BrowarPAPI Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 1 godzinę temu, mkrawc napisał: A o VAT pytałeś? Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka Zapytałem o stawkę Vat. Oto odpowiedź: "dla przemysły młynarskiego 5%, dla piwowarskiego 23%".. Trochę dziwnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrowarPAPI Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) 45 minut temu, BrowarPAPI napisał: Zapytałem o stawkę Vat. Oto odpowiedź: "dla przemysły młynarskiego 5%, dla piwowarskiego 23%".. Trochę dziwnie... Poprosiłem o wyjaśnienie. Sprawa nie jest jednoznaczna i sklep do ustalenia prawidłowej stawki VAT, pozostawi 23%. BTW bardzo dobry kontakt mailowy ze sklepem. Edytowane 24 Lipca 2020 przez BrowarPAPI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrowarPAPI Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 W dniu 24.07.2020 o 13:12, BrowarPAPI napisał: Poprosiłem o wyjaśnienie. Sprawa nie jest jednoznaczna i sklep do ustalenia prawidłowej stawki VAT, pozostawi 23%. BTW bardzo dobry kontakt mailowy ze sklepem. VAT został obniżony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 W dniu 24.07.2020 o 12:27, BrowarPAPI napisał: "dla przemysły młynarskiego 5%, dla piwowarskiego 23%".. Trochę dziwnie... Dziwne, dziwne. Stawka VAT obowiązuje na produkt zgodnie z PKWiU a nie na to komu się go sprzedaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luks Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Witam, tak jak wyżej już pisano e-sklep już działa i sprzedajemy z VAT-em 5%. Klienci którzy zakupili z 23% VAT otrzymają korektę. Pozdrawiam i zapraszam do zakupów. Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Luks, teraz ty przejąłeś funkcje obsługi sklepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tengel Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Dokonałem zakupu, VAT 5%, rabat aktualny, darmowa przesyłka kurierem. Polecam. Przy zamawianiu wpisałem hasło w komentarzu, i wpłaciłem 10% mniej. Zadziałało. Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez Tengel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 W dniu 28.04.2020 o 12:17, Lawnowerman napisał: Fizycznie zróbmy to tak, że wpłaccie 10% mniej niż f-ra proforma. Silnik sklepu nie pozwala na inną promocję na razie. Pracujemy nad tym Czy nadal nie ma gdzie wpisać tego kodu? Skorzystałbym a nie widzę miejsca do wpisania... Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrowarPAPI Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Ja wpisywałem w komentarzu do zamówienia hasło #zostanwdomu, faktura była wystawiona na normalną kwotę, ale po korespondencji mailowej wpłaciłem kwotę pomniejszoną o 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Tak też zrobiłem, czekam na jakąś reakcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Jaką macie wydajność z tych słodów? U mnie wyższa niż z Vikinga - tu miałem typowo 72% Z Malteurop 79%. Procedura taka sama - na lenia, kilka zamieszań w trakcie warzenia, wysładzanie około 20% całości wody. Zrobiłem dzisiaj specjalnie prostą warkę - sam słód Ale od tego producenta i wyszło ładne 79%... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 1 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Zrobiłem z ciekawości czyste ALE na tym słodzie i wyszło trochę mętne. Również gdy przesypuję słód wyraźnie pyli. Może po prostu nie jest odpylony w słodowni? Piwo poza tym jest ok, wiec mi to nie przeszkadza... Spróbuję testowo następne oczyścić żelatyną. J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 2 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Dla tych słodów jak chcesz mieć klar to polecam krótka przerwę białkowa zrobić zielony07 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 2 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Piwa na jasnych słodach z tej firmy wymagają nieco troski. Mętne . Zacieram starannie, dużo łuski itp. Ale dobra cena, fajna wysyłka. Coś za coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 W dniu 2.09.2020 o 10:32, Juniorek napisał: Dla tych słodów jak chcesz mieć klar to polecam krótka przerwę białkowa zrobić Taki efekt może być? https://photos.app.goo.gl/mXw1m4Uvjg98E7G59 Robiłem dzisiaj IRA na tym słodzie, przerwa białkowa wyszła mi kiepsko bo miałem problemy ze sprzętem - temperatura był w zakresie 45-55stC jakieś pół godziny. Potem 45 minut w 68stC etc. Już na oko wygląda, że będzie klarowne Dzięki. Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Hasło na zniżkę 10% #zostanwdomu dalej działa? W dniu 2.09.2020 o 10:32, Juniorek napisał: Dla tych słodów jak chcesz mieć klar to polecam krótka przerwę białkowa zrobić Z Whirfloc Tablet brzeczka też wychodzi klarowna. Juniorek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojmalpur Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 40 minut temu, MistrzSuspensu napisał: Hasło na zniżkę 10% #zostanwdomu dalej działa? 13 sierpnia jeszcze działało,jak zamawiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Godzinę temu, MistrzSuspensu napisał: Z Whirfloc Tablet brzeczka też wychodzi klarowna. Niby tak, ale miałem niedawno taki worek że wspomagać się żelatyną musiałem. Jak się utrafi to klar jest bez dodatkowych zabiegów. Programy mam wklepane do sterownika, tu nic się nie zmienia. Tylko słody. Ale pierwsi chrześcijanie bardziej cierpieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Upust 10% #zostanwdomu nadal obowiązuje. BrowarPAPI 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Dają upusty bo słody mają stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrowarPAPI Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 2 godziny temu, jac007 napisał: Dają upusty bo słody mają stare. Skąd taka informacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Dopóki piwa wychodzą i smakują to jest ok Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studzin Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Dają upusty bo słody mają stare.Byłem na miejscu kilka razy i widziałem. Ciężko, żeby mieli stare słody, to się po prostu nie opłaca. Musieli by mieć specjalny magazyn żeby je postarzać.Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 8 godzin temu, studzin napisał: Byłem na miejscu kilka razy i widziałem. Ciężko, żeby mieli stare słody, to się po prostu nie opłaca. Musieli by mieć specjalny magazyn żeby je postarzać. Byłeś na miejscu i widziałeś to chyba słabo patrzyłeś zobacz jaką perełkę mi przysłali chyba zapomnieli naklejki zmienić .Dalej twierdzę że mają stare słody i kombinują. anatom 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryland Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 07:57, jac007 napisał: Byłeś na miejscu i widziałeś to chyba słabo patrzyłeś zobacz jaką perełkę mi przysłali chyba zapomnieli naklejki zmienić .Dalej twierdzę że mają stare słody i kombinują. Ale jak z jakością? Jakby zajrzeć w zapiski piwowarów tu na forum spory odsetek ludzi warzy na słodach z malteurop, więc chyba nie jest źle. Sam warzę od dawna na me, w zasadzie wszystkie podstawowe mam od nich i jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi