SmacznePiwko Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Ale skąd ta mate kupiłeś ? Bo drogie to Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka ja bym jeszcze poszukała tutaj powinno być coś sensownego http://SPAMpodaSPAM.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 ale spamisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peredzyn Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Juz kupiłem i ogarnąłem sobie gar foto wyżej. Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malupi Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Witam, Mam garnek elektryczny Severin i chciałbym go użyć do zacierania. Tyle że termostat garnka jest bardzo niedokładny. Np. przy nastawionej temperaturze na 60 podgrzewa do 67. Przy zacieraniu to spory problem. Mam także sterownik STC-1000 - używam go do kontroli temperatury fermentacji. I zastanawiam się czy mogę go także użyć to kontroli temperatury zacierania? To znaczy czy sonda wytrzyma temperaturę i wilgotność. Niby w danych producenta jest informacja, że zakres mierzonych temperatur jest od -50 do 99 stopni. Czy ktoś już może próbował takiego rozwiązania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Czy ktoś już może próbował takiego rozwiązania? Nie wiem jak wygląda Twoja sonda jednak używałem kiedyś podobnego sterownika i nie miałem problemów. Ostatecznie zacieranie to temperatury do ok 78°C. Malupi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malupi Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Czy ktoś już może próbował takiego rozwiązania? Nie wiem jak wygląda Twoja sonda jednak używałem kiedyś podobnego sterownika i nie miałem problemów. Ostatecznie zacieranie to temperatury do ok 78°C. Temperatura ok. Jak mierzy do 99 to z mashoutem powinien sobie poradzić. Mnie bardziej niepokoi kwestia wilgotności. W parametrach technicznych podano zakres: Dopuszczalna wilgotność: 20% – 85% Tyle że nie wiem czy dotyczy do sterownika czy sondy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Tyle że nie wiem czy dotyczy do sterownika czy sondy wg mnie sterownika, a sonda jaka jest ... każdy widzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malupi Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Tyle że nie wiem czy dotyczy do sterownika czy sondy wg mnie sterownika, a sonda jaka jest ... każdy widzi Nic to. Raz sterownikowi śmierć. Nie jest jakieś dramatycznie drogie urządzenie więc zaryzykuję i dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Szybkie pytanie interwencyjne natury ogólnej. Sprzęt został zalany, caly dół utopił się w wodzie. Jakieś doświadczenia w rozkręcaniu, suszeniu, przywracaniu do życia? Tylko poważne oferty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Tylko poważne oferty 1. suszyć 2. suszyć 3. suszyć powoli Chciałeś poważnie, to masz. Jeśli możesz to rozkręć i wytrzyj co się da. Ja bym zostawił na kilka dni po rozkręceniu. Najgorsze to włączyć na mokro. Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Jakieś doświadczenia w rozkręcaniu Normalnie i zgodnie z logika, śrubka po śrubce. Nie jest to skomplikowana konstrukcja do rozebrania, a wręcz przeciwnie Tylko poważne oferty Szukasz pomocy czy naprawiacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Najgorsze to włączyć na mokro. To jasne dla mnie. Dzięki za wypunktowanie - wszystko zdroworozsądkowo. Szukasz pomocy czy naprawiacza? Pomocy, informacji. Nigdy nie ratowałem jakiejkolwiek elektryki/ elektroniki w takiej sytuacji. Żart był trochę w stronę: https://9gag.com/gag/ay5edvX/how-to-fix-a-wet-iphone-with-rice Graty dzisiaj schną stojąc, jutro rozkręcę i zobaczę co i jak. Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Graty dzisiaj schną stojąc, jutro rozkręcę i zobaczę co i jak. Ja bym nie czekał do jutra aż wszystko zgnije Raczej bym to rozebrał czym prędzej i suszył papierowymi ręcznikami, sprężonym powietrzem czy co tam kto ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Części elektroniczne po zalaniu powinny być wypłukane w wodzie destylowanej i dobrze wysuszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Rozkręcone, brak widocznej wody, przetarte na wszelki w., odstało jeszcze trochę. Żona musiała koloryzować. Skręcony, sprawdzony, działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Skręcony, sprawdzony, działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemysław Bury Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Macie może jakiś kociolek na zbyciu bądź ciekawy link ? Szukam czegoś do przygotowania wody do wysladzania bo garnkami nie zdążę nagrzac odpowiedniej ilości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ja swojego severina bez elektroniki (tylko jedno pokrętło) też zalalem. Z rana go odpaliłem - wywaliło korki. Wieczorem jeszcze raz odpaliłem - też wywaliło. Kolejny dzień z rana - wysechl i działa do dzisiaj. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Witajcie. Od kilku warek używam kociołka lidlowskiego z udoskonalonego przez Kamilo. Nie mam większych problemów przy zacieraniu gdyż wspomagam się analogowym termometrem zamontowanym w ściance bocznej i koryguje temperatury względem termostatu. Problemy zaczynają się podczas gotowania brzeczki (chmielenia). Grzałka czym bliżej temp. wrzenia to rzadziej się załącza. Brzeczka nie wrze intensywnie, temperatura waha się pomiędzy 95 a 99°C. Boję się o DMS, także przeróbka jest konieczna. Stąd moje pytanie. Czy przeniesienie czujnika z dna na boczną ściankę wyeliminuje wyłączanie się grzałki podczas gotowania i będzie utrzymywana temp. w okolicy 99°C? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 PS. Zadzwoń do mnie po Świętach. Powiem Ci jak to załatwić bez przesuwania sondy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peredzyn Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 PS. Zadzwoń do mnie po Świętach. Powiem Ci jak to załatwić bez przesuwania sondy. Też bym skorzystał z tej rady bo wkurza mnie dogrzewanie brzeczki grzałką zanurzeniową. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka zepgru 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) Od początku używania warnika mam odłączony termostat i czujnik zabezpieczający - chodzi i gotuje bez wspomagania żadną grzałką, wszystko sterowane za pomocą brewmaniac'a Jedyna zmiana w stosunku do tego zdjęcia to usunąłem mieszadło a dodałem pompkę i czujnik temperatury jest osadzony w dnie garnka. Teraz działa jak automat typu Cobra itp Edytowane 4 Lutego 2019 przez Slawmir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gowain Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Podepnę się pod temat, żeby nie otwierać nowego wątku. Mam silniczek od wycieraczek z Fiata Siena / Palio. Pod które piny podłączyć zasilanie 12V? Metodą prób i błędów próbowałem: - do 2. z lewej minus, do 3. plus (szybkie obroty) lub 4. (wolne) - silniczek działa, ale "cyka" co sekundę lub dwie, - do 2. z lewej plus, do 3. minus (szybkie obroty) lub 4. (wolne) - silniczek działa bez "cykania" - ale na mój rozum to złe podłączenie. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Takie pytania to na "elektrodzie", raczej. Sprawdz metodą prób i błedów. Silnik powinien sie kręcić zgodnie z profilem mieszadła. Jeśli jest ono wyprofilowane do prawych obrotów, powinien sie kręcić w prawo. Jesli do lewych, to w lewo. I podejrzewam, że jak podłaczasz sposobem 1, to się kręci w jedną, a sposobem 2, to w drugą stronę. 3 godziny temu, gowain napisał: silniczek działa bez "cykania" - ale na mój rozum to złe podłączenie. Dlaczego, złe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gowain Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 56 minut temu, Kaniutek napisał: Dlaczego, złe? Nie powinno się sterować przez przykładanie "plusa" do odpowiednich pinów? Tak na chłopski rozum, choć mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi