pod Wine to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Ubuntu Linux' date=' wine - nie uruchamia się. Ktoś jeszcze próbował?[/quote']Na Snow Leopardzie kicha, pod Wine to samo. http://www.beersmith.com/forum/index.php/topic,4608.0.html Tymczasowo i nieelegancko udało mi się go uruchomić na użytkowniku "zwykłym" (OS X 10.5). Odpalasz terminal i: $ sudo mkdir /Library/Application\ Support/BeerSmith2 $ sudo chmod a+rwx /Library/Application\ Support/BeerSmith2 Dopóki programiści od Windows nie nauczą się posługiwać wieloużytkownikowymi systemami, to będą się pojawiać takie kwiatki. Brad zapowiedział, że w najbliższym wydaniu ten błąd zostanie poprawiony. Edytowane 11 Czerwca 2011 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Na razie odpalam na Netbooku, W7 starter. Problem z niską rozdziałką, ale tak to działą ok. Poczekam na update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Marcin, zgłos ten błąd. Zgłasza się na tym forum co podałem link do błędu na OS X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Jak uruchomić BS2 pod Wine - oficjalna wersja prawdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 (edytowane) W międzyczasie, ktoś to już zgłosił i pojawił się update FAQ // edit: nie można usuwać postów? tak to jest jak się nie zrobi refresza. Edytowane 11 Czerwca 2011 przez dentharg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dentharg Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Co fajnego: można instalować dodatki ściągane z Beersmith.com http://www.beersmith.com/using-add-ons-in-beersmith-2/ W ten sposób można ściągać dodatkowe definicje słodów, drożdzy (Zymoferm, etc). Może stworzymy pliki receptur z naszego Wiki i podeślemy Bradowi do dołączenia na stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi