elroy Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Niestety dzisiaj się nie uporam z problemem, muszę poczekać na wsparcie adminów z hostingu. Zapewne jutro uda się naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Sytuacja jest taka, że na aktualnym hostingu nie odpalę już najnowszej wersji RocketChat. Aktualnie najwyższa możliwa to 1.0.0RC podczas gdy aktualna to 2.2.0. Muszę znaleźć jakiś tani VPS i tam odpalić aplikację. Proszę zatem o cierpliwość, postaram się temat ogarnąć do paru najbliższych dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) @elroy, Ale zdajesz sobie sprawę, że bez czatu @Lasek ma 300% wydajnosci w pracy, przez co zawyża norweskie normy budowlane i w ten sposób każdego dnia przybywa mu jeden wróg? Jeszcze kilka dni i będzie miał całą wieś przeciw sobie. Edytowane 4 Listopada 2019 przez Kaniutek Lasek i elroy 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Hehe Dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 @elroy to nie jest smieszne, juz skonczyla mi sie robota na ten tydzien a przypominam jest dopiero wtorek. A w biurze siedziec musze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 @Lasekczat dziala. Wszyscy juz tam na ciebie czekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 6 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Pany nie działa mi chat. Przy próbie logowania wyskakuje internal server error. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 6 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Co dziwne u mnie na jednym kompie też podobny objaw na chacie na drugim i na smartfonie chat śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Sprawdzę za jakąś godzinkę i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 (edytowane) Dziwne : Edytowane 7 Października 2021 przez WojtekGaaD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Noo coś tam nie leży najwyraźniej. Dzięki @WojtekGaaD za info, jutro będę badał. U mnie chwilowo tak ;( punix 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Problem jest z autentykacją. Dopóki ktoś jest zalogowany, to się do aplikacji dostanie. Po wylogowaniu już nie, tak więc proszę tego nie robić na razie Badam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Co dziwne na drugim kompie, tablecie i fonie działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 To się nie wyloguj, bo już się nie dostaniesz Walczę, ale na razie nie mam rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Sytuacja jest trochę patowa, może to mi jeszcze chwilę zająć niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Ale bardziej patowa w kwestii tego remontu na fotce? (w pierwszej chwili jak zobaczyłem to się przestraszyłem, że omyłkowo wkleiłem fotkę swojego warsztatu zamiast screena z chata ?) czy bardziej patowa w kwestii konfiguracji chata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Remont właśnie skończyłem, w zasadzie z jedną drobną sprzeczką z małżonką, więc można powiedzieć, że spory sukces ? Mam już pewien pomysł, to mam nadzieję jutro już się uda przywrócić logowanie. Z drugiej strony zastanawiam się nad sensownością utrzymywania takiej kobyły jak rocket.chat i dedykowanego vpsa i czy nie lepiej i przyszłościowo byłoby przeskoczyć np. na discord, gdzie też sprawnie można konfigurować integrację.. Muszę to przemyśleć, no i skonsultować z użytkownikami chatu, do którego się nie mogę dostać Biniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Dzisiaj od rana: 502 Bad Gateway nginx/1.18.0 (Ubuntu) Windows 10 Home, Firefox 93.0 (64 bity) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Smuteczek. Na telefonie dalej nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandfso Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Tutaj to samo - Bad gateway. Zastanawiam się jak to mogłoby funkcjonować na discordzie w sytuacji gdzie mam już konto z którego korzystam. Czy po autoryzacji na piwo.org dostęp do serwera na discordzie mi się doda do istniejącego konta, czy będzie to jako nowe konto. Z tego co pamiętam na discordzie nie ma możliwości przełączania się pomiędzy kontami (innej niż logout/login) więc mając osobne konto - tracę dostęp do innych serwerów na których jestem. Jeżeli dostęp w ramach istniejącego konta to myślę że nie odczuję negatywnych skutktów takiej migracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Była awaria serwerowni OVH, możliwe że jest powiązane z brakiem dostępu do chata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Chat akurat jest w Aruba Cloud, w/w to moje wczorajsze nieudane upgrady. Proszę o chwilę cierpliwości, działam w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandfso Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 sihox, elroy i Kaniutek 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Generalnie rozbiło się o ten nieszczęsny wygasły certyfikat Letsencrypt, co pociągnęło za sobą szereg kolejnych aktualizacji. Inna bajka, że node.js to nie jest coś, w czym się czuję mocny, więc chwilę to zajęło. Problem kolejny to ta integracja forum-rocketchat. Poprzedni soft nie będzie współpracował z aktualnym RC, a wbudowane oAuth też z tego co czytam powoduje problemy, zatem jestem coraz bliższy pożegnaniu się z rocket.chatem na korzyść Discorda. Różnic praktycznych nie ma (a raczej są na plus), a jakby stabilność większa. Do Discorda są też gotowe ciekawe integracje https://invisioncommunity.com/files/file/9287-brilliant-discord-integration/ 12 godzin temu, grandfso napisał: Zastanawiam się jak to mogłoby funkcjonować na discordzie w sytuacji gdzie mam już konto z którego korzystam. Czy po autoryzacji na piwo.org dostęp do serwera na discordzie mi się doda do istniejącego konta, czy będzie to jako nowe konto. Z tego co pamiętam na discordzie nie ma możliwości przełączania się pomiędzy kontami (innej niż logout/login) więc mając osobne konto - tracę dostęp do innych serwerów na których jestem. Jeżeli dostęp w ramach istniejącego konta to myślę że nie odczuję negatywnych skutktów takiej migracji Da się per serwer zmieniać nick, a dokładniej mówiąc, to jak jesteś widoczny. Oczywiście musi być to samo konto, bo wiele osób z discorda korzysta i nikomy by się nie chciało kombinować Niestety przed weekendem się tym nie zajmę, bo trochę spraw na głowie, ale przysiądę i oczywiście chat odpalimy Kaniutek, Biniu i grandfso 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi