marcus Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Markus gratuluję wyrobów bo wyglądają smakowicie. Tylko niepokoi mnie to piwo a raczej etykieta-kto i jakim prawem zrobił mi zdjęcie mojego brzucha! Przeca to jest moje zdjecie:rolleyes::) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Dziś dostałem dzika, szkoda mięska na kiełbasę więc rozebrałem i po porcjowałem dzikusa i w zamrażarkę.Podzieliłem mięsko na: kawałki-kotleciki, gulasz, schabik,polędwica, żeberka. Kości będą do zup i bigosu. właśnie się zajadam świeżonką z dzika a do tego ćwikła z chrzanem + czerwone winko i śliwowica Ja bym poświęcił trochę gulaszówki. Kiełbasa z dzika z dodatkiem wieprzowiny jest wyborna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 (edytowane) Moje dzisiejsze wędzenie a właściwie jakieś tam resztki kiełbasy, baleronu i polędwicy. Mam nadzieję, że tym razem kolor moich wędzonek nie będzie początkiem nowego sporu w tym dziale Edytowane 29 Października 2010 przez duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Ładnie to wygląda i z pewnością jeszcze lepiej smakuje. Kolorek ładny, ale to nie wszystko. Liczy się smak. Nie przejmuj się krytyką w tym dziale. Zdjęcia i tak trochę zmieniają faktyczny wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ładnie to wygląda i z pewnością jeszcze lepiej smakuje. Kolorek ładny, ale to nie wszystko. Liczy się smak. Nie przejmuj się krytyką w tym dziale. Zdjęcia i tak trochę zmieniają faktyczny wygląd. Zgadzam się z Tobą wena. duduś! Wyroby wzorcowe. Brawo ! Wędzone ma być wędzone, a nie pieczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Cześć Wędzone ma być wędzone, a nie pieczone. Z tym się absolutnie nie zgodzę. Ma być takie jakie chciał autor wyrobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Cześć Z tym się absolutnie nie zgodzę. Ma być takie jakie chciał autor wyrobów. Moje stwierdzenie było trochę prowokujące, wiem :) Ale sam powiedz jaki sens ma krytykowanie kogoś za kolor wędzonek. Blade nie znaczy złe . Nie każdy lubi osmolone szynki .W zakładach mięsnych znają różne sztuczki na poprawę koloru wędzonek.... Ale to już inny temat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Cześć Ale sam powiedz jaki sens ma krytykowanie kogoś za kolor wędzonek. a kto krytykuje ;-)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 No pewnie, że nikt . Idę lepiej zobaczyć jak się ma mój schabik ala' parmeński . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Słuchajcie ja krytyki się nie boję . Oczywiście poprzednią dyskusją też za bardzo się nie zraziłam gdyż mnie moje wyroby smakują kolor mi się podoba a moi klienci ( znajomi i nie tylko ) którzy od kilku lat jedzą moje wyroby też są zadowoleni .... a to przecież najważniejsze. Jak ktoś chce jeść ciemniejsze ( czyt. okopcone ) niech sobie takie robi. Ja i tak będę wędzić a swoje wyroby będę Wam pokazywać Edytowane 30 Października 2010 przez duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ja i tak będę wędzić a swoje wyroby będę Wam pokazywać Tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ja i tak będę wędzić a swoje wyroby będę Wam pokazywać No tak, a mi od oglądania tych zdjęć język chce uciec do du..... tak to smakowicie wygląda, a już nie chcę myśleć jak smakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ja i tak będę wędzić a swoje wyroby będę Wam pokazywać Pewnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ja i tak będę wędzić a swoje wyroby będę Wam pokazywać Pewnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Na sam koniec zdejmuje się pończochę. oczywiście jeżeli powstrzymasz łakomstwo. Prawie wytrzymałem... W lodówce było 6 dni a nie 7. Ale w smaku... suuuper! Jak słowo daję - nie wiedziałem, że w tak prosty sposób można zrobić coś tak dobrego. Fakt, jest trochę słone, ale pewnie gdyby dać mniej soli (ja dałem 4 łyżeczki) to by się nie zakonserwowało. Poniżej zdjęcie mięska przed i po. I idę spróbować kawałeczek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Cześć Ostatnio mi jeden kolega się skarżył że posolił tyle ile mu zona kazała a nie tyle ile ja mu pisałem. Ta wędlina ma być słona, a płatki mają być tak cienko krojone żeby (jak to mówi moja mama) Warszawę przez nie było widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Prawie wytrzymałem... W lodówce było 6 dni a nie 7. Ale w smaku... suuuper! Jak słowo daję - nie wiedziałem, że w tak prosty sposób można zrobić coś tak dobrego. Fakt, jest trochę słone, ale pewnie gdyby dać mniej soli (ja dałem 4 łyżeczki) to by się nie zakonserwowało. Poniżej zdjęcie mięska przed i po. I idę spróbować kawałeczek... Stasiek co to jest ? szukam przepisu ale nie mogę znaleźć ...pozzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=560 tam masz przepis ale poczytaj też w tym wątku też o tym wyżej pisano. Pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) uups ! To jest schab .A przepis znajdziesz na wcześniejszych stronach wątku lub tutaj : http://www.banici.eu/forum/viewtopic.php?f=25&t=454 duduś juz mnie wyprzedziła Edytowane 31 Października 2010 przez Gabi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Witaj Gabi Twój jest bardziej pomocny dla osób które robią ten schabik po raz pierwszy. Niektórzy maja obawy co do pończochy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 My mamy obawy związane z pończochami i dla tego stosujemy siatki wędliniarskie. goroncopozdrawiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 My mamy obawy związane z pończochami i dla tego stosujemy siatki wędliniarskie. goroncopozdrawiamy To są pończochy tzw "kabaretki" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Cześć My mamy obawy związane z pończochami i dla tego stosujemy siatki wędliniarskie. goroncopozdrawiamy Przez siatki wędliniarskie mucha bez problemu wam złoży jajka na wędlinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Przecież nie mają w domu much. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się